Οι καλύτερες ψαροταβέρνες στα πέριξ του Πειραιά

Μάς άνοιξε η όρεξη για ψαρομεζέδες, και κινήσαμε προς Πειραιά μεριά, όπου βρήκαμε τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής.
Οι καλύτερες ψαροταβέρνες στα πέριξ του Πειραιά

Καλοκαιράκι και ψαράκι μαζί με λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες πάνε πακέτο. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαιτέρως, μιας και χάνουμε πολύτιμο χρόνο, από την προετοιμασία μας, προκειμένου να βρεθούμε στα πέριξ του Πειραιά, ώστε να πιάσουμε θέση στις καλύτερες και πιο φημισμένες ταβέρνες της περιοχής. Πού ‘σαι παιδί; Μπορούμε να έχουμε έναν κατάλογο;

Τα βράχια της Πειραϊκής (Ακτή Θεμιστοκλέους 300, 21 0453 8461)



Αν θες να φας νόστιμους ψαρομεζέδες, πλάι στο κύμα, ξέρεις ότι θα πρέπει να κινηθείς προς την αγαπημένη μας Πειραϊκή. Εκεί στα χιλιοφωτογραφισμένα βραχάκια της, θα βρεις την ομώνυμη ψαροταβέρνα της καρδιάς μας. Θα σε προϋπαντήσουν τα χταποδάκια που λιάζονται κρεμασμένα  στην είσοδο του μαγαζιού, που κρατά καταγωγή από την ψαρομάνα Κάλυμνο.

Οφείλεις να δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι ή αχνιστά, καλαμαράκια και αν το βαστάει η τσέπη σου φρέσκο ψαράκι. Θα δώσεις περίπου στα 25€ το άτομο μαζί με την απαραίτητη ουζοποσία.

Ημεροβίγλι (Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Πειραιάς)


Με Σαντορινιό όνομα το Ημεροβίγλι είναι ένα από τα πιο ξακουστά ουζομεζεδοπωλεία της περιοχής.

Με απέραντη θέα στον Σαρωνικό από ψηλά, το Ημεροβίγλι σε υποδέχεται με νησιώτικη διάθεση και σε καλεί να απολαύσεις ολόφρεσκα ντόπια ψάρια απευθείας από τους τοπικούς ψαράδες, θαλασσινούς μεζέδες, και νοστιμότατες σαλάτες κι ορεκτικά, όλα μαγειρεμένα με σεβασμό στην παράδοση. Στην κάβα του θα βρεις πλούσια λίστα Ελληνικών κρασιών, ούζα, τσίπουρα, μπύρες και ρακί Κρήτης. 

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις θαλασσινή με μπάχαλο τσίρου, λακέρδας, γαύρου ξιδάτου και Χιώτικου χταποδιού, τσιροσαλάτα, πουγκί θαλασσινών, σαρδέλα ψητή, μπακαλιαρομπουκιές, παξιμαδοκλέφτρα, κυδώνια, γούνα και καραβιδόψιχα. Με 20-25€ το άτομο θα φας αρχοντικά.

Ταξιδεύοντας (Πλάτωνος 72, Κερατσίνι τηλ: 210 4324368)


Πατώντας τη συνοριακή γραμμή Δραπετσώνας και Κερατσινίου, το Ταξιδεύοντας είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο ονομαστές ψαροταβέρνες των πειραιώτικων πέριξ. Τα ξύλινα τραπεζάκια του γεμίζουν συνέχεια με κόσμο, που δοκιμάζει τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ανάμεσα στην οποίες ξεχωρίζει η γιγαντιαία αστακομακαρονάδα.

Στον κατάλογο θα βρεις καλαμαράκι γόνο καλοτηγανισμένο, ποικιλίες οστρακοειδών (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κοχυλάκια), άψογο φιλεταρισμένο γαύρο μαρινάτο μαγειρεμένο με πικάντικη σως μουστάρδας, τραγανή καραβιδόψυχα με ροζ σάλτσα, γαριδάκι συμιακό και εξαιρετική σαλάτα ντομάτα ξεφλουδισμένη και αρτυμένη με κάπαρη, κρίταμο και χονδρό αλάτι. Αν δεν διαλέξεις φρέσκο ψάρι ή την αστακομακαρονάδα, τότε ο λογαριασμός θα κυμανθεί συνοδεία ούζου, κρασιού ή τσίπουρου (65 ούζα, 14 τσίπουρα και πάνω 30 ετικέτες κρασιών υπάρχουν στον κατάλογο) από την τεράστια λίστα του, στα 20-25€.

