Πού θα φας ωραία σε Υμηττό, Ζωγράφου και Βύρωνα

Γυρίσαμε τις τρεις περιοχές και βρήκαμε αρκετούς νόστιμους λόγους για να κανονίσεις τη γευστική σου έξοδο.
Πού θα φας ωραία σε Υμηττό, Ζωγράφου και Βύρωνα
Στους πρόποδες του Υμηττού, τρεις περιοχές, τρεις λόγοι για βγεις με την παρέα και να φας καλά. Ζωγράφου, Βύρωνας και Υμηττός ξέρουν από καλό φαγητό κι εμείς σημειώνουμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για κάθε ουρανίσκο.

Ταβέρνα του Βαρδή

Καισαρείας 9, Υμηττός, τηλ: 21 0762 9972

Με ιστορία που ξεκινάει από το 1922, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει φαγητό που θυμίζει την κουζίνα της γιαγιάς σου. Η αυλή του είναι δροσερή, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, ενώ στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων αμπελοφάσουλα σαλάτα με λεμονάκι και ελαιόλαδο, κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, ψητό μοσχαρίσιο συκώτι με πατάτες τηγανιτές, τσιγαριαστό κατσικάκι με σάλτσα κρασάτη, τηγανιτό μπακαλιαράκι, μοσχαράκι στιφάδο, πίτα ημέρας – συνήθως χορτόπιτα – και άλλα τέτοια ωραία. Με κερασμένο γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, και ωραίο χύμα κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-18€/ άτομο.

Αναψυκτήριο Καλοπούλας

Αισθητικό Δάσος Υμηττού, τηλ: 6948831009

Σε ένα κατάφυτο, φροντισμένο μέρος, το αγαπημένο αναψυκτήριο του Υμηττού είναι ένα νόστιμο διαμαντάκι για μια δόση φύσης και ηρεμίας που τόσο χρειάζεσαι. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, αλλά σερβίρει και ωραιότατα μεζεδάκια και λίγα πιάτα για να κάνεις ένα τίμιο γεύμα υπό τον ίσκιο των δέντρων. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει κεφτεδάκια, χειροποίητες πίτες, καγιανά, φασόλια γίγαντες, σαγανάκι, σπετζοφάι και σαλάτα με χόρτα ημέρας σε πολύ καλές τιμές. Υπολόγισε κάτι λιγότερο από 15 ευρώ για ένα μεζεδογεύμα, με ούζο ή τσίπουρο δικό τους.

Σουρτούκω

Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571

Αυτή η μεζεκλού σουρτούκω στον Βύρωνα, αρέσκεται στους πειραματισμούς και έχει γίνει σημείο συνάντησης των ψαγμένων καλοφαγάδων. Η σύνθεση του μενού είναι ευφάνταστη, με πολύ ωραίους πρωτότυπους συνδυασμούς. Πιάσε τραπεζάκι στο πλακόστρωτο και σημείωσε στα οπωσδήποτε την τυρόπιτα κανταΐφι, με μπεσαμέλ τυριών και ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας, το πεϊνιρλί με σουτζούκι, κασέρι και αυγό, τις μανιάτικες τσουχτές με παστό καλαμάτας, μυζήθρα και αυγό, το μιξ λουκάνικων Δράμας και Κρήτης και το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκόρδο. Με ωραίο χύμα κρασάκι ή αποστάγματα, θα υπολογίσεις περί τα 18-20€ το άτομο.

Εις Υγείαν

Λυδίας 24, Βύρωνας, τηλ: 210 76 46 836

Σε αυτό το ήρεμο οικογενειακό ταβερνάκι στον Βύρωνα, η γοητεία και η νοστιμάδα της απλότητας είναι εμφανείς σε κάθε μπουκιά. Πιάσε τραπεζάκι στον όμορφο εξωτερικό του χώρο και ξεκίνα την μεζεδοφαγία: σαγανάκι σκοπελίτικο, φέτα ψητή, χαλούμι σχάρας με μαρμελάδα μύρτιλο, μπουρεκάκια, ανάμεικτα καλτσούνια με μάραθο και σπανάκι, και χορταστικές μερίδες όπως λουκάνικο πιπεράτο με πατάτες τηγανιτές, κεμπάπ πολίτικο με πιτούλες, χοιρινή τηγανιά, απάκι και μπιφτέκι μοσχαρίσιο θα σου κρατήσουν νόστιμη συντροφιά. Συνοδεία χύμα Μαρουβά από την Κρήτη ή ρακής, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

MonkFish

Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου, τηλ: 21 0777 7518

Αλλαγή θεματικής (και μενού), σε αυτό το μοντέρνο εστιατόριο που ετοιμάζει ψαγμένα πιάτα με εκλεκτή θαλασσινή πρώτη ύλη από το παρακείμενο ψαράδικο. Burger με χταπόδι τηγανητό, μαρμελάδα από κρεμμύδια στιφάδου, ξύγαλο Σητείας και δενδρολίβανο, ιαπωνικό sandwich Katsu sando με ψάρι ημέρας παναρισμένο με panko, χειροποίητη ketchup από πιπεριές Φλωρίνης, καρότο και τυρί κρέμα, fish and chips παραδοσιακά με τουρσί σέλερι και σάλτσα ταρτάρ και σεβίτσε σε εκλεκτή ποικιλία είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που περιλαμβάνει ο κατάλογος του. Συνοδεία ούζου ή κρασιού ή craft μπιρών, ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο.

Τα Σαρδελάκια

Παπαδιαμαντοπούλου 126, Ζωγράφου, τηλ: 21 0777 8005

Θαλασσινών γευστικών εμπειριών συνέχεια, σε ένα συμπαθέστατο ταβερνάκι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε μια παραλία, μια ανάσα από το κύμα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μας ενοχλεί, αφού φέρνει στα τραπεζάκια του μεζέδες της θάλασσας, ωραιότατους και σε πολύ καλές τιμές. Στον κατάλογό του θα βρεις σαρδέλες στη σχάρα, μαριδάκι τηγανιτό, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα κοκτέιλ, φρέσκο μπακαλιάρο, κουτσομουράκι τηγανιτό, αλλά και γαριδομακαρονάδα αν πεινάς πολύ. Συνοδεία ούζου ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v