Φαγητό στο Περιστέρι: Τα καλύτερα διαμαντάκια της γειτονιάς

Ξεχυθήκαμε πεινασμένοι στους δρόμους του Περιστερίου και φάγαμε μέχρι σκασμού στα πιο νόστιμα spots της περιοχής.

Φαγητό στο Περιστέρι: Τα καλύτερα διαμαντάκια της γειτονιάς

Αν ζεις ή κινείσαι στα τιμημένα και χιλιοτραγουδισμένα δυτικά προάστια, τότε μάλλον ήδη ξέρεις ότι το Περιστέρι έχει ανελιχθεί στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς γαστρονομικές πιάτσες της πρωτεύουσας. Μια γύρα και μόνο στις περιστεριώτικες γειτονιές φτάνει και περισσεύει για να το διαπιστώσεις ιδίοις στόμασι αφού θα συναντήσεις στο διάβα σου μπόλικα μαγαζάκια που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν τα επόμενα στέκια σου. Επειδή όμως διαβάζοντας ανοίγει η όρεξη, σου ετοιμάσαμε μια πρόχειρη λίστα με όλα τα φαγητό-spots στο Περιστέρι για να ξέρεις και να πορεύεσαι αναλόγως στο άμεσο μέλλον.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ. 210 5757455

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)


Από το 2005 υπηρετεί σταθερά και με αγάπη την εκλεκτή κρεατοφαγία, με κοπές και κρέατα που (τότε) στην Αθήνα ο κόσμος δεν είχε δοκιμάσει ακόμα. Πλέον παραμένει μια γευστική σταθερά, έχοντας αποκτήσει «αδερφάκι» στη Γλυφάδα, σερβίροντας σπαλομπριζόλες, πικάνια, μοσχαρίσιο συκώτι, βοδινό ταρτάρ με αβγοτάραχο τρικαλινού, λουκάνικο μαύρου χοίρου και φυσικά αυτές τις αξεπέραστες τηγανιτές πατάτες με τα αυγουλάκια από πάνω. Θα ανακαλύψεις από T-bone και rib-eye, μέχρι porterhouse και πικάνια family size, όλα άψογα ψημένα και κομμένα στα μέτρα της όρεξής σου. Το ψυγείο ωρίμανσης είναι must-see, ενώ τα homemade αλλαντικά και λουκάνικα του Metameat, από μαύρο ελληνικό χοίρο και πρόβατο ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση τους. Υπολόγισε από 40€ και πάνω με ποτήρι κρασί, αναλόγως κοπής κρέατος.

Κότταβος

Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ.: 21 0575 7997

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kottavos (@kottavos_moderna_taverna)


Καλό θα ήταν να προσθέσεις στην περιστεριώτικη λίστα σου και τον Κότταβο (ένα παιχνίδι επιδεξιότητας των Αρχαίων Ελλήνων που παιζόταν με τους παίκτες μεθυσμένους και περιλάμβανε πάντα έναν στόχο, αν και υπήρχαν αρκετές εκδοχές του), ο οποίος διαφημίζει εξαρχής κάτω από το όνομά του πως εδώ θα δοκιμάσεις το μενού μιας μοντέρνας ελληνικής ταβέρνας.

Ο χώρος του Κότταβου απλώνεται σε τρία επίπεδα. Ένα ανοιχτό που σομπίζει όσο η θερμοκρασία πέφτει και χειμωνιάζει και δύο εσωτερικά που χωρίζονται από μια στριφογυριστή ξύλινη σκαλίτσα, όπως συνέβαινε σε πολλά από τα αρχοντικά της ελληνικής επαρχίας κατά τις παλαιότερες δεκαετίες. Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις αρωματικά χόρτα γιαχνί, (με σέσκουλα, μυλώνια, καυκαλίθρες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα Ηπείρου), πατατοσαλάτα με καπνιστή μπριζόλα Κερκίνης (με μαγιονέζα σκόρδο και λεμόνι, λιαστή ντομάτα, κάπαρη και βασιλικό), καγιανά «αλλιώς» (με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι μυρωδικών, παξιμάδι λαδιού, καπνιστή πανσέτα Θράκης και τηγανιτά πατατάκια), χυλοπίτες με τσιγαριαστό αρνάκι Νάξου, σοφρίτο ψαρονέφρι στο τηγάνι (με σάλτσα σκόρδου, μηλόξιδο και πουρέ γλυκοπατάτας) και το μοσχαρίσιο οσομπούκο σαλμί (με κόκκινο κρασί, μπαχαρικά, κοκάρια και πουρέ γλυκοπατάτας). Λογαριασμός στα 22-25€ το άτομο με κρασάκι.

