Αυτές οι ταβέρνες θα απασχολήσουν τα παιδιά σου

Λατρεύουμε τα παιδιά, είναι μες στη ζωντάνια και στο τζέρτζελο, αλλά κάποιες φορές θέλουμε να απολαύσουμε το φαγητό και το κρασί με την ησυχία μας.


Αυτές οι ταβέρνες θα απασχολήσουν τα παιδιά σου
Κυριακή μεσημέρι, εκτυπώνετε το πιστοποιητικό σας και είστε έτοιμοι να βγείτε για φαγητό. Μπαίνετε στο αυτοκίνητο και αυτή η γλυκύτατη γκρίνια ξεκινά «Μπαμπά δεν πεινάω», «Μαμά θα είναι άλλα παιδάκια εκεί; Θέλω να παίξω». Σας λυγίζουν, σας σπαράζουν την καρδιά, σκέφτεστε ότι είναι παιδάκια και θέλουν να παίξουν. Αυτές οι ταβέρνες έχουν φροντίσει να σας ικανοποιήσουν.

Ο Τάσος 

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ: 21 0561 6106



Στα δυτικά προάστια οι αιγαλιώτες οικογενειάρχες για τις γαστρονομικές εξόδους τους προτιμούν τον κύριο Τάσο. Ιστορική ταβέρνα η οποία ξεκίνησε το τουρ της από τον Χολαργό και τελικά, το 1991, προσγειώθηκε στη σημερινή της διεύθυνση. Σερβίρει εξαιρετικό φαγητό, από επιλεγμένα ελληνικά κρέατα, ενώ η σπεσιαλιτέ του είναι το διάσημο κοκορέτσι του. 

Όσο εσείς απολαμβάνετε τα εντεράκια και τα συκωτάκια που δε γουστάρουν καθόλου τα παιδιά, ο Τάσος έχει φροντίσει να υπάρχει στον εξωτερικό του χώρο ένας διαμορφωμένος παιδότοπος. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-25 ευρώ κατ’ άτομο.


Το Χρυσό Βαρέλι 

Φυλής 49, Χασιά, τηλ: 21 0241 1139



Αν για κάτι φημίζεται η Χασιά, αυτό είναι για τα νοστιμότατα παϊδάκια της. Αν για κάτι φημίζεται το Χρυσό Βαρέλι, είναι, εκτός από τα κοψίδια του, ο εσωτερικός παιδότοπός του. Στα του καταστήματος, το Χρυσό Βαρέλι διαθέτει ευρύχωρες σάλες με ρουστίκ διάκοσμο, ευχάριστη ατμόσφαιρα και σούβλες που γυρίζουν αργά και σταθερά για να σας έρθει το έδεσμα λουκούμι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-25 ευρώ κατ’ άτομο.



Λακκαγκίνη 

Αγίας Τριάδος, Αφίδνες, τηλ: 22950-22945



Αν δεν έχετε πρόβλημα να πάτε λίγο πιο βόρεια, θα ανταμειφθείτε πλήρως από τον Λακκαγγίνη. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χώρο που θυμίζει γραφικό χωριουδάκι στο Πήλιο, με πλακόστρωτο, πετρόχτιστη ταβέρνα με κεραμίδι και πηγές που αναβλύζουν νερό. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται και ένας μίνι ζωολογικό (!) κήπο με λάμα και καγκουρώ που αράζουν ανέμελα. Προσφέρει και εκπληκτικό εξωτερικό παιδότοπο όπου τα τα παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο υπό την επίβλεψη παιδαγωγού. 

Εδώ θα βρείτε ζουμερότατες σπαλομπριζόλες (χοιρινές ή μοσχαρίσιες), εξαιρετικό τυροπιτάρι  μαμαδίσιες τηγανητές πατάτες με χοντρό αλάτι και πιτάκια με χοιρινό λαιμό, πικάντε σως και γιαούρτι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-25 ευρώ κατ’ άτομο.


Το Κοράλλι

Κολοκοτρώνη 19, Καλλιθέα, τηλ: 21 0941 8472



Ένα πανέμορφο και ευρύχωρο ουζερί-μεζεδοπωλείο κατοικοεδρεύει στην Καλλιθέα, το οποίο δεν σερβίρει μόνο θαλασσινά (όπως προδίδει το όνομά του), αλλά προσφέρει και ζουμερά κρεατικά. Το Κοράλλι δίνει έμφαση στην ελληνική κουζίνα σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά έχει εστιάσει και σε κάτι πολύ σημαντικό: και στην άριστη φιλοξενία των μικρών πελατών του. Εντός του καταστήματος θα βρείτε έναν πανέμορφο παιδότοπο με τραμπολίνο,  και μπαλοπισίνες που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Από φαγητό, θα σας προτείναμε να τιμήσετε το πολίτικο σαγανάκι με αυγά, σουτζούκι, παστουρμά, πιπεριά και τυριά, τον Δυναμίτη, όπως αποκαλεί το κατάστημα την τυροκαυτερή του και τα κοκκινιστά κεφτεδάκια. Το κόστος κατ’ άτομο, δε θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ.

Το Στέκι του Ανδρέα 

Δημάρχου Χρήστου Μπέκα 64, Σπάτα, τηλ: 21 0663 2059



Ξεκάθαρα οικογενειακή ταβέρνα, η οποία λειτουργεί από το 1975 και, πιστή στην παράδοση, σερβίρει μία μεγάλη γκάμα ελληνικών γεύσεων. Στο ευρύχωρο και ζεστό της περιβάλλον θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα στον εσωτερικό παιδότοπο του μαγαζιού. Στα οπωσδήποτε: σαλιγκάρια, αρνάκι γάστρας και το μαμαδίσιο του παστίτσιο. Επιπλέον, κάθε Σάββατο έχει και ζωντανή μουσική. Υπολογίστε περί τα 18 με 28 ευρώ κατ' άτομο.


Γκαλερί του μεζέ

Δημοσθένους 18 & Μ.Αλεξάνδρου (πεζόδρομος), τηλ: 21 0572 0047 περιοχή;



Σαν παλιό αρχοντικό με ρουστίκ διακόσμηση σε μία πόλη που «τρέχει», η «Γκαλερί του μεζέ» θα σας κάνει να αισθανθείτε οικεία με το που μπείτε στον χώρο. Η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού συνίσταται στην αγάπη των ανθρώπων του για το χειροποίητο, από τις σάλτσες και τη μαγιονέζα μέχρι τα ραβιόλια του (τα οποία γεμίζει με πάπια, παρακαλώ). Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και την υπέροχη εναλλακτική μπουγάτσα του με τραγανό φύλλο κανταΐφι, κρέμα αρωματισμένη με φράουλα και σιρόπι σφενδάμου. Υπολογίστε περί τα 14 με 21 ευρώ κατ' άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v