Μαργαρώ (Λ. Χατζηκυριάκου 126 (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), Πειραιάς, τηλ.: 21 0451 4226)

Η θρυλική Μαργαρώ της οποίας η σκούφια κρατά από την Άνω Μερά της Μυκόνου, είναι μια οικογενειακή ψαροταβέρνα στον Πειραιά που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και στο μεράκι που ρίχνουν οι άνθρωποι της στα πιάτα του μαγαζιού. Οι θαμώνες του μαγαζιού όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πολλαπλασιάζονται.

Κουτσομούρες, μπαρμπουνάκια αλλά και οι ξακουστές γαρίδες της, τρώγονται με το χέρι όπως παλιά, για να γλείψεις μέχρι και το δαχτυλάκι όταν τελειώσεις το ψαροτσιμπούσι σου. Με 25-30€ το άτομο θα φας σαν άρχοντας.

Το Ψαροκόκκαλο της Άννας ( Βίκτωρος Ουγκώ και Τσακάλωφ, Κερατσίνι)


Σε μια γωνία στα στενά της Αμφιάλης, το Ψαροκόκκαλο της Άννας, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όσους ψαροφαγάδες σέβονται τον ουρανίσκο τους. Αγνές πρώτες ύλες, αγάπη, μεράκι και φυσικά ψάρι βγαλμένο κατευθείαν από τον αφρό της θάλασσας στο πιάτο σου. Θα είσαι τυχερός αν βρεις τραπεζάκι ελεύθερο, για αυτό προνόησε ώστε να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου.

Αν πας, επιβάλλεται να δοκιμάσεις καβούρι παϊδάκια στη σχάρα και κάποια από τις λαχταριστές θαλασσινομακαρονάδες της Άννας αλλά και γραβιέρα με κάνναβη, γεμιστό καλαμάρι με τυριά, ντομάτα και κουκουνάρι, σημιακό γαριδάκι και γιουβέτσι σουπιάς. Με 30-35€ το άτομο μπορείς να φας βασιλικά μαζί με τα ουζάκια σου.

Υπερωκεάνειον (Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ.: 2104180030)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη U T A S T I A (@utastia_)



Το Υπερωκεάνειον φέρνει στο νου μια άλλη εποχή, χάρη στη διακόσμηση του χώρου με vintage αφισάκια και μπόλικα καδράκια με διάφορα υπερωκεάνεια προηγούμενων δεκαετιών. Μερακλήδικο στέκι με λίγα τραπεζάκια, τα οποία ωστόσο σφύζουν από κόσμο που λαχταρά τους καλομαγειρεμένους θαλασσινούς μεζέδες του.

Από την παραγγελία σου δεν πρέπει να λείπουν σαρδέλες ψητές στο ψωμί με ντομάτα, λαβράκι μαρινάτο, καλαμάρι γόνος με πιπεριά Φλωρίνης, σουπιές ψητές με ταχίνι, χταπόδι στιφάδο με μελιτζάνα, αχινοσαλάτα, μακαρόνια με αντζούγιες, ριζότο με παντζάρι και κροκέτα μπακαλιάρου.

Με 25-30€ το άτομο θα φας χορταστικά, μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια, αλλά και το υπέροχο παγωτό καϊμάκι που σερβίρουν.

Θαλασσάκι (Ακτή Θεμιστοκλέους 301, Πειραιάς, τηλ.: 2104181616)


To gps όταν ακούσει τη λέξη ψαρομεζές, μπαίνει στον αυτόματο και σε οδηγεί προς Πειραϊκή μεριά. Εκεί θα βρεις και το Θαλασσάκι να σε υποδέχεται με στρωμένα τα ξύλινα τραπέζια του, πριν γεμίσουν με νοστιμιές που μυρίζουν Κύθνο και θάλασσα.

Αν δεν λιμπιστείς τα πιάτα που θα βρεις στον κατάλογό του, μάλλον δεν είσαι πολύ φίλος μας. Σημείωσε τα, ωστόσο μην ξεχάσεις τίποτα. Σαρδέλα παντρεμένη, σκουμπρί καπνιστό, καλαμάρι σχάρας, ψαρόσουπα ημέρας. Καβουροσαλάτα, μύδια αχνιστά και γαρίδες με μουστάρδα λεμόνι κι άνηθο. Αν η τσέπη το σηκώνει υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών να διαλέξεις. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα μετά ουζακίων να υπολογίζεις 18 με 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v