Φύγαμε για φαγητό και ποτό στα όμορφα Πετράλωνα

Θες να φας; Θες να πιείς; Η γειτονιά των Πετραλώνων έχει τα πιο ωραία εστιατόρια, ταβερνάκια και μπαράκια για σένα.
Φύγαμε για φαγητό και ποτό στα όμορφα Πετράλωνα

Μαμαδίσιο φαγητό, haute cuisine, μεζεδοπωλεία, ποτάδικα, κοκτεϊλάδικα. Και τι δεν έχουν τα Πετράλωνα για να περάσεις όμορφα ένα βράδυ στην πόλη. Για κάθε διάθεση και γούστο, για κάθε έξοδο, συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας.

Ταβέρνα Οικονόμου
Κυδαντιδών 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3467555

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by the_funhaver (@the_funhaver)



Βρίσκεται από το 1930 στη γειτονιά και σερβίρει μαμαδίσια μαγειρευτά με ζαρζαβατικά και πρώτες ύλες που προμηθεύονται από λαϊκές αγορές, δίνοντας βάση στην εποχικότητα και τη φρεσκάδα. Εδώ και δεκαετίες λοιπόν, η ταβέρνα του Οικονόμου παραμένει συνώνυμο της ποιότητας, σερβίροντας στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο κάτω από τις ελιές στιφάδο, λαδερά, ντολμάδες, κοκκινιστά, αλλά και χειροποίητες πίτες, κρεατικά της ώρας και άλλα τέτοια ωραία. Με καλό χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο.

Το Kοπερτί
Τριών Ιεραρχών 188, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 1750 3084



Ένα wine bar είναι πάντα καλή ιδέα για έξοδο που συνδυάζει φαγητό και (καλό) κρασί και το φρέσκο Κοπερτί είναι κουκλίστικο και σαγηνευτικό, σαν ένα ψαγμένο κρασί. Στην ενδιαφέρουσα wine list, θα βρεις μεταξύ εγχώριων και διεθνών ετικετών το κρασί της ιδιοκτήτριας Βούλας Δαμακλή, από τα κτήματά της στη Νεμέα, ενώ το σωστό pairing πραγματοποιείται με επιλογές από ένα νοστιμότατο κατάλογο που περιλαμβάνει ελληνικά tapas, μπρουσκέτες και ποικιλίες εγχώριων τυριών και αλλαντικών. Η μουσική στην κατάλληλη ένταση για κουβεντούλα, οι τιμές από 3€ για ένα ποτήρι κρασί, περί τα 20€ αν θες και τσιμπολόγημα.

Hervé
Τριών Ιεραρχών 107, τηλ: 2103471332

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hervé Restaurant (@herverestaurant)



Το εστιατόριο του Hervé Pronzato δεν είναι για κάθε μέρα, προφανώς. Δεν ξέρουμε αν είναι καν για μια φορά το χρόνο, όμως είναι μια εμπειρία που οφείλεις να ζήσεις τουλάχιστον μια στιγμή στη ζωή σου – αν διαθέτεις το κομπόδεμα. Για να μπεις, πληκτρολογείς τον κωδικό που σου έχουν στείλει, σαν να είσαι καλεσμένος σε δείπνο σε Παρισινό σπίτι, πιάνεις θέση στη μπάρα και απολαμβάνεις ένα degustation menu fine dining που διεγείρει τους γευστικούς σου κάλυκες όσο τίποτα. Το κάθε υλικό είναι εκεί για κάποιον ουσιαστικό λόγο, οι υφές και οι γεύσεις δεν περιγράφονται και η όλη εμπειρία σου μένει αξέχαστη. Το μενού γευσιγνωσίας τιμάται στα 95€, χωρίς κρασί. 

Line
Αγαθοδαίμονος 37, τηλ.: 21 0342 1311

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Line Athens (@line.athens)



Άνοιξε φέτος σε ένα ήσυχο στενάκι των Κάτω Πετραλώνων, στο εντυπωσιακό κτίριο που στέγαζε παλιά την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, και έγινε αμέσως… ανάρπαστο για το βιομηχανικό του design, την όμορφη αυλή που δύσκολα θα βρεις πλέον να κάτσεις, και την ιδιαίτερη φιλοσοφία του μενού του, που βασίζεται στην βιωσιμότητα και την ανακύκλωση. Συνδυάζει αρμονικά φαγητό και ποτό, φτιάχνει, μεταξύ άλλων, νοστιμότατα χοτ ντογκ, σερβίρει πολύ δυνατό brunch και ευφάνταστα κοκτέιλ (από 6,50€ ως 10€). Α, έχει και δικές του μπίρες IPA και δικό του «κρασί» από φρούτα, όπως μήλα, σύκα και ρόδια.

Ραντεβού
Καλλισθένους 85, τηλ.: 21 0347 7961

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Xwris pixida (@xwris_pixida)



Τα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο με θέα την πλατεία Μερκούρη είναι περιζήτητα και γεμάτα όλες τις ώρες, ενώ πάνω τους αναπαύονται λαχταριστοί μεζέδες για παρέες, ζευγάρια και ανθρώπους μοναχικούς και πεινασμένους. Το πιο νόστιμο ραντεβού των Πετραλώνων, σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα όπως το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το φαλάφελ, το ταμπουλέ και την αρμένικη ομελέτα. Συνοδεύεις με ουζάκι και πληρώνεις σταθερά γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Τζένγκα
Κειριαδών 38, τηλ: 2103411499

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τζένγκα (@tzengka.bar)



Οι «ντόπιοι» το λατρεύουν για το καφεδάκι που σερβίρει τα πρωινά. Εμείς όμως το επισκεπτόμαστε τα βράδια όπου γίνεται ένα καθαρόαιμο μπαράκι που αγαπά τις καλές μουσικές (από ροκ μέχρι indie) σε διακριτική ένταση. Με φόντο τους τοίχους του κοσμεί με περισσότερα από 300 εξώφυλλα δίσκων, το τζένγκα σε περιμένει για φτηνά ποτά (από 5€) και ενδιαφέροντα κοκτέιλ (από 6,5€), τα οποία αλλάζουν αναλόγως εποχής και διάθεσης της επίλεκτης ομάδος των μπαρίστα.

Κλουβί
Κυδαντιδών και Δημοφώντος 57, τηλ: 21 0347 9998

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Klouvi Bar (@klouviathens)



Χαλαρό, μικρούλι, οικείο, και αγαπημένο όσο λίγα, το γωνιακό αυτό στέκι παραμένει αυθεντικό, παίζει ωραίες jazz, soul, funk, αλλά και electro μουσικές, διαθέτει ωραία διακόσμηση με street art και πρωτότυπες προσθήκες στους τοίχους και σερβίρει φτηνά ποτά και κοκτέιλ. Συνδυάζονται ωραιότατα με ασιατικές γεύσεις από το γειτονικό "Blue Bamboo" και πίνονται στην όμορφη ξύλινη μπάρα του. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v