Πού τρώμε λαχταριστά παϊδάκια σε Γλυφάδα και Βάρη;

Στη Βάρη και τη Γλυφάδα, οι σχάρες παίρνουν φωτιά και ξεκαρβουνίζουν λαχταριστά παϊδάκια για όλα τα καλά παιδάκια – μικρά και μεγάλα.

Πού τρώμε λαχταριστά παϊδάκια σε Γλυφάδα και Βάρη;

Τα παϊδάκια είναι από εκείνες τις μικρές-μεγάλες απολαύσεις της ζωής, και, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κοψιδο-ταβερνών που τα σερβίρουν βρίσκονται στα κεντρικά και βόρεια της πόλης, ο Νότος δεν μας αφήνει παραπονεμένους.

Ψάξαμε, βρήκαμε και φάγαμε τα καλύτερα, σε παραδοσιακές ταβέρνες για μερακλήδες.

Τσολιάς

Λ. Βάρης - Βαρκίζης 45, Βάρη, τηλ: 210 8952446

Ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά των «Βλάχικων» κρατά εδώ και δεκαετίες ψηλά τη σημαία των κοψιδιών χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε ποιότητα. Τα κρέατα του Τσολιά είναι ωραιότατα: κοντοσούβλι, μπριζόλες, κοκορέτσι, αρνάκι στην σούβλα κ.α., ενώ τα παϊδάκια εξαιρετικά και τραγανά, ψημένα με εμπειρία δεκαετιών, τρώγονται ακατάπαυστα. Στα μη κρεατικά παρελκόμενα, θα βρεις τιμιότατες σαλάτες, ωραίες πατάτες τηγανιτές, τζατζικάκι και τυροκαυτερή. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/ άτομο.

Μπάρμπα Χαράλαμπος

Πανός 18, Βάρη, τηλ: 2108952044

Σε έναν χώρο απόλυτα καλτ, που συνδυάζει το χωριάτικο στυλ με την αρχαιότητα (βλ. τοίχοι ζωγραφισμένοι με εικόνες εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα), η κρεατοφαγία αποκτά νέο νόημα. Ο Μπάρμπα Χαράλαμπος ξέρει να ψήνει, διαθέτει εκλεκτά κρέατα και χορταστικές μερίδες και φυσικά από τον κατάλογό του δεν λείπουν τα παϊδάκια, τα οποία είναι ξακουστά σε όλη την Αττική. Εξίσου δυνατό και το κοντοσούβλι, καθώς και το ζουμερό κοκορετσάκι, το οποίο συνδυάζεται μοναδικά με το χειροποίητο τζατζίκι. Χόρτα, χωριάτικη, τυροκαυτερή και πατάτες τηγανιτές επιβάλλονται, ενώ ο λογαριασμός στα 20€ με χύμα κρασί και κερασμένο γλυκάκι.

Μαντρί

Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα, τηλ: 21 0962 3071

Αυτή η χασαποταβέρνα με την υπέροχη θέα στη θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για κρεατοφαγία σε φόντο μπλε και γαλανό. Στο ψηλότερο σημείο της Τερψιθέας, με το βουνίσιο αεράκι να σε χτυπά, θα πιάσεις τραπέζι για να φας εξαιρετικό παϊδάκι σε τρεις βερσιόν – αρνίσιο, κοτόπουλο και προβατίνα, αλλά και προβατίνα κοκκινιστή με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι στη λαδόκολλα, πράσινη σαλάτα με φρούτα και προσούτο, μοσχαρίσια μπριζόλα, χοιρινή τηγανιά κρασάτη και νοστιμότατο ντάκο. Με χύμα κρασί Νεμέας και κερασμένο γλυκάκι, ο λογαριασμός στα 20€-25€ κατ’ άτομο.

Ζιώγας

Σάκη Καράγιωργα 95, Γλυφάδα, τηλ: 210 9626117

Βρίσκεται εδώ από το 1928 όταν οι δρόμοι της Γλυφάδας ήταν ακόμα… δάσος, και είναι ιδανικός για oldschool κρεατοφαγία. Ο Ζιώγας είναι ξακουστός για τα μπιφτέκια, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι του, όμως τα καλούδια που βγαίνουν από τη ψησταριά δεν περιορίζονται σε αυτά: λουκάνικα και μπριζόλες, κοτόπουλο παϊδάκι, γεμιστό μπιφτέκι, αρνάκι και τραγανά παϊδάκια παρελαύνουν σε γενναίες μερίδες και καταναλώνονται ασταμάτητα. Συνοδεύεις με χωριάτικη και τηγανιτά κολοκυθάκια, καλό χύμα κρασί και δίνεις περίπου 20€ το άτομο. Έχει και ωραία αυλή για τις ηλιόλουστες ημέρες.

Ρουμελιώτης

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

Κρυμμένο σε ένα στενάκι μακριά από τη βαβούρα, ψήνει καθημερινά κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Στο μενού του θα βρεις κοντοσούβλι, ζουμερό κοκορέτσι και κρεατικά σχάρας: λαχταριστά παϊδάκια προβατίνας και αρνίσια, μπιφτέκια, μπριζόλες και καλαμάκια. Τα τελευταία τα τυλίγει σε πίτες δημιουργώντας τυλιχτά «παλιάς κοπής» που εκτιμώνται δεόντως. Το γεμιστό μπιφτέκι είναι επίσης από τα δυνατά χαρτιά του, ενώ οι πατάτες είναι χεράτες και οι μερίδες χορταστικότατες. Με 15-20€ συνοδεία κρασιού θα χορτάσεις και με το παραπάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v