Yuzu

Aιμιλίου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ.:21 0571 8887

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yuzu Sushi Bar (@yuzu_sushi_bar)


Το Yuzu είναι το sushi bar που rollάρει σαν όνειρο στο Περιστέρι με τη φωσφορίζουσα πινακίδα του να σε υποδέχεται στον σχεδόν πάντοτε γεμάτο χώρο του. Η μπάρα του και οι εντυπωσιακές ασιατικές τοιχογραφίες είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσουν τον influencer που έκρυβες μέσα σου, ενώ οι θεριακλήδες της παρέας μπορούν να κάτσουν κι έξω καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες σόμπες για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους. 

Αξίζει να δοκιμάσεις τα special nigiri Suzuki, τα Koroke Buns (με κροκέτα korokke από πατάτα και μοσχάρι, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανα και αρωματική thai mayo), το Salmon Tartare και από τα rolls το Volcano (με γέμιση από γαρίδα tempura, καβούρι, κρέμα τυριού και επικάλυψη από spicy mayo και teriyaki σως), το Surf N’ Turf (με γέμιση αγγούρι, κρέμα τυριού, γαρίδα tempura με επικάλυψη από φέτες μοσχαριού, jalapeno και nikiri σως), το Hannibal (με tempura μοσχαριού, κολοκυθιού, καρότου, αβοκάντο κι επικάλυψη από λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού και σως teriyaki τρούφας). Ωραιότατα και τα κοκτέιλ σαν το Japan Tai (10€) με παλαιωμένο ρούμι, σιρόπι πικραμύγδαλο, λικέρ πορτοκαλιού και αρωματικά bitter. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens)


Πριν σου πούμε για τον χολιγουντιανό χορευτή Τραβόλτα έχουμε να σου κάνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις για να καταλάβεις τη φιλοσοφία του καταστήματος που έχει κλέψει τις καρδιές των ψαρολάγνων. Γιατί το σπετζοφάι να γίνεται μόνο με λουκάνικο και όχι με λουκάνικο σουπιάς και μια εκπληκτική, σπάνια νιώτικη γραβιέρα, να μη συνοδεύει το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς σε ένα μαγευτικό, αναπάντεχο, πιάτο; Αυτά κι άλλα γαστρονομικά ερωτήματα απαντά στο μενού του το Τραβόλτα, το οποίο εξέλιξε την έννοια της ψαροταβέρνας τα τελευταία χρόνια.

Στο μενού του ξεχωρίζουν το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, η αχινοσαλάτα, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, οι ταλατιέλες με μελάνι σουπιάς και χαβιάρι πέστροφας και η θαλασσινή καρμπονάρα με αυγοτάραχο και καπνιστό χέλι. Λογαριασμός στα 40-45€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

PĀPPU Athens

Mεσολογγίου 100, τηλ.:21 0574 0600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PĀPPU (@pappu_athens)


Πρόσφατη σχετικά και ήδη πολυσυζητημένη άφιξη στη γειτονιά του Περιστερίου, το PĀPPU Athens είναι μια γαστροταβέρνα που παντρεύει τη χαλαρή ατμόσφαιρα με τη δημιουργική κουζίνα και μια διακριτική speakeasy αισθητική, εμπνευσμένη από τα «κρυμμένα» εστιατόρια του εξωτερικού. Ο χώρος, ζεστός και ντελικάτος, διαθέτει μια όμορφη αυλή ιδανική για ήρεμα δείπνα με καλή παρέα και κρασί.

