Χριστούγεννα 2021: Προτάσεις για μία νόστιμη παραμονή

Φέτος θέλουμε να κάνουμε νόστιμο ρεβεγιόν και ένα εστιατόριο με ελεγχόμενες αποστάσεις είναι η ιδανική επιλογή.
Χριστούγεννα 2021: Προτάσεις για μία νόστιμη παραμονή

Alpino Cucina Italia (Παπανικολή 66, τηλ. 2106815355)

Ένα ιταλικό ρουστίκ μαγαζάκι το οποίο μυρίζει τρούφα από χιλιόμετρα, και μας έχει κακομάθει με τις πίτσες και τα ραβιόλια του βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Εκτός των αριστοτεχνικά δομημένων πιάτων του, όπως η μεσογειακή σαλάτα με σουσάμι και προσούτο, τα γεμιστά με άγρια μανιτάρια ravioli, τα ζυμαρικά Bianco nero με spaghetti από μελάνι σουπιάς και σολωμό και τα κεφτεδάκια μελιτζάνας με mozzarella και βελουτέ τομάτας, την παραμονή των χριστουγέννων μας ετοιμάζει κι άλλες ευφάνταστες λιχουδιές. Ελάχιστη παραγγελία για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 40 ευρώ/άτομο. Λεπτομέρειες εορταστικών προτάσεων:



Green Park  (Εντός Άλσους Βεΐκου, κολυμβητήριο, τηλ. 2102916650)

Το εστιατόριο Green Park στο Γαλάτσι βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου εδώ και 60 χρόνια παραδίδει μαθήματα νοστιμότατης ελληνικής κουζίνας. Σε ένα καταπράσινο τοπίο, με εξαιρετική θέα δίπλα στην πισίνα, σκεφτόμαστε μήπως κάνουμε ένα διαφορετικά αθηναϊκό ρεβεγιόν. Στο μενού του βρίσκουμε απλά πλην πεντανόστιμα πιάτα όπως φέτα τηγανητή με σουσάμι και θυμαρίσιο μέλι, γεμιστό μπιφτέκι με ανθότυρο, φέτα και λιαστή ντομάτα, μεθυσμένο κοτόπουλο, γαρίδες σχάρας και τα συνοδεύουμε με μία από το πλήθος ετικετών οίνου του εστιατορίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, δοκιμάζουμε το λαχταριστό γιορτινό μενού του και το απολαμβάνουμε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Λεπτομέρειες εορταστικού μενού:



Pantelis Arsenis (Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 19, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9425422, 210 9424173)

Για όσους αποζητούν κάτι πιο παραδοσιακό, συνυφασμένο με την ελληνική παράδοση, κάτι πιο μερακλήδικο ας το περιγράψουμε, ο Arsenis φροντίζει να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Σε έναν πανέμορφο χώρο που ακροβατεί μεταξύ κοσμοπολίτικου εστιατορίου και βίντατζ μπακαλοταβέρνας, δοκιμάζουμε ελληνικές λιχουδιές με άψογες πρώτες ύλες καθώς και πληθώρα νοστιμότατων τυριών. Την παραμονή των Χριστουγέννων, δε, αφού φάμε, χορεύουμε υπό τους ήχους ελληνικών μοναδικών ακουσμάτων. 

Στο χριστουγεννιάτικο μενού της ταβέρνας βρίσκουμε: Σαλάτα σπέσιαλ, τυρί σαγανάκι, λουκάνικο, τηγανιά χοιρινή , γαλοπούλα ρολό, σπιτικό γλυκό, απεριόριστα κρασί χύμα και αναψυκτικά, τιμή: 25 ευρώ/άτομο.

Omnivore (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, τηλ. 210 3221865)

Το σχετικά νέο all day bar restaurant του ομίλου Καστελόριζο στο κέντρο της Αθήνας «χώθηκε» σε ένα ισόγειο νεοκλασικού κτιρίου που παλιότερα στέγαζε το υφασματάδικο του Συμεωνίδη.. Εκτός των fusion πιάτων του δια χειρός του σεφ Βασίλη Καφαλούκου, όπως η μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας, λαχανικά ατμού, αφρό λεμόνι, chili oil ή το φιλέτο μυλοκόπι με ελαφριά σκορδαλιά αγκινάρας, μαρινάτες αγκινάρες, κάπαρη και λάδι μάραθου, θα αγαπήσετε λίγο περισσότερο το Omnivore για το ειδικά διαμορφωμένο κελάρι που φιλοξενεί πάνω από 70 ετικέτες Ελληνικών και διεθνών αμπελώνων, επιλεγμένες με μεράκι και βαθιά γνώση. Για το ρεβεγιόν μας ετοιμάζει κάτι τρομερά εκλεκτό:



Nice n Easy (Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201/ Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 2108082014)

Είτε επιλέξετε το εστιατόριο του Κολωνακίου, είτε της Κηφισιάς, θα αντικρύσετε έναν πανέμορφο ζεστό χώρο με έντονο το ξύλινο και δερμάτινο στοιχείο, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με τη γεωμετρική αισθητική. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, τα εστιατόρια που πρωτοστάτησαν στη farm-to-table φιλοσοφία στην αθηναϊκή εστίαση έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού τεσσάρων πιάτων στην τιμή των €59/ άτομο.



Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα, τηλ. 210 7235005)

Τέσσερις σεφ επιμελούνται πιάτα υψηλής γαστρονομίας, σε έναν χώρο που θυμίζει παλιό αστικό εστιατόριο. Στο Cookoovaya η γαστριμαργική εμπειρία περιλαμβάνει επιλογές όπως κόντρα μοσχάρι Νάξου ωρίμανσης με μπάμιες τουρσί, κρόκο και φύλλο στα κάρβουνα, σκορδόψωμο στα κάρβουνα με τομάτα και Jamon Iberico, ή και σφυρίδα Αθηναϊκή με σελινόριζα, πατάτα και καρότο. Για το βράδυ της παραμονής, οι σεφ έχουν ετοιμάσει αυτό το λαχταριστό μενού:

Κύριο μενού 

Γαρίδα Κοιλάδας, ντομάτα, πέστο τσουκνίδας

Χτένια στα κάρβουνα, βελουτέ μαϊντανόριζα, Jamón ibérico, μαύρη τρούφα

Ανοιχτή πίτα με μαύρο χοίρο, γλυκοπατάτα, άγρια μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Βοδινό φιλέτο στη σχάρα, μοσχαρίσια μάγουλα braisé, κρέμα σελινόριζας, πατάτα confit, σάλτσα από μαύρη τρούφα 

Σοκολάτα καρέ

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα 

Tιμή ανά άτομο: 100 €

Vegan μενού 

Ταρτάρ κουνουπίδι, κρέμα κουνουπίδι, πορτοκάλι, σχοινόπρασο

Βελουτέ μαϊντανόριζα, βιολογικά καρότα στα κάρβουνα, μαύρη τρούφα 

Ραβιόλι σελινόριζασ, άγρια μανιτάρια εποχής, consommé λαχανικών 

Πατάτες γιαχνί, άγρια μανιτάρια, χόρτα εποχής, φρέσκια τρούφα

Μήλο σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο, vegan παγωτό βανίλια, σιμιγδαλένιος χαλβάς 

Τιμή vegan μενού ανά άτομο: 80 €

Steak Alive (Κρήτης 23 και Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ 2104952000)

Σε ένα αρχοντικό του 1930, η gourmet κρεατοφαγία δηλώνει το παρόν, αλλά σε τιμές εξαιρετικές και ποιότητα υψηλή. Εδώ απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων νοστιμότατο ταρτάρ μόσχου για «αρχή», μαριναρισμένο συκώτι σε γάλα, ψημένο στη βέργα, σιτεμένο rib eye από την Ουρουγουάη το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα βαλεριάνας και κρεμμυδάκι τουρσί, σιγοψημένη πανσέτα με μαραθόσπορο και κρεμμύδι και νοστιμότατη Picanha από αμερικάνικο Black Angus. Για την παραμονή των χριστουγέννων όμως, επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις, το βλέμμα μας μαγνητίζει το γιορτινό μενού:



Λεύκες  (Πυθαγόρα 1 & Λ. Γαλατσίου, τηλ: 210 2924458)

Ένα γοητευτικό αρχοντικό με έντονο το «χωριάτικο» στοιχείο, εφάμιλλο της ελληνικής φιλοξενίας, υψώνεται μέσα σε ένα κήπο με λεύκες στο Γαλάτσι και μας καλεί να βολευτούμε σε ένα από τα διαφορετικά δωμάτια του «σπιτιού», τα οποία διακοσμούνται με βίντατζ αντικείμενα και μεταλλικά ποδήλατα, όπως και να δοκιμάσουμε κουζίνα με βάση κλασικές ελληνικές γεύσεις. Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο Παρνασσού με φιλέτο κοτόπουλο με κασέρι, προσούτο Ευρυτανίας και μανιτάρια μέσα σε χωριάτικο φύλλο, ψημένο στο μαντέμι όπως και σκιουφιχτά με πέστο δυόσμου, φυστίκι Αιγίνης και τσιγαριαστό αρνί. Για την παραμονή των χριστουγέννων όμως γυρίζουμε σελίδα:



ΜάνηΜάνη (Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9218180)

Σε ένα ανεπιτήδευτα αρχοντικό περιβάλλον για να τις απολαύσουν, το ΜάνηΜάνη διακοσμημένο με μοντέρνες πινελιές, μας μυεί στην νοστιμότατη κουζίνα του η οποία βασίζεται πάντα σε αγνά υλικά και μανιάτικες πρώτες ύλες και παραδόσεις, 

Με παράσημό του την επίσημη λίστα γαστρονομικών προορισμών του New York Times, το Μάνη-Μάνη πρωτοτυπεί με το one-of-a-kind τζατζίκι του με πέρλες ξυδιού και λάδι άνηθου, όπως και τον κόκορα με πράσο, κραμπλ Πατάτας, αγιολί μαύρου σκόρδου και κρέμα καλαμπόκι. Και πάνω που έλεγες ότι δεν μπορεί να γίνει «πιο μοναδικό» το καταφέρνει με το γιορτινό μενού του:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v