Που να φας τα καλύτερα μαμαδίσια μαγειρευτά της πόλης;

Τι τραβάει η ψυχή σου; Μοσχαράκι κοκκινιστό; Παστίτσιο; Μπριάμ; Σε αυτά τα μαγαζιά με μαγειρευτά θα βρεις τα καλύτερα της πιάτσας και θα γίνεις και θαμώνας.
Που να φας τα καλύτερα μαμαδίσια μαγειρευτά της πόλης;

Καλά τα μπέργκερ δεν λέμε κι ακόμη καλύτερα τα πιτόγυρα κι ας έχουν εκτοξευτεί οι τιμές τους, όμως σαν το μαμαδίσιο μαγειρευτό φαγητό δεν έχει. Όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά κάποιες φορές δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν ούτε να πάρουν ταπεράκι από τους γονείς.

Αν ανήκεις στην προαναφερθείσα κατηγορία, μη στεναχωριέσαι και μη βαρυγκομάς. Εμείς είμαστε εδώ για να σε πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα καλύτερα μαγειρευτά της πιάτσας.

Μαμαγειρέματα

Κερασούντως 23, Αιγάλεω, τηλ.: 2105312333



Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ θα δοκιμάσεις φαγητό που θα σου θυμίσει την μαγειρική της μανούλας σου. Σε ένα στενό πολύ κοντά στο μετρό του Αιγάλεω τα Μαμαγειρέματα με τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα πολύχρωμα τραπεζάκια σε περιμένουν για να σου σερβίρουν υπέροχα μαγειρευτά. Καθημερινά, τα Μαμαγειρέματα ετοιμάζουν  μια ποικιλία μεσογειακής διατροφής με γνώριμες γεύσεις και αρώματα που θα σας ταξιδέψουν πίσω στην κουζίνα της μαμάς… ή της γιαγιάς . Λαδερά, όσπρια, χειροποίητες πίτες, κιμάδες και κρεατικά με μεράκι και φροντίδα, σα να τα ετοιμάζουν για το δικό τους οικογενειακό τραπέζι.[Ma1] 

Τα σουτζουκάκια με σάλτσα, το τσαχπίνικο ρολό, το συκώτι φούρνου λαδορίγανη, το παστίτσιο, το ιμάμ μπαιλντί και η κοτόσουπα ξεχωρίζουν σίγουρα στον κατάλογο. Οι μερίδες κυμαίνονται από 5 έως 8€, ενώ γίνονται ειδικές τιμές για όσους επιλέγουν να τρώνε καθημερινά εκεί.

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2-4, Κυψέλη, τηλ.: 21 0822 9239



Σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας, απλώνει τα τραπεζάκια της κι η Μαίρη για να μοιραστεί τις μαγειρευτές νοστιμιές της. Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ξέρεις πού θα πας αν θελήσεις μαμαδίσιο φαγητό, καθώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Μαίρη. Πέρα από τις λαχταριστές της πίτες (δοκίμασε κιμαδόπιτα και θα μας θυμηθείς) ο κατάλογος της θα έκανε τον Τσελεμεντέ περήφανο.

Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο, γλώσσα πλακί με μαύρη σταφίδα, γίγαντες, τεράστιες ομελέτες, μοσχάρι γιουβέτσι, αγκινάρες α λα πολίτα ξεχωρίζουν με τις μερίδες να κυμαίνονται από τα 5,5€ έως τα 8€, ενώ για πλήρες γεύμα με κρασί ή μπύρα, υπολόγισε στα 12 με 15€ το άτομο.

Ταβέρνα Οικονόμου

Κυδαντιδών 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3467555



Στα όμορφα Άνω Πετράλωνα, αν σου έρθει η όρεξη για ζεστό μαμαδίσιο φαγάκι τότε πρέπει να κατευθυνθείς άμεσα προς την Ταβέρνα Οικονόμου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια καλοταΐζει τους θαμώνες της. Παραδοσιακή μέχρι το κόκαλο σε ταξιδεύει στο αθηναϊκό παρελθόν όσο οι μυρωδιές της κουζίνας απευθύνουν ερωτικό κάλεσμα στα ρουθούνια σου.

Η ταβέρνα του Οικονόμου παραμένει συνώνυμο της ποιότητας, σερβίροντας στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο στιφάδο, λαδερά, ντολμάδες, κοκκινιστά και όλα τα καλά. Με υπέροχο χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο.

