Ταράτσες για φαγητό στον Πειραιά

Πήγαμε μια όμορφη πειραιώτικη βόλτα και τσιμπήσαμε το κατιτίς μας στις ωραιότερες ταράτσες κι αυλές του λιμανιού της καρδιάς μας.
Ταράτσες για φαγητό στον Πειραιά

Ήρθε ο Σεπτέμβρης και πλέον σχεδόν όλοι μας κουνήσαμε μαντίλι σε νησάκια και λοιπούς παραθαλάσσιους προορισμούς με έναν στεναγμό στο στήθος. Όσοι γυρίσαμε στο κλεινόν άστυ, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε στις επάλξεις για βόλτες σε ταράτσες και αυλές για να κρυφοκοιτάμε θάλασσα. Για αυτόν τον λόγο κανονιζόμαστε και πάμε προς Πειραιά μεριά, τσιμπολογώντας στα καλύτερα φαγάδικα του λιμανιού της καρδιάς μας. Παιδί, έρχεσαι λίγο να παραγγείλουμε;

Τσιπουροκατάσταση

Καραΐσκου 131, κέντρο, τηλ.: 210 4131911



Σε ένα υπέροχο αρχοντικό που μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής, στεγάζεται εδώ και καιρό η καλύτερη Πειραιώτικη Τσιπουροκατάσταση, που τιμά τόσο το όνομά της όσο κι όλες εκείνες τις μαμαδίσιες συνταγές που αγαπήσαμε. Σπιτικές και γευστικές συνταγές, μαγειρεμένες όλες με μεράκι, με γεύσεις και αρώματα από όλη την Ελλάδα. Η υπέροχη ταράτσα του μαγαζιού ενδείκνυται για όλες τις ζεστές μέρες του χρόνου. Αν βρεθείς στα μέρη της Τσιπουροκατάστασης επίβάλλεται να δοκιμάσεις πατατοσαλάτα, ντάκο, ντολμαδάκια με κιμά, γεμιστή πιπεριά, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και αχνιστά μύδια στο τηγάνι και λοιπές θαλασσο-νοστιμιές. Μαζί με κρασάκι υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο.

Ηorizon Rooftop of Senses

Ακτή Κουμουνδούρου 24, τηλ.: 2104138224



To Ηorizon σε καλεί να απολαύσεις ηρεμίας ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Μικρολίμανου, με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, πιάτο μπροστά σου. Μπαίνει με άνεση στη λίστα με τα all day restaurants που περηφανεύονται για την καλύτερη θέα της πόλης. Υπέροχο στέκι για branch (το family branch είναι ξεκάθαρα το σπεσιάλ του καταστήματος) το Horizon, σε κερδίζει με την πρώτη επίσκεψη στον χώρο, ειδικά αν είσαι τυχερός/η και βρεις άδειο τραπεζάκι στην ταράτσα του. Πέρα από branch στον κατάλογό του θα βρεις δροσιστικές σαλάτες, πίτσα, πάστα, ζουμερές κοπές, αλλά και finger food ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι ουρανίσκοι της παρέας. Υπολόγισε στα 20-25€ το άτομο για πλήρες γεύμα.

Φαγοποτείον του Θωμά

Μαυρομιχάλη 22, τηλ.: 2104206907



«Έλα απόψε στου Θωμά να φάμε στην ταράτσα αγκαλιά» θα μπορούσε να λέει το σλόγκαν του Φαγοποτείου που βρίσκεται στην τιμημένη γειτονιά των Μανιάτικων. Ζεστός χώρος και τόσο γραφικός μοιάζει βγαλμένος από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σε μια αξιοθεαματική ταράτσα, σερβίρει εδώ και χρόνια φίνο φαγητό κι εκλεκτά μεζεδάκια που δεν αφήνουν κανέναν πελάτη παραπονεμένο. Το μενού έχει μια κρεατολάγνα κλίση, ενώ συχνά πυκνά όσο καλοτρώς, θα ακούς και τις πενιές σου, μιας και στο Φαγοποτείον διοργανώνονται μπόλικες ρεμπετοβραδιές με εκλεκτούς καλεσμένους. Για ένα πλήρες μενού με τα κρασάκια σου υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Παράγκα

Ακτή Κουμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4101065



Από το 2008, σ’ ένα χαρούμενο σκηνικό γεμάτο χρώματα , στο πιο γραφικό λιμανάκι του Πειραιά, στο Μικρολίμανο, δίπλα στην προκυμαία, βρίσκεται το νεοταβερνείο Παράγκα. Για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, η μοναδική θέα στην γραφική μαρίνα του Μικρολίμανου σε συνδυασμό με τις πατροπαράδοτες συνταγές θα σε ταξιδέψουν σε λαχταριστούς γευστικούς προορισμούς!

Στο νεοταβερνείο σερβίρουν Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, φτιάχνοντας πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές με βάση το κρέας, ψητά και επιλεγμένα πιάτα θαλασσινών. Από τον κατάλογο αξίζει να δοκιμάσεις τηγανιά με κοτόπουλο πιπεριές και σάλτσα μελιού, ρεμπέτικη τηγανιά, κότσι χοιρινό, αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, καβουροσωλήνες με γλυκόξινη σάλτσα και τεράστιες σπαλομπριζόλες.

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11, τηλ.: 210 4175740



Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, το Belle Amie, το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για ένα άκρως ποιοτικό και γευστικό ταξίδι. Με το θαλασσινό αεράκι να σε αγκαλιάζει και με φόντο τη Μαρίνα Ζέας, το παιχνίδι του να βρεις ελεύθερο τραπέζι στην πιο όμορφη καταπράσινη και ανθισμένη αυλή στην καρδιά του Πειραιά θα είναι δύσκολο, μα αν τα καταφέρεις θα επιβραβευθείς για την υπομονή σου.

Στο μενού θα ανακαλύψεις μια σύγχρονη ποικιλία Ελληνικών γαστρονομικών προτάσεων που θα καλύψει τις φαγητό-απαιτήσεις σου για κάθε ώρα της ημέρας. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν το τραχανότο γαρίδας, οι ραβίολες μανιταριών, το κοτόπουλο πρασοτηγανιά, οι τυρολουκουμάδες Κύθνου κι ο ντάκος χαρουπιού, ενώ από τις branch-οεπιλογές η ομελέτα με ποικιλία άγριων μανιταριών, γραβιέρα Νάξου, θυμάρι και πάστα τρούφας είναι τόσο κολασμένη όσο ακούγεται. Μαζί με ποτήρι κρασί για πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.



 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v