Πού θα φας τα πιο λαχταριστά όστρακα

Από την Αθήνα μέχρι τον Πειραιά, δοκιμάζουμε στρείδια, μύδια, γυαλιστερές και λοιπά οστρακοειδή στις πιο νόστιμες εκδοχές τους.
Πού θα φας τα πιο λαχταριστά όστρακα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αφροδισιακά, ιωδούχα, τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα, σε σαγανάκι ή με απαλές σαλτσούλες που μοσχοβολούν βότανα. Τα όστρακα, για όσους ξέρουν, έχουν την δική τους, ξεχωριστή θαλασσινή γοητεία και η άνοιξη τους πάει πολύ.

Δες πού θα τα απολαύσεις σε Αθήνα και Πειραιά στις πιο νόστιμες παραλλαγές ή και σκέτα.

Υπερωκεάνιο

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210480030



Μικρό (παρά το όνομά του) αλλά θαυματουργό, το Υπερωκεάνειο απλώνει λίγα τραπεζάκια πλάι στον δρόμο που οδηγεί στην Πειραϊκή και σερβίρει εκλεκτές θαλασσινές νοστιμιές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα λαχταριστά του μύδια. Εδώ θα τα απολαύσεις φρέσκα μύδια Θεσσαλονίκης τηγανητά μαζί με μια σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού, αλλά και αχνιστά και σαγανάκι για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου. Στο μενού θα βρεις ακόμα κριθαρότο θαλασσινών, ψιλό ψαράκι, σαρδέλλες φούρνου, λαβράκι μαρινάτο, μελωμένο χταποδάκι με κάππαρη κ.α. υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο, για ένα θαλασσινό γεύμα.

Hams and Clams

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 2104186683

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hams and Clams (@hamsandclams)



Ένα… λαχταριστό oyster bar-restaurant στη Μαρίνα Ζέας, σε προκαλεί να απολαύσεις τους οστρακοειδείς μεζέδες του βυθού όσο ρεμβάζεις το γαλάζιο. Ο κατάλογος εδώ εμπνέεται από Γαλλία και Ισπανία και περιλαμβάνει tapas βασισμένα στα στρείδια, αλλά και αρκετές επιλογές θαλασσινών σε ιδιαίτερες παραλλαγές όπως λιγκουίνι με αχιβάδες και φούσκα, μπακαλιάρο με πράσινο κάρι και σολομό με σπαγγέτι αγγουριού. Εδώ θα βρεις και... σφηνάκια βότκας με στρείδι και χαβιάρι. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα στη μέση, και ποτήρι κρασί στα 25-30€/ άτομο- δες τον κατάλογο εδώ

Blue Oyster

Κολοκοτρώνη 62, Κολωνάκι, τηλ: 21 0322 1448

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blue Oyster Athens (@blueoysterathens)



Οι δημιουργοί του Noel και του ΦΙΤΑ έστησαν ένα όμορφο oyster bar με μποέμ ατμόσφαιρα για χαλαρό τσιμπολόγημα (γαλλικών) στρειδιών στη μπάρα, τα οποία είτε αναπαύονται πάνω σε σφηνοπότηρα με τζιν και χυμούς από αγγούρι, ξινόμηλο, μέντα, δυόσμο και τσίλι είτε απολαμβάνονται σκέτα, με λίγο ταμπάσκο. Στον κατάλογο θα βρεις και νόστιμα πιάτα θαλασσινών για όλα τα γούστα – nigiri, σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ και άλλα τέτοια ωραία. Συνδυάζονται με ψαγμένες ετικέτες κρασιών από τη σοφιστικέ λίστα, και αρκετές value for money σαμπάνιες. Υπολόγισε περί τα 35-40€, για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί.

Τράτα

Θεμιστοκλέους 8 και Νικηταρά, Εξάρχεια τηλ: 210 3838531

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trata Seafood Restaurant (@trata_seafood)



Κλασική αξία για τους γνώστες των Εξαρχείων, αλλά και τους εργαζομένους των γύρω περιοχών η Τράτα σερβίρει φρέσκο ψάρι και λαχταριστά οστρακοειδή από τον Αγ. Ευστράτιο και τον Βόρειο Ευβοϊκό. Ανάρπαστο γίνεται εδώ το μιξ καπνιστών οστράκων με κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κρασί, λεμόνι, πιπεριές και σκόρδο, ενώ τα μύδια σερβίρονται σαγανάκι με ντοματούλα και φέτα και αχνιστά με κρασί, λεμόνι, σκόρδο και κρεμμυδάκι. Σημείωσε και το αχνιστό σαλάχι Πάτμου, εξαιρετικός ουζομεζές. Συνοδεία ουζακίου ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Άργουρα

Αγησιλάου 49-51, Καλλιθέα, τηλ.: 217 7173200



Το εστιατόριο του σεφ Πάνου Μιχαήλ ειδικεύεται στις γεύσεις της θάλασσας… που δεν έχεις συνηθίσει και αγαπά ιδιαίτερα τα όστρακα, τα οποία και σερβίρει στην καλύτερή τους μορφή. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου συγκαταλέγεται η μυδόψιχα με λαδολέμονο και φύκια, τα ζουμερά αχνιστά μύδια, τα άγρια στρείδια και η φούσκα με αυγά αχινού. Σημείωσε επίσης και το φιλέτο ωμού τόνου με αρωματικά, τα μαριναρισμένα φιλετάκια ψαριών με εσπεριδοειδή και το καρπάτσιο χταποδιού. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί ή ουζάκι, υπολόγισε περί τα 30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v