Ταβέρνες στην Αθήνα σαν να ’σαι σε χωριό

Αυλές που σε ταξιδεύουν στα παιδικά σου χρόνια, κρεατικά στη σχάρα και άρωμα χωριού (ή νησιού) σε αγαπημένα ταβερνάκια και κουτούκια της Αθήνας.
Ταβέρνες στην Αθήνα σαν να ’σαι σε χωριό

Από χωριό μπορεί να μην είμαστε εμείς εδώ της πόλης, όμως πολύ θα θέλαμε. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή, τι να κάνεις. Μπορείς όμως να έχεις λίγη από την νοσταλγική του γοητεία, πιάνοντας θέση σε τραπεζάκια που θυμίζουν επαρχία.

Ναι, ακόμα και στην Αθήνα.

Ο Τσομπανάκος

Ανακρέοντος 2, Καισαριανή τηλ: 210 7248441



Ένα κλασικό και καλά κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο ταβερνάκι με πληθωρική, νοσταλγική διακόσμηση, είναι το «μυστικό» των κατοίκων της Καισαριανής (και όχι μόνο), όταν έχουν όρεξη για λαχταριστά παϊδάκια. Στην αυλή του που θυμίζει χωριουδάκι σε νησί, θα τα απολαύσεις τέλεια ψημένα, χωρίς περιττά λίπη και με κλασικά συνοδευτικά όπως φρέσκες πατάτες τηγανητές, τυροκαυτερή ή σπέσιαλ τζατζικάκι και σπιτικές πίτες, μας κάνουν ένα σούπερ γεύμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ το άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκό στο τέλος.

Σαντορινιός

Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3451629



Μια αυλή με φόντο άσπρο και μπλε, γεμάτη γλαστράκια με λουλούδια και τραπεζάκια που στρώνονται με καρό τραπεζομάντηλα, σε μεταφέρουν απευθείας στο… νησί; Α ναι, οι μεζέδες. Ο Σαντορινιός σε υποδέχεται με σαντορινιές νοστιμιές σαν τους ντοματοκεφτέδες και την φάβα, αλλά και με σπιτικές πίτες, και κρεατικά στη σχάρα –εγγυημένη και χορταστικότατη επιλογή η ποικιλία κρεατικών. Άσε  χώρο στο τέλος για τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά του. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

Το Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, τηλ: 2103458052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ: 2103422407, Θησείο



Σε δύο γειτονικούς πεζοδρόμους του Θησείου απλώνει τραπέζια ο Ηλίας, κάτω από τα δέντρα σε ένα απόλυτα feelgood σκηνικό που θυμίζει πλατεία χωριού. Διαλέγουμε ένα από τα δύο στέκια και απολαμβάνουμε εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, χορταστικά μπιφτέκια, κλασικά πιάτα της ώρας όπως λουκάνικο, μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα και αρνίσια συκωταριά, αλλά και ωραιότατους μεζέδες, όπως φάβα, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και κολοκυθάκια τηγανιτά. Μαζί με κρασί ή μπύρα ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο.

Δίπορτο

Σωκράτους 9, Πλατεία Θεάτρου, τηλ.: 210 3211463



Μπορεί να μην έχει τραπεζάκια έξω, αλλά καθόλου δεν θα σε πειράξει. Αυτό το κλασικό κουτούκι, συνεχίζει να γράφει ιστορία συγκεντρώνοντας καλοφαγάδες, τουρίστες και όσους θέλουν να δοκιμάσουν απλή, παραδοσιακή και νόστιμη κουζίνα, στο ισόγειό του. Το μενού δεν φημίζεται για την ποικιλία του, αλλά διαθέτει λίγα πράματα και καλά: ρεβυθάδα, φασολάδα, τηγανιτά ψαράκια, ψητή σαρδέλα, σαλάτα με χόρτα, πατάτες γιαχνί και κοκκινιστό κατσικάκι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Τριχωνίδα

Δομοκού 7, Σταθμός Λαρίσης, τηλ: 21 0823 3123



Τα λόγια για αυτήν την ταβέρνα σε ένα off σημείο της πόλης περιττεύουν και τον λόγο παίρνει η προβατίνα. Στο εσωτερικό της όμορφες τοιχογραφίες και παλαιά βαρέλια συνθέτουν ένα σκηνικό παλαιάς Αθήνας, ενώ η αυλή της σε τηλεμεταφέρει σε χωριουδάκι όπου όλα κυλούν ήρεμα. Τι θα φάμε εδώ; Το μενού περιλαμβάνει τις κλασσικές σαλάτες-χόρτα, αριστοτεχνικά ψημένα κρεατικά όπως μπριζόλες, παϊδάκια προβατίνας, προβατίνα μόνη της, μπιφτέκια, μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και κοκορέτσι ημέρας και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, στα 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v