Βγαίνουμε για φαγητό στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι

Βγήκαμε φαγητότσαρκα στις γειτονιές των Εξαρχείων και του Κολωνακίου και ζήσαμε γευστικές εμπειρίες που θα θυμόμαστε καιρό.
Βγαίνουμε για φαγητό στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι

Η Αθήνα έχει πολλά στραβά, δεν θα διαφωνήσουμε επί τούτου κι ούτε θα στο παίξουμε υπερασπιστές της πρωτεύουσας κάνοντας το άσπρο μαύρο. Παρόλα αυτά μπορεί δικαίως να περηφανεύεται ότι είναι μια από τις πλέον «νόστιμες» πόλεις του κόσμου, μιας και δύσκολα θα βρεις αλλού μαζεμένες τόσες εξαιρετικές γευστικές επιλογές. Υπάρχουν μάλιστα και γειτονιές όπως αυτές των Εξαρχείων και του Κολωνακίου που σου βάζουν δύσκολα όταν ψάχνεις να βρεις που θα τσιμπολογήσεις το κατιτίς σου. Εμείς είμαστε εδώ ωστόσο για να σε ξεμπερδέψουμε και να σου κάνουμε και μια λίστα με τους καλύτερους φαγητοπροορισμούς στα πέριξ Εξαρχείων και Κολωνακίου.

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 3358

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salero_Vino Y Comida (@salero_restaurant)



Το Salero είναι ένα από τα πιο αγαπημένα wine restaurants της πόλης μιας και από το 2007 όταν και άνοιξε καλοταΐζει τους πιστούς θαμώνες του στην υπέροχη bauhaus μονοκατοικία του 1930 η οποία βρίσκεται στο πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Το salero διαθέτει μία ιδιαίτερη λίστα κρασιών από όλο τον κόσμο, δίνοντας ωστόσο έμφαση στους ελληνικούς αμπελώνες. Στο μενού του, το οποίο εμπλουτίζεται καθημερινά με πιάτα ημέρας, ξεχωρίζουν οι γίγαντες φούρνου, η σαρδέλα σχάρας με φάβα, τα σκιουφιχτά με μπουκιές φρέσκου ξιφία, ντομάτα, ελιές κάππαρη και μυρωδικά, οι γαρίδες με κρούστα αμυγδάλου κι ασιατική σως, το μαστέλο με μαρμελάδα ντομάτας, η τάρτα μελιτζάνας κι η παέγια θαλασσινών. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christos Daskalakis (@christosdaskalakis)


Στο Άμα Λάχει γίνεται καθημερινά της μεζεδοαπόλαυσης κι αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσει κάθε μερακλής και λάτρης του καλού φαγητού της πόλης. Στην υπέροχη αυλή του δύσκολα θα βρεις άδειο τραπεζάκι ανεξαρτήτου μέρας, ενώ το περιεχόμενο των πιάτων του εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού χάρη στη νοστιμιά τους. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα Κρήτης, φέτα και μυρωδικά, σκιουφιχτά Κρήτης με μανιτάρια, κεφαλογραβιέρα Κεφαλονιάς και λάδι τρούφας, κριθαρότο με κοτόπουλο και καπνιστή πανσέτα. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα μαζί με τις απαραίτητες συνοδευτικές μπυρίτσες ή ουζάκια υπολόγισε 15 με 20€ το άτομο.

Όξο Nου

Εμμανουήλ Μπενάκη 63, τηλ.: 21 0380 1778

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oxo Nou (@oxonou_restaurant_)



Θα είναι σαν την Κρήτη αλλά και δεν θα είναι θα μπορούσε να είχε πει ο Γέροντας Μεζεδίσιος αν επισκεπτόταν το Όξο Νου στην Εμμανουήλ Μπενάκη, που σερβίρει διαλεχτούς κρητικούς μεζέδες με τα καλύτερα υλικά του νησιού. Μπόλικα ξύλινα τραπεζάκια απλωμένα εντός κι εκτός του Όξο Νου γεμίζουν καθημερινά με πελάτες που τσουγκρίζουν τα ρακοπότηρά τους, ενόσω οι μυρωδιές της κουζίνας γαργαλούν τα ρουθούνια τους ερεθιστικά. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι το γαμοπίλαφο, το αρνί τσιγαριαστό, το τηγανιτό κουνέλι, οι χοχλιοί μπουρμπουριστοί, η κρεατότουρτα, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, η φάβα του φτωχού και το απάκι Σφακίων. Μαζί με τις συνοδευτικές ρακές για ένα χορτάτο γεύμα υπολόγισε 15-20€ το άτομο.

