«Βασίλισσα» στην κατανάλωση παγωτού η Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έχουν πάει την κατανάλωση παγωτού σε άλλο επίπεδο με τη συμπρωτεύουσα να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια σε όλη την Ελλάδα.
«Βασίλισσα» στην κατανάλωση παγωτού η Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ξέρουν από καλό φαγητό κι αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Αν τώρα θες έναν λόγο που επιβεβαιώνει την προηγούμενη πρόταση τότε η ανακήρυξη της συμπρωτεύουσας ως πρωταθλήτρια στην κατανάλωση, φτάνει και περισσεύει.

Βλέπεις, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πρώτη και με διαφορά από τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, στη λίστα με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγωτού.

«Το παγωτό προτιμάται σε ποσοστό 80% σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά το καλοκαίρι, σε όλες του τις μορφές από χύμα μέχρι παγωτό τούρτα, ξυλάκι, χωνάκι και η Θεσσαλονίκη συγκριτικά με το πληθυσμό της έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγωτού» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Γιάννης Γλυκός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Όπως ήταν αναμενόμενο η σοκολάτα κυριαρχεί στις προτιμήσεις του κοινού ενώ «ακολουθούν με μεγάλη διάφορα τα λευκά γλυκά και ακόμη πιο πίσω στην κατάταξη τα σιροπιαστά, που θα πάρουν πάλι τα πάνω τους το χειμώνα», σύμφωνα με τον κ. Γλυκό.

Ο κ Γλυκός ωστόσο, ελπίζει να κρατηθεί ζωντανή η αγορά για να καταφέρουν τα ζαχαροπλαστεία να βγάλουν το καλοκαίρι κι όπως επισημαίνει μέχρι στιγμής προσπαθούν να απορροφούν τις ανατιμήσεις και να μην επιβαρύνουν με μεγάλες αυξήσεις τους λάτρεις παγωτού και γλυκού.

Από την άλλη ο Στέλιος Ρίμπας διατηρεί δύο καταστήματα με παγωμένο γιαούρτι και παγωτό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι φέτος η γεύση καρπούζι είναι εκείνη που έχει ενθουσιάσει τους τουρίστες.

«Οι τουρίστες αναζητούν και αγαπούν ότι μυρίζει και έχει γεύση από Ελλάδα. Το παγωμένο γιαούρτι ελληνικό προϊόν και μάλιστα με γεύση καρπούζι είναι αυτό με το οποίο δεν προλαβαίνουμε φέτος να γεμίζουμε τη βιτρίνα. Όσοι ξέρουν το καρπούζι ως φρούτο, το έχουν γευτεί μετά το μεσημεριανό τους στο ελληνικό τραπέζι, ξετρελαίνονται στη ιδέα να το δοκιμάσουν και σε μορφή παγωμένου γιαουρτιού και κάθε μέρα η συγκεκριμένη γεύση είναι sold out» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Ρίμπας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v