Πείνασες; Πάμε για brunch σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Κορυδαλλό

Βολτάραμε σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό και δοκιμάσαμε τα πιο κολασμένα branch των δυτικών προαστίων.
Πείνασες; Πάμε για brunch σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Κορυδαλλό

Κάθε φορά που σου μπαίνει η ιδέα να κάνεις δίαιτα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα βρεθεί κάποιος να σου προτείνει να πάτε για brunch κι η ιδέα θα αργήσει να πραγματωθεί. Αν μάλιστα ζεις ή συχνάζεις στα δυτικά προάστια οι αφορμές θα είναι πολλές, καθώς στις γειτονιές του Αιγάλεω, του Περιστερίου αλλά και του Κορυδαλλού, παίζει σοβαρή bruncho-κατάσταση. Εμείς επειδή είμαστε μεγάλες καρδιές σου έχουμε και λίστα έτοιμη με τις καλύτερες επιλογές εκεί γύρω.

The Claxons 

Mάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 8600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Claxons Official (@the_claxons)



Ο δρόμος της Μάρκου Μπότσαρη είναι από τους πλέον πολυσύχναστους των δυτικών προαστίων και το The Claxons ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια εκεί. Με το ποδήλατο-σήμα κατατεθέν να σε προϋπαντεί στην είσοδο αυτό το λατρεμένο all day café- bar, το οποίο έφερε τη vintage αισθητική στο Αιγάλεω μπιφόρ ιτ γουός κουλ.

Πέρα από τα εξαιρετικά καφεδάκια που φτιάχνει- σερβίρονται specialty coffees με εξαιρετικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο- το Claxons μπορεί κάλλιστα να υπερηφανεύεται και για τις brunch επιλογές του, όπως τα pancakes με παστράμι μοσχάρι, gouda, αυγό μάτι, ντομάτα και remoulade sauce, τα pancakes red velvet με κρέμα μπουγάτσα, σαντιγύ, κανέλα και ζάχαρη άχνη αλλά και το οpen sandwich cheesy omelette με ψωμί villagio, cheddar, ομελέτα και curry mayo sauce.  Οι τιμές στα pancakes ξεκινούν από 6€.

Paraiso Terrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 0011



Mε αέρα λατινοαμερικάνικο το Paraiso Terrenal έχει κερδίσει τους κατοίκους του Αιγάλεω και των γύρω περιοχών χάρη στην υπέροχη κι έξτρα Instragrammable αυλή του αλλά και στα κολασμένα brunch που σερβίρει από το πρωί, σε όποιον τυχερό βρει ελεύθερη θέση στα μπόλικα τραπεζάκια του. Πέρα από τα εξαιρετικά eggs Florentine, και την χωριάτικη ομελέτα με λουκάνικο, καπνιστό μπέικον και πολύχρωμες πιπεριές, αξίζει να δοκιμάσεις και το toasty with a kick με χωριάτικο ψωμί, μιξ τυριών (μετσοβόνε, γραβιέρα, μοτσαρέλα), κρίσπι μπέικον και chutney καυτερής πιπεριάς. Οι τιμές ξεκινούν από 6€.

Malt fine dining & drinking

Αγ. Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104954154



Δίπλα στον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει το απόλυτο dining και branch spot με λουκούλλειες επιλογές για τους λάτρεις του είδους. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο εντός του οποίου στεγάζεται το Malt κερδίζει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις χάρη στην ντελικάτη διακόσμησή του και τον κομψό χαρακτήρα του. Ο κατάλογος του τιμά την ασιατική κουζίνα και τους sushi lovers των δυτικών προαστίων, αλλά σερβίρει παράλληλα εξαιρετικές επιλογές για branch για τους πρωινό-μεσημεριανούς τύπους που το προτιμούν και το συστήνουν ανεπιφύλακτα. Το All time favorite του Μalt, είναι πάντως τα υπέροχα scrambled eggs με προσούτο και παρμεζάνα που τρως και ξανατρώς σαν να είναι η πρώτη φορά.

Τόλης Sweets & Eats

Ανωγείων 65, Κορυδαλλός, τηλ. 2104908090

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @tolis_sweets_n_eats



Στα σύνορα Νίκαιας και Κορυδαλλού ο ξακουστός ζαχαροπλάστης της περιοχής Τόλης άνοιξε πριν λίγο διάστημα έναν ναό γλυκών κι αλμυρών λιχουδιών. Οι brunch-ολάγνοι τον τιμούν δεόντως καθώς σερβίρει κολασμένα πιάτα όπως οι waffles με crispy chicken, το croque madame με lobster bread, αλλά και το ζυμωτό ψωμί από τον φούρνο μας γεμισμένο με κρέμα παρμεζάνας, τοματίνια, πέστο βασιλικού, φύλλα ροκάς και proscutto cotto. Μια επίσκεψη αρκεί συνήθως για να σε κάνει θαμώνα στον Τόλη. Oι brunch επιλογές ξεκινούν από 7€.

Godmamas Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)



Αυλή σαν της Νονάς δύσκολα θα βρεις στο Περίστερι. Με industrial χαρακτήρα κι εξαιρετικά φιλικό προσωπικό το Godmamas Yard ήρθε στα δυτικά προάστια για να δώσει μια healthy νότα στα all day bars της περιοχής. Οι επιλογές του καταλόγου της Νονάς είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες. Εδώ θα δοκιμάσεις και τα super-bowls σου αλλά και δυναμωτικά δεκατιανά όπως το ανοιχτό σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, sweet chilli guagamole και αγγούρι – αν είσαι μερακλής προσθέτεις και αυγό ποσέ- ενώ θα βρεις και κλασικές brunc-οεπιλογές όπως λαχταριστά croque madame. Τα πιάτα ξεκινούν από 7€.

Sorriso

Σαρανταπόρου 34, Περιστέρι, τηλ.: 210 57 24 457

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SORRISO YARD (@sorriso_yard)



Εμπνευσμένο από την ιταλική λέξη Sorriso, που σημαίνει χαμόγελο, το Sorriso είναι προσεγμένος χώρος με μοντέρνα αισθητική, έτοιμος να σε υποδεχθεί κάθε ώρα της ημέρας με την πιο οικεία και φιλική διάθεση. Όταν ο καιρός φορά τα καλοκαιρινά του, τότε η αυλή του αποτελεί must επιλογή για να απολαύσεις κάποια ποικιλία εκλεκτού καφέ ή έναν φρεσκοστυμμένο χυμό. Επειδή ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν χαμογελάει, αξίζει να δοκιμάσεις την πρωτεϊνική ομελέτα με 4 ασπράδια, μοτσαρέλα, γαλοπούλα και μανιτάρια, την ονομαστή κουακερόπιτα, η οποία σερβίρεται με μπανάνα ή cranberries ή τα poached eggs σε ψωμάκι μπριός με σολομό. Οι τιμές στα brunch ξεκινούν από τα 6€.
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v