Τα εστιατόρια που πρέπει να δοκιμάσεις τις γιορτές

Αυτές τις γιορτές σου αξίζουν τα καλύτερα (και τα νοστιμότερα). Επιλέξαμε και προτείνουμε τις πιο γευστικές εξόδους για ωραιότατα δείπνα έως 35€.
Τα εστιατόρια που πρέπει να δοκιμάσεις τις γιορτές

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι γιορτές καταφθάνουν ολοταχώς, τα τραπέζια στα σπίτια στήνονται, και η εστίαση ανάβει τα μάτια της για να μας υποδεχτεί σε κλίμα γιορτινό. Για τα πιο νόστιμα ρεβεγιόν στα είπαμε εδώ

Τώρα θα σου προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία οφείλεις να ανακαλύψεις φέτος τις γιορτές και να παραδοθείς στις όμορφες γεύσεις τους, ανεξαρτήτως ρεβεγιόν.

Λεύκες
Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ: 21 0292 4458

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by lefkes_athens (@lefkes_athens)



Από τις κλασικές αξίες του Γαλατσίου, οι Λεύκες εδώ και χρόνια παντρεύουν την παραδοσιακή γοητεία της ελληνικής κουζίνας με τις μοντέρνες πινελιές, έχοντας κερδίσει τη διαχρονικότητα που τους αξίζει. Με μια υπέροχη αυλή, αλλά και ένα υπέροχα ρουστίκ εσωτερικό, σερβίρουν νοστιμότατες γεύσεις όπως φρέσκες παπαρδέλες με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ με κρέμα παρμεζάνας, κριθαράκι με τρυφερές μπουκιές από μοσχάρι και πεκορίνο Αμφιλοχίας, πεϊνιρλί με γέμιση ψαρονέφρι, κόκκινες γλυκές πιπεριές και σιγομαγειρεμένο κρεμμύδι και σκιουφιχτά με πέστο δυόσμου, φυστίκι Αιγίνης και τσιγαριαστό αρνί. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο.

Bobo
Α. Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 4244

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BoBo Wine Bar (@bobo_winebar)



Το καλό φαγητό είναι συχνό φαινόμενο σε ένα wine bar, το πολύ καλό φαγητό όμως όχι και τόσο. Η οινική διεύθυνση στο Κουκάκι καταφέρνει να συνδυάσει το κρασί με γεύσεις υψηλού επιπέδου, έχοντας μια «δυνατή» κουζίνα από την οποία βγαίνουν άκρως ενδιαφέρουσες και νόστιμες προτάσεις. Στα highlights συγκαταλέγονται το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με καπνισμένο ελαιόλαδο και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρο σκόρδο, η Picanha από μοσχάρι Ελληνικής εκτροφής και ωρίμανσης με ψητά λαχανικά και το υπέροχο φιλἐτο τόνου παναρισμένο με μαυροσούσαμο και χόρτα εποχής. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει αρκετές οικονομικές ετικέτες, έτσι με φιάλη ο λογαριασμός θα έρθει περίπου στα 35€/ άτομο.

Φίτα
Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦΙΤΑ (@phitathens)



Κρυμμένο σε ένα ήσυχο σημείο του Νέου Κόσμου, το Φίτα είναι ένα γαστρομαγειρείο στο οποίο το μενού αλλάζει συνεχώς με βάση προμήθειες που γίνονται κάθε πρωί. Όμως μην ανησυχείς, μιας και το αποτέλεσμα είναι πάντα γευστικό και πιστό στις αρχές του fine dining. Εδώ αγαπούν το ψάρι, και ενδεικτικά ο κατάλογος περιλαμβάνει ντολμαδάκια σε αμπελόφυλλο με αχινό, σαρδέλα ημίπαστη με μπάμια τουρσί και μαγιονέζα με άνηθο, σαρδέλα ημίπαστη με μπάμια τουρσί και μαγιονέζα με άνηθο, κροκέτα μοσχαρίσιας γλώσσας και κρέμα σελινόριζας, παντζαροσαλάτα με φρέσκια μυζήθρα, σουπιά σχάρας με χόρτα και χταπόδι σχάρας με φουρνιστή ντομάτα και μαυρομάτικα και άλλα τέτοια ωραία. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο.

Nolan
Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nolan Restaurant (@nolanrestaurant)



Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπλέκει Ιαπωνία, Βιετνάμ, Κορέα και Κίνα με ελληνικά υλικά σε ένα εστιατόριο χάρμα γεύσεων με λίγα τραπεζάκια έξω και μέσα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Άξιο αναφοράς το υπέροχο σέρβις, σε φιλικό πνεύμα, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά τη γευστική εμπειρία. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα «κολλήματα» όπως Nolan Fish Burger με ροφό ή μπακαλιάρο παναρισμένο σε ιαπωνική γαλέτα με σως ταρτάρ, ψωμάκι στο γκριλ και μυρωδικά, τα Soba noodles με μαριναρισμένο σολομό, ταχίνι και τηγανιτό φαγόπυρο, η γαρίδα με παλαμίδα σε φύλλο ρυζιού και το σταμναγκάθι με σουτζούκι και τόνο Αλοννήσου. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 35€/ άτομο.

Cerdo Negro 1985
Βίτωνος 5, Γκάζι, τηλ: 21 0347 0628

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cerdo Negro 1985 (@cerdonegro1985)



Μια «urban ταβέρνα-μπαρ» κατέφθασε πρόσφατα στο Γκάζι και ήδη κάνει σαματά με την πρωτότυπη γευστική της προσέγγιση στην ισπανική και την ελληνική κουζίνα. Ο «Μαύρος Χοίρος» στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό με όμορφη αυλή, και σερβίρει ιδιαίτερες γεύσεις που προτείνεται να μπουν «στη μέση» για να δοκιμάσουν όλοι από όλα. Τacos γεμιστά με προβατίνα και πίκλες κρεμμυδιού, μουσακάς σε μορφή σφαίρας με γέμιση κιμά, μπεσαμέλ και πουρέ πατάτας, παναρισμένος σε πάνκο, El ceviche de la passion, με λαβράκι, και χυμούς από passion fruit και εσπεριδοειδή και μοσχαρίσιο ταρτάρ με αβγό και πιπεριά jalapeno συγκαταλέγονται στα οπωσδήποτε του καταλόγου. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο.

B&E Goulandris Cafe Restaurant
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, τηλ: 21 0725 2895



Στους πρόποδες του Παγκρατίου, το κτίριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι ένα κόσμημα της περιοχής, και το εστιατόριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι εξίσου πανέμορφο και ιδανικό για δείπνο. Στο cosy χώρο του, δοκιμάζουμε burrata με κολοκύθα, αχλάδι, φουντούκι, πορτοκάλι, ρόκα, βινεγκρέτ βασιλικού και χαρουπόψωμο, φιλέτο κοτόπουλο με ψητή κολοκύθα, κρέμα κατσικίσιου τυριού και πουρέ σελινόριζας, βοδινό tartare σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί με κάπαρη, ρίγανη, pecorino και λάδι τρούφας και οσπριοσαλάτα με γαρίδες, πιπεριά Φλωρίνης, μαριναρισμένο αγγούρι, πράσινες ελιές φιστίκι Αιγίνης και vinaigrette παλαιωμένου ξυδιού. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 35-40€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v