Νέα εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

Φάγαμε στις νέες γευστικές αφίξεις της γαστρονομικής σκηνής και επιλέξαμε πέντε νόστιμους προορισμούς για κάθε γούστο.
Νέα εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Νέος χρόνος σιμώνει, νέο ξεκίνημα, νέες γευστικές αφίξεις σε πολλά σημεία της πόλης. Από wine bars που σε ταξιδεύουν στην Προβηγκία μέχρι παραδοσιακές ιταλικές τρατορίες, τα νέα εστιατόρια της Αθήνας και του Πειραιά αξίζουν μια ή και παραπάνω δοκιμές.

La Cigale
Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 2054



Δύο Γάλλοι, ο Alexandre κι ο Grégory, θέλοντας να εκφράσουν με τρόπο νόστιμο την αγάπη για τη δεύτερη πατρίδα τους, έστησαν αυτό το ξεχωριστό wine bar με αέρα Προβηγκίας στη γειτονιά του Παγκρατίου. Το μπιστρό συνδυάζεται με τον παραδοσιακό ελληνικό μεζέ, σε ένα ενδιαφέρον γευστικά αποτέλεσμα με πιάτα καταγωγής από τη Νότια Γαλλία, αλλά με εγχώρια υλικά. Στον κατάλογο θα βρεις, για παράδειγμα, πίτσα γαλλική με καραμελωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες και ελιές, κροκέτες με κολοκύθι έμενταλ και κρεμμύδι συνοδεία σκορδάτης σάλτσα αγιολί, ποικιλίες ελληνικών και ξένων τυριών, pancakes ρεβιθιού, πίτσα με μοτσαρέλα, προσούτο και θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης και γαλλικούς κολοκυθοκεφτέδες. Η προσεγμένη λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένα κρασιά γάλλων και ελλήνων παραγωγών, περιορισμένης παραγωγής, καθώς και signature cocktails. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα στα 30-35€/ άτομο, με κρασί σε ποτήρι.

Norma
Αιμιλίου Βεάκη 19, Περιστέρι, τηλ: 2105744562



Ο σεφ που μας έμαθε ότι τα γεμιστά μπορούν να αποδομηθούν, ο Νίκος Καραθάνος, επιστρέφει δριμύτερος αυτή τη φορά στα δυτικά προάστια με τη Norma, ένα cool gastro bar που σερβίρει μοντέρνα ελληνική κουζίνα με δόσεις fusion. Το μοσχαρίσιο Tartar σερβίρεται με παλαιωμένη γκούντα και mayo τρούφας ενώ συνοδεύεται από μεδούλι και ψωμάκι στα κάρβουνα, ο τόνος γίνεται κανταΐφι με φιδέ αρωματισμένο από γεμιστά, γιαούρτι wasabi και αφρό από τζίντζερ και δυόσμο, ο μουσακάς γίνεται τηγανιτό Raviolli με μπεσαμέλ και σαλάτα mesclun, και το μοσχάρι παθαίνει… Ασία και μεταμορφώνεται σε yakitori με βινεγκρέτ από βαλσάμικο, με πουρέ πατάτας, τρούφα και αφρό κακάο. Στα επιδόρπια βρίσκουμε την φημισμένη «Μπουγάτσα» του Καραθάνου, ενώ η λίστα των cocktails ταιριάζει ταμάμ με τον fusion αλλά και ελληνικό χαρακτήρα των πιάτων. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 35€/ άτομο.

Amaya Itameshi Cuisine
Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ: 210 4100127-8



Μπορούν να παντρευτούν η ιταλική με την ασιατική κουζίνα; Κι όμως, μπορούν και ο γάμος αυτός φαίνεται να πέτυχε. Το νέο εστιατόριο στο Μικρολίμανο μας συστήνει μια ιδιαίτερη κουζίνα με το όνομα itameshi, που αξίζει να δοκιμάσεις. Το Carpaccio τόνου, με bloody mary gel, πιπέρι σετσουάν, πίκλα σταφύλι, φινόκιο και ponzu, η Black Carbonara με φρέσκο λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori, τα fettuccine με tartare τόνου, lime και pesto shiso και το κοτόπουλο yakitori με μαριναρισμένο γιαούρτι, γάλα καρύδας, lemongrass, αβοκάντο και ταλιατέλες λαχανικών είναι μερικά μόνο παραδείγματα του πρωτότυπου και γευστικά ιδιαίτερου μενού. Η λίστα των cocktail διακρίνεται από λεπτές ιταλικές αλλά και ιαπωνικές νότες, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα κρασιών. Ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Osteria 58
Μαρίνου Γερουλάνου 58, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0994 5772



Και από την μείξη Ιταλίας και Ασίας, πάμε σε κάτι 100% ιταλικό. Στον κεντρικό δρόμο της Αργυρούπολης, μια νέα Οστερία άνοιξε τις πύλες τις για να σερβίρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό, βασισμένο σε ποιοτικές πρώτες ύλες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει εκτενείς επιλογές ορεκτικών, όπως μπρουσκέτες με γκουακαμόλε και φρέσκια ντομάτα ή φρέσκια μοτσαρέλα βουβαλίσια με prosciutto, pesto βασιλικού, ρόκα και ντοματίνια, ολόφρεσκες πίτσες με λεπτή ζύμη, όπως η Oriana με ε σάλτσα gorgonzola, mozzarella, gouda, gorgonzola, pecorino, κολοκύθι και ρόκα ή η Salumi με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, gouδα, peperoni και μορταδέλα με φυστίκι Αιγίνης, καθώς και νοστιμότατα ζυμαρικά. Εδώ θα δοκιμάσεις Fiocchetti con salsa di noci, με γέμιση αχλάδι, καρύδια, pesto βασιλικού και κρέμα γάλακτος και Tortellini alla principessa με σοταρισμένο κολοκυθάκι, ζαμπόν, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Με κρασί σε ποτήρι, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Πάμε Παράγκα
Καλλισθένους 42, Πετράλωνα, τηλ: 690 844 5926



Και δεν πάμε; Το νέο στέκι για σπιτικό φαγάκι στα Πετράλωνα είναι γοητευτικό, και φέρνει αύρα νόστιμης ανανέωσης στην περιοχή. Στο μενού οι παραδοσιακές συνταγές συναντούν την δημιουργική σκέψη και έμπνευση, και τα φαγητά «της γιαγιάς» εκμοντερνίζονται γοητευτικά, σε ένα νοσταλγικό και νόστιμο ταξίδι στον χρόνο. Πιάσε θέση λοιπόν και δοκίμασε πίτα Σφακιανή με μέλι, κεφτεδάκια πολίτικα με σάλτσα γλυκοπικάντικη, τηγανιά κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, μανιτάρια, μετσοβόνα και σχοινόπρασο, ρεβυθοκεφτέδες με γλυκοπατάτα, cranberries, σπανάκι και mousse φέτας, μαστιχωτό μπουγιουρντί με φέτα, γραβιέρα, ντομάτα, chili και πάπρικα και νοστιμότατο σουβλάκι μαριναρισμένο σε βότανα και εσπεριδοειδή σε μερίδα με πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός με κρασί, στα 15€/ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v