Διαμαντάκια για φαγητό στο Περιστέρι

Ξεχυθήκαμε πεινασμένοι στους δρόμους του Περιστερίου και φάγαμε μέχρι σκασμού στα πιο νόστιμα spots της περιοχής.

Διαμαντάκια για φαγητό στο Περιστέρι

Αν ζεις ή κινείσαι στα τιμημένα και χιλιοτραγουδισμένα δυτικά προάστια, ξέρεις ότι το Περιστέρι είναι μια σίγουρη λύση για να βγεις και να περάσεις όμορφα μιας και στις γειτονιές του, υπάρχουν υπέροχα μαγαζάκια που αξίζει να γνωρίσεις. Αν μάλιστα πεινάσεις, τότε οι επιλογές πληθαίνουν μιας και θα βρεις πολλές νόστιμες περιστεριώτικες γωνιές οι οποίες θα σε καλοταΐσουν. Εμείς σου ετοιμάσαμε καλού κακού μια πρόχειρη λίστα με τα καλύτερα φαγητό-spots στο Περιστέρι για να κάνεις τα κουμάντα σου.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ. 210 5757455

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)



Το Base Grill είναι ένας ναός για τους meat-lovers αυτού του τόπου μιας και στα μέρη του το κρέας είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του καταλόγου. Από το 2005 όταν κι άνοιξε το κατάστημα τα καλύτερα κρέατα προετοιμάζονται και κόβονται όπως πρέπει, προετοιμάζονται και ψήνονται όπως τους αρμόζει και έρχονται κατευθείαν στο τραπέζι σου.

Μην κάνεις το λάθος να ζητήσεις κάτι σε θαλασσινά, γιατί το πιθανότερο είναι να σου φέρουν ένα μύλο με χοντρό αλάτι. Από το λουκούλλειο μενού του Base Grill ξεχωρίζουν τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, τα λουκάνικα μαύρου χοίρου, η πικάνια, κι οι γιγάντιες σπαλομπριζόλες του. Συνοδεία κρασιού –που φτιάχνουν οι άνθρωποι του Basegrill- υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Πρωτοράκι Γιαγιά Κούκου

Πελασγίας 7, τηλ.:21 0577 1109



Το Πρωτοράκι ή Γιαγιά Κούκου είναι ένα από τα πλέον αγαπητά ρακάδικα του Περιστερίου κι ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα πρέπει να βάλεις μέσο για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι, αν δεν έχεις κάνει κράτηση. Το τιμούν μεγάλες παρέες που εξαφανίζουν τσιπουράκια, κρασάκια και μπύρες όσο στα τραπεζάκια τους φτάνουν λαχταριστά μεζεδάκια.

Αν βρεθείς στο Πρωτοράκι αξίζει να δοκιμάσεις αλμυρά κανταϊφάκια με φέτα, γλυκιά μυζήθρα και μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, κροκέτες τυριού, μανιτάρια σωτέ με θυμάρι, οξύμελο, χειροποίητη μαγιονέζα τρούφας και καβουρδισμένο φουντούκι, σκιουφικτά με απάκι και κριθαρότο με μοσχαρίσια ελιά & κρέμα γραβιέρας. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού ή ρακών, υπολόγισε στα 13- 15€ το άτομο.

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens)


Πριν σου πούμε για τον χολιγουντιανό χορευτή Τραβόλτα έχουμε να σου κάνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις για να καταλάβεις τη φιλοσοφία του καταστήματος που έχει κλέψει τις καρδιές των ψαρολάγνων. Γιατί το σπετζοφάι να γίνεται μόνο με λουκάνικο και όχι με λουκάνικο σουπιάς και μια εκπληκτική, σπάνια νιώτικη γραβιέρα, να μη συνοδεύει το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς σε ένα μαγευτικό, αναπάντεχο, πιάτο; Αυτά κι άλλα γαστρονομικά ερωτήματα απαντά στο μενού του το Τραβόλτα, το οποίο εξέλιξε την έννοια της ψαροταβέρνας τα τελευταία χρόνια.

