Και προσιτά και γκουρμέ: Εναλλακτικές γεύσεις με λίγα

Είναι γκουρμέ, «παίζουν» με γεύσεις και συνδυασμούς και εκπλήσσουν τον ουρανίσκο. Προτάσεις εστιατορίων για εσάς που βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια.
Και προσιτά και γκουρμέ: Εναλλακτικές γεύσεις με λίγα

Αγαπάμε τα κουτούκια, λατρεύουμε και τις χασαποταβέρνες, όμως ορισμένες φορές θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, λιγάκι πειραγμένο, που να μην έχουμε γευτεί στο παρελθόν. «Γκουρμεδιές» αποκαλούνται, και τις βρίσκουμε σε αυτές τις διευθύνσεις, χωρίς να πληρώσουμε (πάρα) πολλά. 

Oinoscent 

Βουλής 44Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374



Αρχικά να δοξάσουμε την τεράστια ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιού, όπως προδίδει και το όνομά του, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Σε δεύτερη φάση να πλέξουμε το εγκώμιο της κουζίνας του: δοκιμάστε από τα ορεκτικά ένα κάλντο βέρντε με πατάτα φούρνου, ψητό σκόρδο, λουκάνικο chorizo, κέιλ ψητό, γκρεμολάτα και sour cream, το μπρόκολο με σάλτσα φυστικοβούτυρου, ψητό φιστίκι, jalapeno, λάιμ και κόλιαντρο. Από κυρίως, τα μάγουλα Iberico σε stout Beer, με κάστανο-miso πραλίνα, ψητό αχλάδι, κέιλ, καραμελωμένη μαγιά και χοιρινά πατατάκια – ναι καλά διαβάσατε. Οι τιμές των ποτηριών κυμαίνονται από 4 έως 7 ευρώ, ενώ φαγητό δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 20-25 ευρώ – αναλόγως την όρεξη.

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44, τηλ. 210 3647936



Η Σουσουράδα απλώνει τα τραπεζάκια της έξω στο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη, αλλά και μέσα, στο σικάτο, μίνιμαλ ψηλοτάβανο χώρο της, και μας σερβίρει πειραγμένες συνταγές εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας: Καραμελωμένο ταλαγάνι με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα Γιαννιτσών με βουβαλίσιο καβουρμά, φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα, μπριάμ με κρητική ξινομυζήθρα, παστίτσιο με κρέμα γραβιέρας Κιθαιρώνα κι άλλες λιχουδιές που εντυπωσιάζουν. Και για το τέλος έχει εξαιρετικές ιδέες, σαν το Tofee καραμέλας με μπισκότο βουτύρου, μπανάνα, φιστίκι Αιγίνης και σοκολάτα. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17 ευρώ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ. 211 183 4789



Οι Σεϋχέλλες κάτι κάνουν σωστά για να βρίσκονται τόσα χρονιά στο Μεταξουργείο, γεμάτες από κόσμο, σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να κλείσει κανείς τραπέζι. Επίσης να θυμίσουμε ότι μαζί με το Άμα Λάχει στης Νεφέλης συγκαταλέχθηκαν μέσα στα 31 καλύτερα φαγάδικα του κόσμου από το Buzzfeed https://www.buzzfeednews.com/article/albertonardelli/eat-your-way-around-the-world . Το μενού αλλάζει συχνά, το κλίμα είναι χαλαρό και παρεΐστικο και οι μυρωδιές σαγηνευτικές.Δοκιμάζουμε μοσχαρίσια γλώσσα λαδολέμονο, σιγομαγειρεμένο χταπόδι με μπάμιες τουρσί, χοιρινό με μανιτάρια, παπαρδέλες με καβουρμά που είναι συγκλονιστικές, τα συνδυάζουμε με τσιπουράκι ή κρασί, και υπολογίζουμε περί τα 15-20 ευρώ το άτομο.