Kiouzin

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ: 2103647407

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kiouzin (@kiouzin)



Από το όνομα και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ βλέπουν την κουζίνα αλλιώς. Σε ένα φιλικό  και ζεστό περιβάλλον, με vintage αισθητική στο Κολωνάκι μπορείς να δοκιμάσεις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ανανεωμένες με μια φρέσκια και πιο δημιουργική νότα, χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα των προϊόντων που καταφθάνουν στο τραπέζι σου από όλη την Ελλάδα.  Στο Kiouzin επιβάλλεται να δοκιμάσεις μιλφέιγ ψητής φέτας, καταϊφένιες μπάλες γεμιστές με φέτα και ανθότυρο, γεμιστά μανιτάρια, κατσικάκι στη λαδόκολλα, μοσχαρίσια μάγουλα, τσιπούρα σοτέ, φιλέτο τόνου με ούζο. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε 25-30€ κατ’ άτομο.

To Φorte της Χάρητος

Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0722 7771



To Φorte Της Χάρητος είναι ένα Party reastaurant που συνδυάζει μοναδικά την ελληνική κουζίνα κι αυτή της Μέσης Ανατολής μπολιάζοντας τη γαστρονομία και την παράδοση. Σε έναν εξαιρετικά cozy και χαλαρωτικό χώρο μπορείς να δοκιμάσεις μουχαμάρα με καρύδια, μελάσα ροδιού και πιπεριές Φλωρίνης, μπαμπαγκανούς, ντολμαδάκια από ελληνική μοσχίδα, με καπνιστό λάχανο, κουκουνάρι και αυγολέμονο, τυλιχτή κρεμμυδόπιτα, αρνίσια κεμπάπ, φρέσκο ψάρι με σταμναγκάθι τομάτα, ελιές και μαϊντανό, κοντοσούβλι μαύρου χοίρου με ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και λεμονάτες πατάτες φούρνου. Για να καλοφάς μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι (δεν διαθέτει τηλέφωνο)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Greeats (@greeats_)



Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να φας οικονομικά στο Κολωνάκι; Ό ιστορικός καφενές των Αθηνών που είχε κάποτε για θαμώνες του τον Βάρναλη, τον Παπαδιαμάντη και τον Καζαντζάκη ξεκινά από το πρωί να σερβίρει καφεδάκια, ενώ μόλις μεσημεριάσει ξεκινά να σερβίρει στα τραπεζάκια της πλατείας τα πρώτα πιατάκια με μεζεδάκια. Οι τηγανιές της Δεξαμενής είναι πεντανόστιμες, όπως κι οι παραδοσιακές και λατρεμένες πατάτες με αυγά, ενώ αν είσαι του γαστρονονικού αξίζει να τσιμπολογήσεις ψητό χαλούμι με μαρμελάδα σύκου και βαλσάμικο, ή φακές με μανούρι και λιαστή ντομάτα. Τα μεζεδάκια κοστίζουν στα 3-4€ έκαστο κι ένα πλήρες γεύμα με συνοδευτικό ουζάκι δύσκολα θα ξεπεράσει τα 12€ κατ’ άτομο.

Μπιρμπίλω

Πλουτάρχου 26, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0724 7777

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μπιρμπίλω (@birbilo_restaurant)



Με όνομα εμπνευσμένο από το τραγούδι του Μιχάλη Σουγιούλ και του Αιμίλιου Σαββίδη η Μπιρμπίλω έχει σκοπό να σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή κι αν θες τη γνώμη μας πολύ καλά κάνει. Καρό τραπεζομάντηλα, σεμεδάκια στα ράφια, μπακιρένια σκεύη, ξύλινα δοκάρια στην οροφή συνθέτουν ένα ζεστό  χώρος  που θα σε βουλιάξει στη νοσταλγία, θυμίζοντάς σου το Κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς. Στο μενού της Μπιρμπίλως υπάρχουν παραδοσιακοί μεζέδες, επιλεγμένα είδη κρέατος και κολασμένα σπιτικά μαγειρευτά. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα το μοσχαράκι στιφάδο, την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τη ρεβιθάδα Σίφνου, τις κροκέτες μπακαλιάρου, το λουκάνικο Βόνιτσας, το συκώτι γάλακτος, τη γουρουνοπούλα και το χυλωμένο πιλάφι. Μαζί με μπύρα ή κρασάκι ο λογαριασμός θα κινηθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο.
  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v