5 τέλεια μεζεδοπωλεία στα βόρεια προάστια

Φάγαμε το βάρος μας σε μεζεδάκια, για να σου βρούμε μερικά από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στον βορρά της Αττικής. Για τσέκαρε.
5 τέλεια μεζεδοπωλεία στα βόρεια προάστια
Σε δροσερές αυλές και ατμοσφαιρικά φωτισμένους κήπους, τα μεζεδοπωλεία των βορείων προαστίων της Αθήνας μας κακομαθαίνουν με πειραγμένους και παραδοσιακούς μεζέδες, συνοδεία κρασιού, τσίπουρου και –γιατί όχι;– ούζου, που είναι μύθος ότι ταιριάζει μόνο με θαλασσινά. Για του λόγου μας το αληθές, πιάσε τραπεζάκι στα ακόλουθα, και πιες και ένα ποτηράκι στην υγειά μας.

Το ουζερί του Μήτσου 
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 2106840229



Έχει ταΐσει θαλασσινά και ποτίσει ούζο γενιές και γενιές Χαλανδραίων και μη, και συνεχίζει ακάθεκτος να απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο της πλατείας και να τα φορτώνει με εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες. Αν χρειάζεσαι συστάσεις, εμείς ξεχωρίζουμε τον σκορδάτο μαρινάτο γαύρο, τις τραγανές γαρίδες στο τηγάνι, την σπιτική ταραμοσαλάτα και τη βελούδινη φάβα. Συνοδεύεις με ουζάκι σε μεγάλη ποικιλία ετικετών, και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.

Γάκιας 
Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934



Η νοσταλγική, χαλικόστρωτη αυλίτσα του μοιάζει βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία, το δε μενού του παίζει δίπορτο, από τη μια στεριά από την άλλη θάλασσα. Μην χάσεις τον σπιτικό καγιανά, το τηγανιτό γαριδάκι, τα σιουφιχτά ζυμαρικά με στακοβούτυρο, την σφακιανή πίτα, τους κολοκυθοκεφτέδες, το θράψαλο σχάρας, τον κρητικό ντάκο, την παντζαροσαλάτα και το καπνιστό απάκι. Ο λογαριασμός στο τέλος μάξιμουμ στα 15€ το άτομο, με ουζάκι ή τσίπουρο.

Άνοιξη παρά τέταρτο 
Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη, τηλ: 2108145588



Λάτρεις των βολιώτικων τσιπουράδικων, εδώ είστε. Στην Άνοιξη παραγγέλνεις μόνο τα ποτά, διαλέγοντας από περισσότερες από 20 ετικέτες ούζου και τσίπουρου ή αν προτιμάς χύμα τσίπουρο Τυρνάβου, και με κάθε «γύρα» έρχεται και ένα πιατάκι με μεζέ. Οι μεζέδες εναλλάσσονται μεταξύ γης και θάλασσας και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως χταποδάκι ξυδάτο, μύδια σε σάλτσα μουστάρδας, αυγά με παστουρμά, σαγανάκι πικάντικο, μικρά ψαράκια τηγανιτά (γαύρος, αθερίνα, σαρδέλα, λιθρινάκι κ.α.), καπνιστό σκουμπρί, και γεμιστό θράψαλο με πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και φέτα. Ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο με ούζο.

Πιάτσα Μεζεδάκι 
Ελ. Βενιζέλου 1 και Πάρσης, Νέα Ιωνία, τηλ: 210 2719129



Ξακουστό εδώ και χρόνια για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τα πειραγμένα μεζεδάκια του, το Πιάτσα Μεζεδάκι απλώνει τραπεζάκια έξω ανάμεσα σε φυλλωσιές και είναι ό,τι πρέπει για τις μαζώξεις της παρέας. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικές πατατούλες τηγανιτές με φρέσκο κρεμμύδι, φέτα και σκορδόλαδο, τσιπς κολοκυθιού με ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο, κοτόπιτα φανταστική με μπεσαμέλ και παλαιωμένη γραβιέρα, σκιουφιχτά με καπνιστή πανσέτα, κεφτεδάκια με σάλτσα τυριών και μιλφέιγ μανιταριών με ψητό μανούρι και βινεγκρέτ μελιού. Με κρασάκι ή τσίπουρο, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο.

Μπριγκάντα 
Αθανασίου Διάκου 12, Πεύκη, τηλ: 21 3099 2000



Μια πανέμορφη αυλίτσα σε μια ήσυχη γειτονιά της Πεύκης, πολύ μεράκι και άλλη τόση αγάπη για την πολίτικη κουζίνα είναι η επιτυχημένη συνταγή της Μπριγκάντας. Στα αγαπημένα μας από το μενού της συγκαταλέγονται οι τηγανιτές πατάτες με αυγά και παστουρμά, οι λουκουμάδες φέτας, η πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, οι ρεβιθοκεφτέδες, το γεμιστό λουκάνικο με φέτα και λιαστή ντομάτα, το ταμπουλέ και βέβαια τα κεμπάπ της, σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή. Με κρασί ή μπύρες, ο λογαριασμός θα βγει στα 17-20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v