Στο Χαλάνδρι θα βρεις τις καλύτερες ταβέρνες

Το Χαλάνδρι είναι ξακουστό για τις ταβέρνες του κι εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες για να φας (πολύ) καλά.
Στο Χαλάνδρι θα βρεις τις καλύτερες ταβέρνες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Χαλάνδρι ίσον μπαρ. Χαλάνδρι ίσον πιάτσα. Και φυσικά Χαλάνδρι ίσον ταβέρνες. Η περιοχή των ΒΠ έχει συνδέσει το όνομά της με νόστιμες διευθύνσεις – παλιές και νέες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι εξαιρετικές.

Είτε λοιπόν θες να δοκιμάσεις μαγειρευτά, είτε μπριζόλες στη σχάρα, το Χαλάνδρι σε περιμένει και παρατάσσει τις πιο «μάχιμες» ταβέρνες του.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, τηλ: 21 3035 3805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @geoglitchfood



Σημείο αναφοράς στην πρόσφατη ταβερνο-ιστορία του Χαλανδρίου, η νεανική Μπακαλοταβέρνα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο, αλλά και στο χουχουλιάρικο εσωτερικό της με το τζάκι. Εδώ θα δοκιμάσεις πλήθως μεζεδακίων, όπως φακοσαλάτα, ξύγαλο Σητείας, φιλετάκια κοτόπουλο, βουβαλίσιο λουκάνικο, γεμιστά μανιτάρια, μοσχαράκι με απάκι κοτόπουλο, ρολό μελιτζάνας με κιμά, πανσετάκια χοιρινά, μοσχαρίσιο συκώτι με πατάτες, λουκάνικο με πράσο Καρδίτσας, τραχανά με λουκάνικο και κοντοσούβλι. Ο λογαριασμός με ωραίο χύμα κρασί στα 18-20€/ άτομο.

Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρείας 25, τηλ.: 210 6814798

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ (@kitsoulastaverna)



Λιτό κι απέριττο και αυθεντικό μαγειρείο της γειτονιάς, ο Κίτσουλας έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές πεινασμένων Χαλανδραίων, με τα πεντανόστιμα μαγειρευτά του. Ο κατάλογος εδώ είναι απλός μα συνάμα τόσο νόστιμος που δε θα χρειαστείς πολλά: Μοσχαράκι κοκκινιστό με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια, νόστιμος μουσακάς με αφράτη μπεσαμέλ, χοιρινό με σέλινο, αρνάκι φούρνου, ασυναγώνιστα όσπρια (φακές, ρεβιθάδες, φάβα), σπιτικές πίττες, αρνάκι φρικασέ και πάει λέγοντας. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο με χύμα κρασί.

Μανώλης
Σάμου 1, Πολύδροσο, τηλ: 210 6824342



Αναλλοίωτος στο χρόνο, σε πείσμα των καιρών, ο Μανώλης ετοιμάζει λαχταριστές παραδοσιακές μερακλήδικες συνταγές, όπως παλιά. Εδώ θα φας αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά κεφτεδάκια, (εννοείται) φρέσκιες πατάτες και αναλόγως εποχής, μερικές επιλογές σε φρέσκα ψαρικά και θαλασσινά. Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής, πιθανότατα θα ενθουσιαστείς με τις φωτογραφίες των ιδιοκτητών παρέα με διάφορους ροκστάρ που πέρασαν από δω. Δε θα σου πούμε ποιους, να πας να δεις. Μαζί με κρασάκι χύμα, υπολόγισε πως το γεύμα εδώ θα σου κοστίσει γύρω στα 12-15€/ άτομο. 

Κισσός
Ρούμελης 28, τηλ: 210 6840288



Καλά κρυμμένος στα στενάκια, ο Κισσός με τον φιλόξενο εσωτερικό χώρο του όπου το τζάκι δεσπόζει σε κεντρικό σημείο, ζεσταίνει καρδιές και στομάχια. Η κουζίνα του αγαπά τα ντόπια κρέατα, τα οποία ψήνει ωραιότατα, αλλά και τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται καθημερινά. Δοκίμασε κοτόπουλο του κύριου Νίκου, ζουμερά μπιφτέκια και ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφίας, τυροπιτάκια χειροποίητα, παϊδάκια γάλακτος, σταβλίσια μπριζόλα και νοστιμότατο ψαρονέφρι, όλα συνοδευμένα με φρέσκες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Αρισμαρί
Αριστοτέλους 43, τηλ: 21 0680 0808



Περίμενες να μην έχει θέση στο Χαλάνδρι η κρητική κουζίνα. Φυσικά και έχει, μέσα από αυτό το ζεστό ταβερνάκι στην Αριστοτέλους, με το όμορφο εσωτερικό. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα, πράσινη σαλάτα με απάκι και μανιτάρια, φέτα παναρισμένη με σουσάμι και μέλι, καλιτσούνια, αυγά με στάκα, κόκκορα κοκκινιστό με πατάτες, γαμοπίλαφο, μακαρούνια σκιουφιχτά, χοιρινη τηγανιά με πορτοκάλι και θυμάρι, αλλά και μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ψητό συκώτι με πατατούλες και στιφάδο με κάστανα. Ωραίο και το ρακόμελό του για τσουγκρίσματα, ενώ ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, συνοδεία κρασιού ή ρακής.

Μιχάλης
Βαλαωρίτου 20, τηλ: 21 0681 5166



Ο χρόνος εδώ έχει σταματήσει στα 70s και από την κουζίνα αναδύονται μυρωδιές από κρέας και μπαχαρικά.  Ο Μιχάλης συγκεντρώνει φανατικούς θαυμαστές που πιάνουν τραπεζάκι στη σάλα για να γευτούν το πιάτο – σήμα κατατεθέν: μπιφτέκι περιχυμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Πέρα από αυτό, η ταβέρνα σερβίρει και μερικά ακόμα εξίσου νόστιμα πιάτα: συκώτι στα κάρβουνα, ωραιότατα βλίτα, φρεσκοκομμένες πατάτες, κολοκυθάκια τηγανιτά, χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραίο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με το τίμιο χύμα κρασί του, ο Μιχάλης δε θα σου κοστίσει περισσότερα από 15€ κατ’ άτομο.

Το Βραστό
Ρόδων 3, τηλ: 2106813776



Πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κρεατόσουπα, όμως ο κατάλογός του είναι εκτενής, το ίδιο και ο χώρος του, με άπλετο εξωτερικό χώρο για να πιάσεις τραπέζι. Μοσχαράκι λεμονάτο, σε μπόλικη σάλτσα από λεμόνι με ρύζι, κριθαρότο με μανιτάρια του δάσους, λεντινούλα, πλευρώτους, κανθαρέλες, κρόκο Κοζάνης, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, κεφτεδάκια, και χορταστικές μπριζόλες συγκαταλέγονται στα δημοφιλή πιάτα του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει και αρκετές νοστιμιές ημέρας, όπως βελουτέ σούπες, στήθος κοτόπουλου με μετσοβόνε και σουτζουκάκια. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με χύμα κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v