Δίπορτο

Σωκράτους 9, Πλατεία Θεάτρου, τηλ.: 210 3211463

Από τα πλέον ιστορικά μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου το Δίπορτο, έχει φτιάξει το όνομα του χάρη σε εκείνους που πίνουν νερό- και ενίοτε κρασάκι- στο όνομά του, χάρη στις νοστιμιές που σερβίρει και στον παραδοσιακό του χαρακτήρα που έμεινε ανέγγιχτος στον χρόνο. Μην περιμένεις πολυσέλιδους καταλόγους και εκατοντάδες ανθυπομέτρια πιάτα. Εδώ θα φας διαλεχτά και μερακλήδικα μαγειρευτά όπως ρεβιθάδα και φασολάδα, σαρδέλα τηγανητή ή ψητή, γιαχνί και κατσικάκι κοκκινιστό, γλείφοντας τα δαχτυλάκια σου σε κάθε δοκιμή. Μαζί με χύμα κρασί, δύσκολα θα πληρώσεις πάνω από 12€ το άτομο.

Οινομαγειρείο Ήπειρος

Φιλοποίμενος 4, στοά Μανέτα, Κεντρική Κρεαταγορά, τηλ. 210 3240773



Πριν φτάσεις στο Οινομαγειρείο Ήπειρος τα ρουθούνια σου έχουν μπουκώσει από τις μυρωδιές που αναδύονται από την κουζίνα του, που μπορούν και καλύπτουν την κρεατίλα της γειτονιάς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να διάβηκε την Βαρβάκειο και να μην μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει κάποιο από τα μπόλικα καλούδια της βιτρίνας που έχει η Ήπειρος. Σουτζουκάκια σμυρνέικα, μπάμιες, κοτόπουλο μπούτι φούρνου με μακαρόνια, γιουβαρλάκια, φασολάδα και λοιπά μαγειρευτά έχουν καθημερινά την τιμητική τους, ενώ συχνά πυκνά γίνεται της… σούπας το κάγκελο (πατσάς, μαγειρίτσα, μοσχαρίσιο πόδι, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα κ.α.). Δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 12-15€ το άτομο, για ένα χορταστικό γεύμα.

Το Σπιτικό Φαγητό

Δασκαλάκη 10, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0778 5543

Μπορεί να έχει το όνομα, όμως το σημαντικότερο όλων είναι πως έχει και τη χάρη το Σπιτικό Φαγητό στους Αμπελόκηπους, μιας και σερβίρει όλα εκείνα τα λατρεμένα φαγητά που έχεις συνδέσει με το οικογενειακό τραπέζι. Η ποικιλία του μεγάλη κι η ποιότητά του ονομαστή. Σίγουρα θα βρεις κάτι να σε ενθουσιάσει καθώς υπάρχουν πολλά πιάτα που ξεχωρίζουν όπως: κοτόπουλο φούρνου με πατατούλες, μοσχάρι στιφάδο, μπιφτέκι κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί, λαχανοντολμάδες, παστίτσιο, χοιρινό κότσι, μανιταρόσουπα, γίγαντες φούρνου, αρακάς κοκκινιστός, μελιτζάνες ιμάμ.

Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 10-12 ευρώ για να χορτάσεις μαζί με το κρασάκι σου.

Μαμά Ντίνα

Κορδιγκτώνος 4, Κυψέλη τηλ.: 21 6700 0717

Άλλο ένα παραδοσιακό μαγειρευτό-στέκι της Κυψέλης, είναι αυτό της Μαμάς Ντίνας που βρίσκεται πάνω στην Κορδιγκτώνος. Πολύχρωμα τραπεζάκια και πουά τραπεζομάντηλα, σε προετοιμάζουν για τη σπιτίσια διάθεση του μαγαζιού, που σερβίρει εκλεκτά μαγειρευτά, τιμώντας την ελληνική κουζίνα. Γεμιστά, γιουβαρλάκια, παπουτσάκια, ζουμερά μπιφτεκάκια, κολοκυθάκια αυγολέμονο, ψαρόσουπα, λαχανοντολμάδες, ψαρόσουπα, είναι τα σπεσιάλ του καταλόγου όπως θα έλεγε κι ο Ζήκος. Υπολόγισε 10-12 ευρώ για ένα πλήρες γεύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v