Πάμε για σουλάτσο και ποτάκι(α) στο Θησείο;

Ποιος είπε ότι το Θησείο είναι μόνο «τουριστικό»; Έχουμε πέντε τέλεια μπαράκια που θα σε πείσουν να το (ξανα)βολτάρεις.
Πάμε για σουλάτσο και ποτάκι(α) στο Θησείο;
Πού πηγαίνει κανείς για να πνίξει τη μελαγχολία της επιστροφής από διακοπές, ή την άλλη, την ακόμα χειρότερη που σε πιάνει όταν ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του κι εσύ δεν έχεις πάει καν διακοπές; Μα, στο Θησείο φυσικά. Σουλατσάροντας ανάμεσα σε παρέες τουριστών, με παγωτό χωνάκι στο χέρι, στους πεζοδρόμους της Αποστόλου Παύλου και της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να βάφουν πορτοκαλορόζ την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά, θυμάσαι ότι εντάξει μωρέ, δεν είναι και τόσο άσχημα στην Αθήνα. Και αν αυτό δεν πιάσει, μερικά ποτάκια σε κάποια από τα μπαρ της γειτονιάς σίγουρα θα κάνουν τη δουλειά.

Φ Μπαρ
Ηρακλειδών 29, τηλ.: 21 3011 6173



Ένα από τα πιο κουλ μπαράκια στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, παίζει μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμας της ροκ, αγαπά όμως και τις ελληνικές stoner μελωδίες. Απλώνει τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο, για να χαζεύεις το αέναο πήγαινε-έλα της γειτονιάς, και έχει και εξαιρετικές τιμές στα ποτά του, που ξεκινούν από 5€. Θα βρεις επίσης πολλές ενδιαφέρουσες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και κοκτέιλ και τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος/η.

Smoking Barrels 
Ηρακλειδών 56, τηλ.: 21 0342 8862



Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό με κουκλίστικη πίσω αυλή, απλώνει όμως τραπεζάκια και στον πεζόδρομο αν προτιμάς να χαζεύεις την περαντζάδα. Παίζει μουσικάρες, με guest DJs να αναλαμβάνουν συχνά τα decks, έχει και ενδιαφέρουσες ελληνικές μπύρες –και guest βαρέλια που ανανεώνονται συχνά– φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ (από 8€). Την Πέμπτη 25/8 ανοίγει ξανά μετά από το σύντομο καλοκαιρινό του διάλειμμα.

Diego 
Αδριανού 1, τηλ.: 21 0323 9353



Παιδί των δημιουργών δύο ακόμα πολύ αγαπημένων μπαρ, του Noah και του Lost, το Diego έχει στήσει πολύχρωμο σκηνικό στον πεζόδρομο της Αδριανού, με μαρμάρινα τραπεζάκια να κάνουν αντίθεση με «βιομηχανικές» καρέκλες, ενώ έχει και ένα πολύ ενδιαφέρον αίθριο στο εσωτερικό του. Φτιάχνει φανταστικά κοκτέιλ, σαν το Gustavo με ρούμι, κασάσα, γκουάβα και μοσχολέμονο, και το Ladrones en el Rojo, με τζιν, καρύδα, και φράουλα και ένα σιρόπι φτιαγμένο από λεμονόχορτο, καφίρ λάιμ και galangal. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, ενώ αν δεν θέλεις να πίνεις ξεροσφύρι έχει και δελεαστικό κατάλογο φαγητού, τον οποίο μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ.

Αλουστίνες 
Ηρακλειδών 5, τηλ.: 694 938 2419



Στέκι αγαπημένο και παρεΐστικο, από αυτά που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται και στο Μεταξουργείο, οι Αλουστίνες απλώνουν τα τραπέζια τους σε ένα εντελώς νησιώτικο πλακόστρωτο κάτω από τις φυλλωσιές, και τα φορτώνουν με την ίδια ευκολία με κοκτέιλ, παγωμένες μπύρες και τσιπουράκια με μεζέ. Ανοίγουν από νωρίς το πρωί (στις 9.00 για την ακρίβεια) για να μας σερβίρουν δροσερά καφεδάκια, έχουν και καλές τιμές: από 3€ οι μπύρες, από 6€ τα ποτά.

Thissio View 
Αποστόλου Παύλου 25, τηλ: 21 0347 6754



Ναι, το ξέρουμε ότι το ξέρεις, αλλά κοίτα το: Θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την θέα έξω από μια λίστα με τα καλύτερα μέρη για ποτό στο Θησείο; Στο Thissio View θα έρθεις και βράδυ για ποτό, και πρωί για καφεδάκι, και όποια ώρα θες για φαγητό, αλλά –δεν θα το κρύψουμε– εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, για να δεις και τα φώτα της Ακρόπολης να ανάβουν μετά, είναι η αγαπημένη μας ώρα. Τα κοκτέιλ κινούνται σε κλασικά μονοπάτια –ξεχωρίζουν το Zombie με ρούμι, χυμό ανανά, σπιτικό σιρόπι κανέλας και λάιμ και το Crocodile Skin με Beefeater dry gin, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης, σιρόπι αγγουριού και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v