Στο μενού, η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική σκέψη: ξεχωρίζουν το φιλέτο μπούτι προβατίνας με τον πλούσιο, καπνιστό χαρακτήρα του, η φημισμένη κουρκουτόπιτα που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, η ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών και πούδρα χαρουπιού, τα σπαγγέτι ταρτάρ με κρέμα λεμονιού και το κοφτό μακαρονάκι με κομματάκια Black Angus.

Με έναν λογαριασμό που κυμαίνεται στα 30-35€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Σωτέζα

Αριστοτέλους 89, τηλ.: 211 4112212

Μακριά από τις πολυσύχναστες πιάτσες του Περιστερίου, η Σωτέζα βάζει την οδό Αριστοτέλους δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Ένα μαγαζί με ατμόσφαιρα φιλική και οικεία, με τραπεζάκια μέσα κι έξω, όπου η ελληνική κουζίνα αποκτά φρεσκάδα και φαντασία μέσα από πιάτα που τιμούν την παράδοση αλλά δεν φοβούνται να πειραματιστούν.

Το μενού είναι ένας μικρός ύμνος στη comfort γεύση: τα σκιουφιχτά με κρέμα παρμεζάνας, καρύδι και λάδι τρούφας είναι από τις πιο απολαυστικές επιλογές, όπως και τα αυγά μπερδεμένα με πατάτες και φέτα, το μαστέλο με ψητά λαχανικά, η πικάνια Black Angus, τα φιλετάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι, η φωλιά πατάτας και φυσικά το χειροποίητο τυροπιτάρι, που κλέβει τις εντυπώσεις. Τα πιάτα ημέρας αλλάζουν συχνά και αξίζουν οπωσδήποτε μια δοκιμή.

Με λογαριασμό γύρω στα 20-23€ το άτομο μαζί με κρασάκι, εκτός αν επιλέξεις κάποια από τις premium κοπές του μενού.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, τηλ.:21 0574 2768

@in2life_gr Στον Σχίνο στο Περιστέρι (Μεγ. Αλεξάνδρου 88) θα ζήσεις μια υπέροχη fine dining εμπειρία! #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #σχινος #σεβιτσε #φαγητό #bistrot #περιστέρι ♬ Together Together - Courtney Farren & BØRNS

Με φόντο τη ραγδαία ανερχόμενη γαστρονομική σκηνή του Περιστερίου, ο Σχίνος έρχεται να προσθέσει μια αύρα μεσογειακής φινέτσας και γευστικής πολυτέλειας. Ένα fine dining μπιστρό που παντρεύει τη ζεστασιά του ξύλου με κομψές λεπτομέρειες και παιχνιδίσματα φωτός, δημιουργώντας έναν χώρο που αποπνέει οικειότητα και στυλ. Οι εντυπωσιακοί καθρέφτες του χώρου και η προσεγμένη διακόσμηση συνθέτουν ένα σκηνικό που σε βάζει αμέσως στο mood μιας refined αλλά χαλαρής εμπειρίας.

Στην κουζίνα, η δημιουργικότητα συναντά τη μεσογειακή ψυχή μέσα από πιάτα υψηλής τεχνικής και βαθιάς νοστιμιάς. Από το σεβίτσε λαβράκι με αχλάδι, πίκλα κρεμμύδι και σάλτσα εσπεριδοειδών, μέχρι την πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, κάππαρη, λιαστή ντομάτα και μάραθο, κάθε πιάτο ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα και την παράδοση. Η σούπα λαχανικών με μους κατίκι Δομοκού και τουίλ χαρουπιού είναι ένα μικρό έργο τέχνης, ενώ η ανοιχτή πίτα στα κάρβουνα με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι μαύρου σκόρδου και γραβιέρα Πάρου αποδεικνύει πως και το street food μπορεί να σταθεί με χάρη σε κάθε fine dining τραπέζι. 

Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 45-50€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v