Ταβέρνες για φαγητό στη δροσιά γύρω από την Αθήνα

Από τη Ροδόπολη μέχρι την Παλαιά Φώκαια, πιάνουμε θέση σε εξοχικά ταβερνεία κάτω από τον ίσκιο των πεύκων, δροσιζόμαστε και απολαμβάνουμε εκλεκτά εδέσματα.
Ταβέρνες για φαγητό στη δροσιά γύρω από την Αθήνα

Η Αθήνα εξοχή δεν είναι, όμως λίγο παραέξω αν… ξεπορτίσεις θα βρεις μέρη για να χορτάσεις δροσιά και παραδοσιακές γεύσεις σε αυλές και κήπους.

Παϊδάκια, μαγειρευτά, αλλά και θαλασσινά προσγειώνονται σε τραπεζάκια κάτω από τα πεύκα και γεμίζουν ψυχή και στομάχι αρμονικά και… εξοχικά.

Η Αυλή

25ης Μαρτίου, Ροδόπολη, τηλ: 21 3031 7541

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by avli_rodopoli (@avli_rodopoli)



Ιδανικός προορισμός για τα μεσημέρια της Κυριακής – και όχι μόνο, η Αυλή στο «χωριό» της Ροδόπολης σε υποδέχεται κάτω από τον ίσκιο των πεύκων, για να σε φιλέψει κλασικά εδέσματα ταβέρνας, και ενδιαφέρουσες κοπές κρεατικών. Κοντοσούβλι, λουκάνικο, σαγανάκι, τραγανές πατάτες τηγανιτές, αλλά και Rib Eye μπριζολίδια από Black Angus και Flan Steaks γεμίζουν ιδανικά το τραπέζι, αλλά και το στομάχι σου. Μας αρέσουν πολύ και οι σαλάτες, οι οποίες σερβίρονται χοντροκομμένες και είναι πεντανόστιμες με βάση εποχικά υλικά. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα κρεατικών από 20€, αναλόγως τι κοπές θα παραγγείλεις, με χύμα κρασί.

Τα Καζάνια

Ηρ. Πολυτεχνείου 6, Νέα Πεντέλη, τηλ: 21 1012 0627



Σε έναν όμορφο χώρο, με μια κρυμμένη αυλή που προσφέρει ανάσες δροσιάς και σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο χωριό, τα Καζάνια σερβίρουν λαχταριστά πιάτα, μαγειρεμένα με μεράκι με σεβασμό στην παράδοση. Ο κατάλογος περιλαμβάνει εξαιρετικό κοντοσούβλι σε διάφορες εκδοχές, μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανιτές, χοιρινό σασλίκ, φιλέτο κοτόπουλο αλλά και διάφορα μαγειρευτά ημέρας όπως παστίτσιο, μοσχαράκι κοκκινιστό, προβατίνα με μακαρόνια μπλουμ και μουσακά. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με χύμα κρασί, στα 15€ το άτομο.

Εξοχικό Κέντρο Τα Πεύκα

Δημ. Ευέλπιδος Κούτσια 9, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 037438



Δροσερό, οικογενειακό και με πολύ καλό φαγητό, αυτό το εξοχικό κέντρο στην Παλαιά Φώκαια μέσα στα πεύκα, είναι ό,τι πρέπει για ομαδικές εξορμήσεις μάσας, μετά από μπάνιο στις κοντινές παραλίες (Θυμάρι, ΚΑΠΕ, Λεγραινά κ.α.). Οι μερίδες είναι γενναίες και περιλαμβάνουν εξαιρετικά κρεατικά όπως παϊδάκια, μπιφτέκια, κατσικάκι και χοιρινές μπριζόλες, και κλασικά ορεκτικά, όπως τζατζίκι, κολοκυθάκια τηγανιτά και φρεσκοκομμένες πατάτες. Στον κατάλογο θα βρεις και κάποιες επιλογές θαλασσινών, ενώ ο λογαριασμός με κερασμένους λουκουμάδες στα 15-18€, με χύμα κρασί.

Άγιος Μερκούριος

Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617



Γνωστός για τη φαντασμαγορική θέα που απολαμβάνει από τη μια στις πλαγιές της Πάρνηθας και από την άλλη στην Αθήνα που απλώνεται από κάτω, ο Άγιος Μερκούριος σερβίρει μεταξύ άλλων ξακουστά ξεροψημένα παϊδάκια, συκωταριά ζουμερή, μπιφτέκια χειροποίητα και σούπερ σταβλίσια μπριζόλα. Συνοδεύεις με τα κλασικά ορεκτικά (τραγανά κολοκυθάκια, φρεσκότατες πατάτες, σπιτική τυροκαυτερή και τυρόπιτα στο τηγάνι) και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο, με ωραίο κρασί. Αν πετύχεις ριζότο ημέρας με μοσχάρι μην διστάσεις, χτύπα το.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου

Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898



Στο καταπράσινο τοπίο της Σταμάτας, η ταβέρνα του Ρεγκούκου εφαρμόζει την λογική from farm to table, φτιάχνοντας λαχταριστά πιάτα με τα ζαρζαβατικά που καλλιεργεί στο μποστάνι της, όπως παλιά. Τα πάντα εδώ είναι σπιτικά και πεντανόστιμα: αξίζει να δοκιμάσεις χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, αφράτα κεφτεδάκια, κατσικάκι ριγανάτο, τυρόπιτα χειροποίητη, αρνάκι σούβλας, αρνίσια παϊδάκια, και φυσικά φρεσκότατες σαλάτες (χωριάτικη, χόρτα, βραστά λαχανικά κ.α.) Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20-25€/ άτομο, περίπου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v