Οι καλύτερες ταβέρνες για σουβλιστά στην Αθήνα

Κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αρνάκι και άλλα λαχταριστά κρεατικά γυρνάνε σε σούβλες και κάνουν το στομάχι μας να γουργουρίζει.
Οι καλύτερες ταβέρνες για σουβλιστά στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σου έχει τύχει κάποιο βράδι να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι σούβλες να γυρνάνε; Δεν χρειάζεται να ανοίξεις τον καζαμία- η εξήγηση είναι προφανής: είσαι πεινασμένος για κοκορετσάκι και λοιπά κρεατικά που γυρνάνε, και πρέπει να τα φας πριν έρθει το Πάσχα.

Σταμάτα να ταλαιπωριέσαι και ικανοποίησε την ακατάσχετη δίψα σου για σουβλιστά στις παρακάτω ταβέρνες που διεκδικούν το Αστέρι Michelin στην κατηγορία.

Ταβέρνα ο Σπανός

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TavernaSpanos (@tavernaspanos)



Οι σούβλες του είναι απίθανες, τα κρέατα τρυφερά και οι γεύσεις του προκαλούν εκρήξεις στον ουρανίσκο. Ξακουστός για το θεϊκό του κοκορέτσι από το Αγρίνιο με αγάπη, ο Σπανός σερβίρει σούπερ κρέατα, τα οποία προμηθεύεται από την Βόρεια Ελλάδα, και ψήνει άψογα. Πλην κοκορετσίου, στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτέκια ζουμερά, παϊδάκια, προβατίνα, αρνίσια μπόλια για τους μερακλήδες και ωραιότατα ορεκτικά, όπως οι καλοτηγανισμένοι κολοκυθοκεφτέδες. Υπολόγισε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Οι Μερακλήδες

Αγίας Ζώνης 60, Αθήνα, Τηλ.: 21 0862 8425



Η σούβλα είναι το δυνατό τους σημείο, καθώς στο ταβερνάκι των Μερακλήδων θα βρεις, μεταξύ άλλων: κοτόπουλο σούβλας, κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, αρνί σούβλας, κεφαλάκι αρνιού, και κοκορέτσι ανεξαρτήτως εποχής. Θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με τα φημισμένα τυροπιτάκια τους και μία χωριάτικη, και να κλείσεις με μπόλικο κουντοσούβλι για… επιδόρπιο. Υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο, με κρασί.

Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα 145, Τηλ.: 21 0621 6250



Περνάς την αυλή και πριν πας προς την είσοδο η ψησταριά με τις σούβλες στέκεται αγέρωχη και σε κοιτάζει κατάματα, για να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα φας είναι φρεσκοψημένο. Εν αρχή ην η προβατίνα τους, η οποία «γυρνάει» τις Πέμπτες, κατά τα λοιπά η οικογενειακή ταβέρνα διαθέτει κοκορέτσι όλο το χρόνο, κοντοσούβλι, καθώς και εξαιρετικό αρνάκι σούβλας. Προτείνουμε να δοκιμάσεις και τα τρία για να μην έχεις διλήμματα, μαζί με μπόλικο τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές. Για ένα γεύμα εδώ με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο.

Μαγγίνας

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143



Το κοκορέτσι του και το πώς φτιάχνεται θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, το ίδιο και τα λαχταριστά του παϊδάκια. Όμως ο Μαγγίνας έχει και άλλα πράγματα να σουβλίσει που θα σε συγκλονίσουν: γουρουνάκι γάλακτος στην σούβλα σκέτη κόλαση, με ωραία τραγανή πετσούλα, και αρνάκι σούβλας σκέτο γλύκισμα, οριακά υποψήφιο για αστέρι Michelin. Για ένα απλό αλλά νοστιμότατο και τίμιο γεύμα στον Μαγγίνα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ με καλό κρασί δικό τους. Έξτρα πόντοι στον εξωτερικό του χώρο, όπου μια δροσερή ρεματιά μέσα στα δέντρα είναι όαση τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. 

Η Ιθάκη του Οδυσσέα

Θηβών 454, Ίλιον, τηλ.: 21 0261 1340

Αν ο μυθικός ήρωας ήξερε από σουβλιστά τότε προφανώς και θα έκανε Ιθάκη του αυτό το ψητοπωλείο στο Ίλιον, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική του ποιότητα σε όλα τα κρέατα. Εδώ θα βρεις σούπερ γουρουνοπούλα, αρνάκι σούβλας, εξοχικό, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και προβατίνα, τα οποία μάλιστα στα κάνουν και τυλιχτά. Τα ορεκτικά του είναι λίγα και νοστιμότατα, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο, με κρασί.

Ο Μπάρμπας της Κορώνης

Χρυσοστόμου Σμύρνης 93, Πεύκη, τηλ: 21 0805 0003



Φέρνει τη μεσσηνιακή κουζίνα στην Πεύκη και στο Γαλάτσι (Τραλλέων 130, τηλ.: 21 0292 9966) και σερβίρει αποκλειστικά και μόνο γουρουνοπούλα σε μερίδα όχι μόνο με τα κλασικά ντομάτα-πατάτες-τζατζίκι αλλά και με αυθεντικά μεσσηνιακά λαλάγγια. Λίγες σαλάτες και πατάτες τηγανιτές συμπεριλαμβάνονται στα ορεκτικά, ενώ αν θες τη γουρουνοπούλα σου μπορείς να την έχεις και σε σουβλάκι τυλιχτό ή σε μπέργκερ. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Ταβέρνα Τζίμης

Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, τηλ. 210 7658965



Οι σούβλες του Τζίμη γυρνάνε και σκορπάνε χαρά και ευωδία σε όλον τον Βύρωνα. Must εδώ το κοκορέτσι, καθώς και το ζουμερό κοντοσούβλι- από τα κορυφαία της Αθήνας. Θα δοκιμάσεις επίσης εξαιρετικό εξαιρετικά παϊδάκια προβατίνας, χοιρινά καλαμάκια, πανσέτες, προβατίνα σχάρας και ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά. Το μενού συμπληρώνουν νόστιμες αλοιφές (όχι Μπεπανθόλ), χωριάτικη σαλάτα φρεσκοκομμένη και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο.

Βλάχικη γάστρα/Γούλας

Κολοκοτρώνη 11, Μπάλλα, Ροδόπολη, τηλ: 210 6210165 - 210 6210732



Ο κύριος Πέτρος με βαθιά εμπειρία και γνώση του κρέατος, ψήνει εδώ και χρόνια ονειρεμένα κρέατα και βάζει μπροστά τις σούβλες για να φέρει στα τραπέζια αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας λαχταριστά κοψίδια. Το κοκορέτσι είναι εξαιρετικό, ενώ τον τελευταίο καιρό γυρνοβολάει και κοντοσούβλι χοιρινό, το οποίο καίει καρδιές. Κατά τα λοιπά, εδώ θα δοκιμάσεις και το πιάτο/σήμα κατατεθέν, αρνάκι στη γάστρα, σιγοψημένο τόσο ώστε να λιώνει στο στόμα και να λιώνει καρδιές. Μαζί με χύμα κρασί, ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v