Οι καλύτερες σούπες τρώγονται έξω

Αχνιστές, σπιτικές, πατροπαράδοτες ή εξωτικές, αυτές είναι οι καλύτερες σούπες της πόλης… και τα μαγαζιά που θα τις βρεις.
Οι καλύτερες σούπες τρώγονται έξω
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι, έπιασε κρύο και θυμηθήκαμε τις σούπες, πολύ πρωτότυποι δεν είμαστε, θα μας τη συγχωρήσεις όμως την έλλειψη αυτή, γιατί σου έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης για να φας λαχταριστές, αχνιστές σουπίτσες που θα σου ζεστάνουν την καρδιά.

Feyrouz 
Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ: 2130318060

Μπορεί να την ξέρεις για το φανταστικό λαχματζούν της, καιρός είναι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) να την μάθεις και για τις εξαίσιες σούπες της. Δοκίμασε ας πούμε μια Μαχλούτα, με κόκκινη φακή, μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου παραγωγής τους και φρεσκοκαβουρντισμένο αγριοκύμινο ή μια Γιαϋλά, γιαουρτόσουπα µε ρύζι, σπιτικό ζωµό κοτόπουλου και τσιγαρισµένο δυόσµο, και θα μας θυμηθείς. Αν είσαι vegan ή κάνεις για λίγο καιρό αποτοξίνωση από ζωικά προϊόντα, η Συριάνα είναι ένα όνειρο με συριανό κολοκύθι και αγριοθύμαρο από τη Συρία μαγειρεμένο με φινόκιο και λιαστή ντομάτα. Έχει κι άλλες, δες τις εδώ. Και το καλύτερο; Καμιά τους δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 3€.



Tuk Tuk
Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ.: 21 1405 1947

Ένα από τα ομορφότερα ταϊλανδέζικα της πόλης, δε μας κακομαθαίνει μόνο με pad thai και curries, αλλά και με λαχταριστές σουπίτσες σαν την Tom yan goong που είναι πικάντικη, με γαρίδες, μανιτάρια, λεμονόχορτο, φύλλα kaffir, galangal και κόλιανδρο, ή την Tom ka khai, που δεν είναι πικάντικη, με κοτόπουλο, μανιτάρια, γάλα καρύδας, τρυφερό καλαμπόκι, λεμονόχορτο, φύλλα kaffir, galangal και κόλιανδρο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5,50€-6€. Αναλυτικό μενού εδώ. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery, μέσω Wolt και efood.

Οινομαγειρείο Η Ήπειρος
Φιλοποίμενος 4, Βαρβάκειος, τηλ.: 2103240773

Προφανώς, οι σούπες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των έθνικ κουζινών, κι αυτό οι ξενύχτηδες στα πέριξ της Βαρβάκειου το ξέρουν πολύ καλά. Η θρυλική πια Ήπειρος μετράει έναν αιώνα και βάλε ζωής, και μας σερβίρει καθημερινά από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα τις οκτώ μυθικές σούπες της που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Αθηναίων: Πατσάς, μαγειρίτσα, πόδι μοσχαρίσιο, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι και ψαρόσουπα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 6,50€ και φτάνουν τα 8€.

Etnico
Κολοκοτρώνη 22, κέντρο και Μιλτιάδου 2, Αιγάλεω

Το αγαπημένο μας streetfod-άδικο στο κέντρο έχει και αδερφάκι στην άγρια αθηναϊκή Δύση, και αμφότερα μας σερβίρουν μια από τις καλύτερες σούπες που έχουμε φάει στην Αθήνα: Την σούπα γλυκιάς κόκκινης κολοκύθας με τζίντζερ και γιαούρτι, ένα μικρό αριστούργημα που τιμάται στα 5,30€. Άλλες επιλογές σε σούπα δεν έχεις, αυτό όμως δεν σε σταματά από το να ξεκοκκαλίσεις το υπόλοιπο μενού του, που μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ



Οι Νοστιμιές της Μαίρης 
Ύδρας 2-4, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 3136

Είναι το τέλειο κυψελιώτικο στέκι για μαγειρευτά, πίτες και ό,τι έχει να κάνει με μαμαδίσια, σπιτική κουζίνα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην φτιάχνει και εξαιρετικές σούπες. Δοκίμασε, για του λόγου μας το αληθές, μια από τις καλύτερες κοτόσουπες της ζωής σου, ή την κλασική ψαρόσουπα, την κρεατόσουπα που αναδίδει θαλπωρή στην πρώτη κουταλιά ή την φινετσάτη κολοκυθόσουπα που έχει γίνει σταρ τα τελευταία χρόνια, και θα μας θυμηθείς. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 5,50€ μέχρι 7,50€. Οι γείτονες, τις απολαμβάνετε και σπίτι, με παραγγελία από το efood

Έξτρα μπόνους…
Η Soupa στη Φιλοθέη λειτουργεί αποκλειστικά με delivery, δεν μπορείς δηλαδή να πας εκεί για την αχνιστή σουπίτσα σου, αν μένεις όμως στα πέριξ σου την φέρνει ζεστή-ζεστή στο σπίτι σου, και αξίζει να την δοκιμάσεις γιατί –χωρίς υπερβολή– είναι από τις καλύτερες σούπες που έχουμε φάει τα τελευταία χρόνια. Ειδικά την βελουτέ καρότου με τζίντζερ, κύμινο και κουρκουμά σου την προτείνουμε με κλειστά μάτια. Οι τιμές ξεκινούν από 5,50€ και όλο το μενού το βρίσκεις στη Wolt και το efood

Και μια εύφημος μνεία στην καταπληκτική βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ του αγαπημένου μας Άμα Λάχει στα Εξάρχεια, που μπορεί να μην εξειδικεύεται στις σούπες, φτιάχνει όμως αυτή την μία και καταπληκτική (στα 5,90€ η τιμή της).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v