Τα Κιούπια: Το εστιατόριο που έγινε μύθος επιστρέφει

Μετά την 27ετή επιτυχημένη του πορεία στις γαστρονομικές περιπλανήσεις σε Ρόδο και Πολιτεία, το εστιατόριο "Τα Κιούπια" επιστρέφει με ένα νέο κατάστημα στο Κολωνάκι και με ανανεωμένο, λαχταριστό μενού.
Τα Κιούπια: Το εστιατόριο που έγινε μύθος επιστρέφει
Η επιστροφή του εστιατορίου «Τα Κιούπια» είναι γεγονός. Μία πολυαναμενόμενη άφιξη στο Κολωνάκι. Η οικογένεια Κουμπιάδη μετά από εικοσιεφτά χρόνια στη Ρόδο και δέκα χρόνια στην Πολιτεία παρουσιάζει τώρα στο Κολωνάκι εξελιγμένες γευστικές δημιουργίες, διατηρώντας την ποιότητα και την αξία των χρόνων που κατέχει στο χώρο της εστίασης. Οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργικά πιάτα ελαφριάς ελληνικής κουζίνας στο ανακαινισμένο και άρτια εξοπλισμένο, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, νεοκλασικό κτίριο της οδού Δεινοκράτους και Αναπήρων Πολέμου.

Τα Κιούπια διατηρούν την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία που μεταφράζεται στην «επιμονή» της μαμάς του σπιτιού να δοκιμάσουν οι φιλοξενούμενοι τα πιάτα που έφτιαξε. Η κουζίνα στα Κιούπια στο Κολωνάκι, είναι ντελικάτη, προσεγμένη, ελαφριά και σαφώς πιο εξελιγμένη σε σχέση με το παρελθόν. Η νοοτροπία των πιάτων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Ροδίτικη παράδοση, απηχώντας ταυτόχρονα όλη την Ελλάδα με προτάσεις ραφιναρισμένες και σύγχρονες.

Για πρώτη φορά το εστιατόριο παρουσιάζει "Συνάντηση σούμας με χοιρινό φιλέτο και μακαρούνες", “Τούρτα” από αρνάκι γεμιστή με πράσινα φιστίκια και μανίτες, “Τσιπς” από καρέ αρνιού ή κατσικιού ψημένα στα κάρβουνα, Μοσχαρισιο φιλέτο με ζελέ ρίγανης ψημένο στα κάρβουνα, Χειροποίητα λουκάνικα Ρόδου με πράσινα φυστίκια και φύλλα πιπεριάς.

Στα πρώτα κλέβουν τις εντυπώσεις η σαλάτα από "Σέσκουλα με μπαρμπουνοφάσουλα περικαυτή" (ελαιόλαδο αρωματισμένο με κρεμμύδι), τα “Γλυφειτζούρια” από μοσχάρι με κόκκινο κρεμμύδι και πίτα ποτισμένη σε ζωμό από βότανα, οι Πιπεριές "κέρατο'' με σάλτσα από γλυφόνι (ροδίτικο βότανο) και η Αχτύπητη Μελιτζανοσαλάτα, παραδοσιακή επιτυχία του εστιατορίου.

Στα γλυκά θα δοκιμάσετε Λόφο παγωτού με γλυκό σταφύλι και αμύγδαλα, Μιλφέιγ από μια χιλιοφυλαγμένη συνταγή, Βουτυράτο χειροποίητο σάμαλι και Αχλάδες γλυκό με νυχτολούλουδο.

Το βραδινό μενού περιλαμβάνει μία σειρά από 16 πρώτα πιάτα, μία επιλογή από κυρίως και έξι διαφορετικά επιδόρπια στην τιμή των € 52,00 / άτομο ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας a la carte. Το μεσημεριανό μενού είναι μόνο a la carte έως τις 6.30 το απόγευμα (€ 25 - € 30 /άτομο).

Τα Κιούπια: Δεινοκράτους και Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι. Τηλ. 210 740 01 50. Λειτουργία: Δευτέρα έως Κυριακή, 12μ.μ. - 1 π.μ., μεσημέρι και βράδυ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v