Πού τρώμε ιταλική κουζίνα σε τραπεζάκια έξω;

Από το Κουκάκι ως το Χαλάνδρι και από εκεί στη Βουλιαγμένη, πιάνουμε τραπεζάκια σε αυλές και πεζοδρόμους για λαχταριστά ζυμαρικά και τραγανή πίτσα.
Πού τρώμε ιταλική κουζίνα σε τραπεζάκια έξω;
Λαχταράς αυθεντική πίτσα με λεπτή ζύμη, και ψαγμένα ζυμαρικά, αλλά τα θες όλα αυτά και σε τραπεζάκια έξω, μήνας που ‘ναι; Σου βρήκαμε τα ωραιότερα ιταλικά της Αθήνας για να λιαστείς τρωγοπίνοντας.

Da Nonna
Ομήρου 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6830009



Με καρό τραπεζομάντηλα στρώνει τα τραπέζια στη γλυκύτατη αυλή της αυτή η χαλανδραίικη τρατορία, που μας κακομαθαίνει με ένα πληθωρικό μενού απευθείας ταξίδι στην Ιταλία: Πουγκιά fagottini από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών, σαλάτα firenze με σπανάκι, ντοματίνια και ανθότυρο, και ωραιότατα φρέσκα ζυμαρικά όπως νιόκι πατάτας σε κόκκινη σάλτσα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και παπαρδέλες με φρέσκο σολομό. Η πίτσα είναι λεπτή και τραγανή και ψημένη στον ξυλόφουρνο, όπως και το ψωμί που έρχεται πάντα ζεστό στο τραπέζι. Με κερασμένο limoncello στο τέλος, ωραίο δικό τους κρασί, λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Cupola
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 21 1411 7444



Αν έχεις περάσει από το μικρό πεζοδρομάκι της Ευφορίωνος στις τσάρκες σου στο Παγκράτι, αποκλείεται να μην σου έχει τραβήξει το μάτι. Την επόμενη φορά πιάσε και τραπεζάκι, για νοστιμιές που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις “mamma mia”: Λεπτοκομμένο νουά μόσχου vitello tonnato με σάλτσα τόνου κι ανθούς κάππαρης, αυθεντική καρμπονάρα, ευφάνταστες προτάσεις ζυμαρικών και ναπολιτάνικη πίτσα με λάδι τρούφας και Ossobuco Milanese σε σάλτσα από merlot με risotto zaferano. Συνοδεύουμε με κρασί από μια σούπερ προσεγμένη λίστα, με πολλές επιλογές και σε ποτήρι, και πληρώνουμε περί τα 25€ το άτομο.

Uva
Αγίου Παντελεήμονος 23, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0400



Αν πάλι λαχταρήσεις θάλασσα, στο ξύλινο ντεκ του Uva θα πιάσεις τραπεζάκι για να την χαζεύεις την ώρα που απολαμβάνεις τις δημιουργικές σπεσιαλιτέ του: Παραδοσιακή ιταλική πίτσα σαν την Chorizo diavola με chorizo, φρέσκια mozzarella, πράσινη καυτερή πιπεριά, κρεμμύδι, πιπεριά rocoto, ντοματίνια και ελαιόλαδο δυόσμου, ή την Bianca με κατσικίσιο τυρί, κρέμα pecorino, κολοκύθι και μαύρη τρούφα melanosporum, αλλά και ασυναγώνιστα ζυμαρικά, όπως τα ravioli με μαύρη τρούφα, θυμάρι, κρέμα παρμεζάνας και κατσικίσιο τυρί, ή τα Black tagliolini με καραβίδες, bisque, pepperoncini, ginger και λευκό κολοκύθι Julien. Εκλεκτή και εδώ η λίστα κρασιών, με πολλές επιλογές σε ποτήρι, και λογαριασμός στο τέλος γύρω στα 25€ το άτομο.

Giacomo
Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ: 21 0325 1444



Σε μια κουκλίστικη αυλίτσα με αέρα παλιάς, αρχοντικής Κηφισιάς απλώνει με το που πιάσουν οι πρώτες ζέστες τα τραπεζάκια του το Giacomo, για να μας σερβίρει αριστοτεχνικές γεύσεις της γείτονος. Θα ξεκινήσουμε με ειδική μνεία στην εκπληκτική, και σχετικά δυσεύρετη στην Αθήνα, Bisteca Fiorentina που χορταίνει τουλάχιστον δύο άτομα. Εξαιρετική είναι και η πίτσα του, αρκεί να καταφέρεις να διαλέξεις ανάμεσα στη Rucola με προσούτο Πάρμας, ρόκα και παρμεζάνα, την Carbonara με τυρί κρέμα, αυγό, πανσέτα, μανιτάρια και μαϊντανό και την Chorizo με ισπανικό λουκάνικο, τυρί κρέμα, γκορκοντζόλα και σπανάκι. Φυσικά αφθονούν και οι επιλογές σε φρέσκα και μη ζυμαρικά. Ο δε λογαριασμός κυμαίνεται στα 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Meno Male
Βεΐκου 10, Κουκάκι, τηλ: 210 9231350



Λίγα και καλά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Βεΐκου απλώνει αυτό το ιταλικό μπιστρουδάκι που ξεκινά την ημέρα μας με καφέ και πρωινό και όσο παίρνει να μεσημεριάζει ξεφουρνίζει γνήσια ιταλική πίτσα φτιαγμένη από αλεύρι 48ωρης ωρίμανσης. Ξεχωρίζουμε την ομώνυμη Meno Male με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, speck, prosciutto cotto, σαλάμι picante gorgonzola, τη Buffalina με σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala, φρέσκια ντομάτα και ρόκα και την Zucchini με mozzarella, παρμεζάνα, φέτα, κολοκύθι και λεμόνι. Έχει επίσης λίγα πλην εξαιρετικά πιάτα ζυμαρικών όπως τις πένες Tartuffo με τρούφα, γκοργκοντζόλα, πεκορίνο και σχοινόπρασο. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο, με κρασί.

Frankie
Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ: 2103647052



Φωτεινό και funky, με μια μεγάλη βεράντα που θα μπορούσες να την πεις και υπερυψωμένη αυλίτσα να φιλοξενεί ήδη τα πιο λαοφιλή τραπεζάκια του, το ιταλικό εγχείρημα της ομάδας του Nice 'n Easy δίνει έμφαση στα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, και στην παραδοσιακή ιταλική πίτσα που ψήνεται φυσικά στον ξυλόφουρνο. Μην χάσεις σε καμία περίπτωση το ριζότο με καραβιδοουρά και κόκκινο παντζάρι, τα λιγκουίνι Nino Bergese με άγρια μανιτάρια, πάστα τρούφας και κρασί Marsala, τα νιόκι πατάτας με κρέμα γλυκιάς κολοκύθας και λάδι φασκόμηλου, και την πολύ ιδιαίτερη πίτσα Zucca με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, ricotta και φυστίκι. Δες και το αναλυτικό μενού εδώ. Λογαριασμός στο τέλος στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v