ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Παράδοση... with a twist για το νέο μενού

Με ανανεωμένο σκηνικό, με μοντέρνες arty πινελιές, και νέες γευστικές προτάσεις στο μενού, βασισμένες σε παραδοσιακές αξίες που προσεγγίζονται με... επαναστατική αντίληψη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ γιορτάζει τα τέσσερα χρόνια του και υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο μας στέκι για άλλον ένα χειμώνα.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Παράδοση... with a twist για το νέο μενού
Τέσσερα χρόνια ΜΑΝΗΜΑΝΗ και το διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι υποδέχεται ακόμα μία σαιζόν με στόχο να μας μυήσει στις Μανιάτικες –και όχι μόνο– γεύσεις του.

Στο ανανεωμένο λευκό και λαδί σκηνικό, με τις μοντέρνες arty πινελιές, απολαύστε αυθεντικές γεύσεις Μάνης και Ελλάδας, βασισμένες σε καθημερινά αγνά υλικά που μεταμορφώνονται στα χέρια του επικεφαλής σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη σε προτάσεις γευστικής ολοκλήρωσης, που εντυπωσιάζουν με την ωριμότητα των συνθέσεων και την αρτιότητα της τεχνικής τους.

Με κάρτα που απαρτίζεται από τριάντα έξι προτάσεις, χωρίς τα γλυκά, είμαστε σίγουροι ότι στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ δεν θα βαρεθείτε τις γεύσεις.

Πίτες: Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις νέες παραδοσιακές Μανιάτικες Τραβηχτές με μπουκιές κεφαλογραβιέρας και τις Χωριάτικές πίτες σε ποικίλες παραλλαγές από τα διαφορετικά φρέσκα υλικά της ημέρας.

Πρώτα πιάτα: Ξεκινώντας με την επιλογή ανάμεσα σε all time classic πιάτα και τα αυστηρά μανιάτικα, προτείνουμε να δοκιμάσετε τους πρωταγωνιστές του χειμώνα, Τραγανά Ζυμαρικά γεμιστά με κιμά σε σάλτσα γιαουρτιού, Πανσετάκια καραμελωμένα με βαλσάμικο και τζίντζερ και τις σταθερές αξίες τριών χρόνων, ήτοι Καγιανά με σύγκλινο, Συκωτάκια μοσχαρίσια με σπανάκι και πορτοκάλι και Μανούρι με πιπεριά Φλωρίνης, δεντρολίβανο και αμύγδαλα σε φύλλο κρούστας.

Σαλάτες: Δροσερή με σπανάκι, παντζάρια, μαραθόριζα και σος εσπεριδοειδών. Ανάμικτη, με τους περισσότερους fan, για τον εκρηκτικό συνδυασμό από μαρούλι, λάχανο, φασόλια μαυρομάτικα, ξυνόμηλο και κρεμμύδι φρέσκο. Μανιάτικη Πατατοσαλάτα, βασισμένη σε συνδυασμό που αγαπούσαν και αγαπούν οι γιαγιάδες και παππούδες όλων των Μανιατών, με ελιές, σύγκλινο, κρεμμύδι, πιπεριές και πορτοκάλι.

Προτάσεις σε κρέας: Υπέροχο, λεπτοκομμένο σε ροδέλες Στήθος Κόκορα με Πύργο λαχανικών και καπνιστή μελιτζάνα, Ορτύκι με ξινό τραχανά και ζεστή σαλάτα από φακές, Αρνάκι γάλακτος ψημένο στη γάστρα με πλιγούρι και σάλτσα αρωματισμένη από θυμάρι, Σουτζουκάκια με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα γιαουρτιού αποτελούν τις νέες προτάσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.

Αξίες που διατηρούνται στο χρόνο το πολυαγαπημένο Χοιρινό σελινάτο, η sold out εκδοχή από Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα και ο εκ Μπάρδουνων προερχόμενος Κόκορας με χωριάτικες χυλοπίτες.

Προτάσεις σε θαλασσινά: Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ διαθέτει αρκετές προτάσεις και σε θαλασσινά με σημαία το καταπληκτικό Μαραθόρυζο με γαρίδες σε σάλτσα από μελάνι σουπιάς, το Φιλέτο Ψαριού με χορταρικά και σάλτσα λουίζας, το Καλαμάρι σε σάλτσα βασιλικού.

Αυτό το χειμώνα στο εστιατόριο θα παρουσιάζονται κατά καιρούς αφιερώματα σε κλασικές αξίες ελληνικής γεύσης όπως πίτες από όλη την Ελλάδα, συνταγές σε διαφορετικές παραλλαγές ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η επόμενη βεντέτα.

Με τιμές που κυμαίνονται από € 3,50 έως € 18,00 (κυρίως πιάτο), με ανανεωμένο wine list και μέσο όρο κατανάλωσης € 25,00 / άτομο το ΜΑΝΗΜΑΝΗ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σας... φτιάχνει καθημερινά τη διάθεση.

Φαλήρου 10, Κουκάκι – Τηλ. 210 9218180
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. Η κουζίνα λειτουργεί έως 1 π.μ.
Τιμή κατ’ άτομο: € 16,00 - € 25,00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v