Στο μενού του ξεχωρίζουν το καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια. Για πλήρες γεύμα εκτός φρέσκου ψαριού που ανεβάζει την λυπητερή, υπολόγισε στα 30-35€ μαζί με υπέροχο κρασί.

Μακαρούνες

Αιμιλίου Βεάκη 70, τηλ.: 21 0572 1748



Ζήτησε κανείς να φέρουμε την Ιταλία στο πιάτο του; Οι Μακαρούνες στον πολυσύχναστο δρόμο της Βεάκη, έχουν την απάντηση σε κάθε γευστικό ερώτημα που θα τους θέσεις προσφέροντας διαλεχτά πιάτα στους πιστούς θαμώνες τους. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις mozzarella burrata και carpaccio παντζαριού με φρεσκοκαβουρδισμένα φουντούκια, αμύγδαλα, βαλσάμικο φράουλας και αρώματα από τόνγκα, ψίχα ψητής μελιτζάνας με κρέμα από caciocavallo (ιταλικό τυρί ωρίμανσης από την Καλαβρία), pepperoni και ντοματίνια.

Ο ξυλόφουρνός τους βγάζει καθημερινά υπέροχες πίτσες που σε βάζουν σε μεγάλο δίλημμα για το αν θα επιλέξεις εκείνη με κρέμα από φυστίκια Αιγίνης, παστράμι μοσχαρίσιο, παρμεζάνα και τουρσί από φύλλα φυστικιάς ή τη vegetarian «Μελιτζάνα» με καρπάτσιο φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, φρέσκα bocconcini, ψητή μελιτζάνα & βασιλικό. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι τουλάχιστον κολασμένα –σου συστήνουμε τις μακαρούνες με μοσχαρίσια φιλετίνια, μπέικον Λακωνίας, φρέσκα ντοματίνια, dry pesto μαϊντανού και flakes από παρμεζάνα ωρίμανσης- κι ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού δεν θα σου κοστίσει περισότερο από 20-23€ το άτομο.

Το Αρχοντικόν

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, τηλ: 21 0574 3525



Καλή και χρυσή η γαστρονομία δεν λέμε, αλλά ξέρουμε καλά πως στα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία είναι η θέα. Για αυτό το Αρχοντικόν στην Πλατεία Μπουρναζίου βλέπει συνέχεια τα τραπέζια του γεμάτα όσο από την κουζίνα του ξεγλιστρούν μοσχομυρωδιές. Στο μενού του ξεχωρίζουν η κοτοσάλτα, η φέτα μπουγιουρντί, το χαλούμι σχάρας, το μπουρέκι παστουρμά, το γκιουζλεμέ με philadelphia, η γλυκόξινη πανσέτα, το ψαρονέφρι Μετσοβόνε, τα ζουμερά χοιρινά φιλετάκια αλλά και το κοτόπουλο με μαστίχα. Η σχάρα του Αρχοντικού παίρνει φωτιά καθημερινά ικανοποιώντας και τον πλέον απαιτητικό κρεατολάγνο. Για πλήρες γεύμα μαζί με τα απαραίτητα κρασάκια υπολόγισε 17-20€ το άτομο.

Δάφνη

Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, τηλ.:21 0577 3721



Άλλο ένα περιστεριώτικο μεζεδοπωλείο που τιμά τις γεύσεις της παράδοσης είναι η Δάφνη. Ο χώρος του μαγαζιού είναι ζεστός και μυρωδάτος χάρη στις νοστιμιές που ετοιμάζονται στην κουζίνα της.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ βάλε μπρος να παραγγείλεις κατσικάκι με σταμναγκάθι και μυρωδικά στο φούρνο, βοσκόπιτα με μέλι και σουσάμι, φαβοκεφτέδες με κάπαρη γιαχνί, συκώτι σχάρας, πατζαροτζατζίκι με καρύδια, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και κάπαρη, λαχανοντολμάδες με χειροποίητη λεμονάτη σάλτσα, πένες, μπέικον, μπρόκολο, σπανάκι, σπαράγγια, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα. Συνόδεψέ τα με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών του οινοκαταλόγου της Δάφνης κι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ με όλα τα παρελκόμενα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v