Τέλειοι καφενέδες για μεζέδες σε Μεταξουργείο, Κεραμεικό, Θησείο

Πιάνουμε τραπεζάκι για τσίπουρα, κρασιά και μεζεδάκια σε παραδοσιακά καφενεδάκια που δεν κοστίζουν ακριβά.

Τέλειοι καφενέδες για μεζέδες σε Μεταξουργείο, Κεραμεικό, Θησείο

Οι γειτονιές γύρω από τον Κεραμεικό εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες καφενεδοπιάτσες, όπου τα τσιπουράκια ρέουν άφθονα, οι μεζέδες είναι πεντανόστιμοι πλην οικονομικοί, και ο λογαριασμός σπανίως βγαίνει παραπάνω από 10€, άντε 12€ το άτομο. Κι αν δεν μας πιστεύεις, μια… καφενεδότσαρκα θα σε πείσει. Τις διευθύνσεις που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει, σου τις συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Ο Λούης
Λεωνίδου 87, Κεραμεικός, τηλ: 21 0347 6926

Κλασικό κι αγαπημένο στέκι για ρακές και τσιμπολογήματα, φιλόξενο και παρεΐστικο, γεμάτο κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας –έλα νωρίς για να βρεις τραπέζι ελεύθερο, κι αν σου κάτσει παίξε μετά κι ένα Τζόκερ, είναι η τυχερή σου μέρα. Απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, αλλά και πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, και σερβίρει νοστιμιές σαν τη σπιτική πατατοσαλάτα, τα γιαπράκια, το αρμένικο σουτζούκι, και τη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια. Φημίζεται για την εξαιρετική ρακή του, έχει και ωραία κρασιά και ουζάκια, και τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10-12€ το άτομο για αλκοολοποσία μετά χορταστικού τσιμπολογήματος.



Korova 
Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ.: 21 3030 1210

Απλώνει τα τραπεζάκια της στο φαρδύ πλακόστρωτο μπροστά της (που είναι και σκεπασμένο, για να μην φοβάσαι ξαφνικές φθινοπωριάτικες μπόρες) αλλά και σε έναν ζεστό, φωτεινό εσωτερικό χώρο, και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τις πρώτες θέσεις της λίστας με το καλύτερο φαγητό σε Κεραμεικό-Μεταξουργείο. Μην χάσεις σε καμία περίπτωση τα πελμένι, ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, το χούμους, το μπιφτέκι από κόκκινη φακή, παντζάρι και καρότο, και τα μπριζολάκια με spicy barbecue σως. Για ένα σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με ρακές, θα υπολογίσεις γύρω στα 12€ το άτομο.



Exodus 
Θερμοπυλών 39, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 0522 1829

Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην αγαπημένη μας φαγητοπιάτσα, απλώνει τα τραπέζια του σε ένα γλυκύτατο πεζοδρομάκι από αυτά που αφθονούν στο Μεταξουργείο, αλλά και στον νοσταλγικό εσωτερικό του χώρο που αναδίδει vibes παλιάς Αθήνας. Εδώ η ελληνική κουζίνα πατάει με το ένα πόδι στην Ανατολή, και το αποτέλεσμα είναι μεζεδάκια πεντανόστιμα σαν το πολίτικο πιντέ, χειροποίητο λαχματζούν με μοσχαρίσιο κιμά, το μπεϊτί κεμπάπ που τυλίγεται σε φύλλο γιούφκα, τα εξαιρετικά μαντί και το ριγανάτο λουκάνικο. Ο λογαριασμός με τσιπουράκια ή κρασιά, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.



Sabir
Πλαταιών 18, Κεραμεικός, τηλ.: 210 345 2276

Μια από τις ωραιότερες, και πιο νησιώτικες, αυλές της γειτονιάς, το Sabir είναι ξακουστό μεταξύ άλλων για την ψημένη ρακή του, που φτιάχνεται εδώ με την παραδοσιακή αμοργιανή συνταγή, και είναι από μόνη της λόγος αρκετός να πιάσεις ένα από τα στρογγυλά τραπεζάκια του. Θα τη συνοδεύσεις με νόστιμα μεζεδάκια σαν το απάκι στο πήλινο, το λουκάνικο με πράσο και το μπεκρή μεζέ, και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 10-12€ το άτομο.



Το καφενείο του Ρίζου 
Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ.: 21 0345 7825

Το παλαιότερο στέκι στη λίστα μας, δεν μετρά απλώς τα χρόνια του σε δεκαετίες: Σύντομα θα τα εκατοστήσει, κυριολεκτικά, αφού βρίσκεται στις επάλξεις από την δεκαετία του ’30. Αναβιώνει, όπως εύκολα μαντεύεις, ατμόσφαιρα και αρώματα παλιάς Αθήνας, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να διδάσκει την τέχνη του ελληνικού καφέ στη χόβολη, και να μας μεθά με ουζάκια και μεζέδες με το που πάρει να μεσημεριάζει. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 17€ περίπου το άτομο.



Κανάρια 
Κεραμεικού 88, Κεραμεικός, τηλ: 21 0342 5166

Εντάξει, όχι ότι χρειάζονται συστάσεις τα Κανάρια. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές στέκι της γειτονιάς τους, τα Παρασκευοσάββατα δεν πέφτει καρφίτσα ούτε στον νοσταλγικό εσωτερικό τους χώρο ούτε στο φαρδύ πεζοδρόμιο που απλώνουν τραπεζάκια έξω. Εδώ θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια σε ωραία κόκκινη σάλτσα, ντολμαδάκια, φέτα μπουγιουρντί, πατζαροσαλάτα με σκορδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, ψητά μανιτάρια με βαλσάμικο, πανσετάκια, απάκι, καβουρμά και σύγκλινο Μάνης. Τσίπουρα, ούζα και ρακόμελα συνοδεύουν το τσιμπολόγημα, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v