Kiouzin

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ. 2103647407



Eλληνικές παραδοσιακές πειραγμένες συνταγές, πρώτες ύλες προσεκτικά επιλεγμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και η αστείρευτη δημιουργικότητα από τον σεφ Νίκο Καραθάνο συνθέτουν τον πρωτότυπο γευστικό χαρακτήρα αυτού του γαστρονομικού προορισμού. Εδώ δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων κοπανιστοπιτάκια – τυροπιτάκια με χαρουπόμελο και κοπανιστή Μυκόνου, γαρίδες σαγανάκι πάνω σε μπρουσκέτα με πηχτόγαλο Χανίων, μοσχαρίσια κεφτεδάκια στον φούρνο με κουκουνάρι, σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου, παναρισμένα με σπόρους και σάλτσα ντομάτας, καπνιστή πέστροφα Μεσολογγίου με σπανάκι, ρόκα, μπλινίς λεμονιού, βινεγκρέτ λεμονιού και μουστάρδας, και από κυρίως, ψαρονέφρι με γλυκοπικάντικη σάλτσα, μεσογειακή σαλάτα και πατάτα ψητή με πηχτόγαλο Χανίων. Για ένα δημιουργικό τσιμπολόγημα με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 30 ευρώ το άτομο. 

Γρανάδα

Μιλτιάδου 11, Μοναστηράκι, τηλ. 21 0325 0090



Στην πεζοδρομημένη Μιλτιάδου η ομάδα του Praxitelous Bar αναλαμβάνει να μας μυήσει σε ένα ενδιαφέρον fusion ισπανικής και ελληνικής κουζίνας μέσα από πρωτότυπους και αλλοπρόσαλλους μεζέδες. Στο γκουρμέ αυτό καφενείο/ρακάδικο δοκιμάζουμε γαύρο μαρινέ με σάλτσα ντομάτας και μαρμελάδα κάπαρη, χτένια με κους-κους, χειροποίητες κροκέτες αρνιού με μετσοβόνε και γιαούρτι με κύμινο, εμπανάδας γεμιστές με γαρίδα και chorizo συνοδευμένες με σάλτσα ρομέσκο, μπουτάκια κοτόπουλου με σαφράν, σάλτσα πορτοκαλιού και σαγκουίνι και μάγουλα ιβηρικής χερσονήσου με τραχανά. Συνοδεύουμε με ποικιλία ελληνικών αποσταγμάτων (ρακές, ούζα, παριανή σούμα) ή μπύρες και πληρώνουμε περί τα 15-20 ευρώ το άτομο.

Ergon House Agora

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ. 210 0109090



Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, κατέβηκε στην Αθήνα μετά την αποδοχή που γνώρισε στη συμπρωτεύουσα, και τώρα κάνει διεθνή καριέρα με καταστήματα και στο εξωτερικό. Εμείς κατεβαίνουμε Σύνταγμα, στον πολύ προσεγμένο και όμορφο χώρο του με την υπερμεγέθη τοιχογραφία του ΙΝΟ και το κατακόρυφο αμπέλι, και απολαμβάνουμε τις παγκοσμίου φήμης γεύσεις του. Παστουρμαδοπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας, φάβα με σύγκλινο, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας, και πλοκάμι χταποδιού στη σχάρα με πέστο από λιαστή ντομάτα. Και μάλιστα, το κατάστημα διαθέτει και deli, από το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε πρωτότυπες γεύσεις. Με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 20-25€ το άτομο.

Λεύκες  

Πυθαγόρα 1 και Λ. Γαλατσίου, τηλ. 210 2924458

Mediterranean SeaBass Fillet with Lemon Risotto !

@lefkes_athens

📷 @despinakouloglou

#athensdining #athensbynight...

Posted by Λεύκες on Saturday, 24 July 2021


Ένα γοητευτικό αρχοντικό, μέσα σε έναν κατάφυτο κήπο με λεύκες στο Γαλάτσι, μας προσκαλεί στα «βαριά» τραπέζια, που είναι απλωμένα στα διαφορετικού κόνσεπτ (αλλά πάντα παρεΐστικης διάθεσης) δωμάτια του «σπιτιού», να απολαύσουμε δημιουργική κουζίνα με βάση κλασικές ελληνικές γεύσεις: Από κοτόπουλο Παρνασσού με το χειροποίητο φύλλο του, μέχρι τις μπριζόλες λουσμένες σε σος λεμονιού, το χοιρινό με μανιτάρια στη λαδόκολλα, τα σκιουφηχτά ζυμαρικά με απάκι και στάκα και το rib eye με σουφλέ κολοκυθιού και καρέ πατάτας. Συνοδεύοντας με ένα από τα ψαγμένα κρασιά του σε ποτήρι υπολογίστε περί τα 25 ευρώ κατ’ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v