Πάμε για μεζεδάκια χωρίς πολλά-πολλά

Θέλουμε να πάμε για μεζεδάκια, αλλά δε θέλουμε να δώσουμε και μια περιουσία, βλέπεις. Εδώ θα βρεις μεζεδοπωλεία που σκέφτονται την τσέπη σου.
Πάμε για μεζεδάκια χωρίς πολλά-πολλά

Η πανδημία στους περισσότερους εξ ημών άδειασε λίγο τις τσέπες. Είτε επειδή ήμασταν σε καραντίνα και σερφάραμε ολημερίς σε eshops, είτε επειδή για τον οποιοδήποτε λόγο δεν δουλεύαμε. Έχει ανοίξει όμως για τα καλά η εστίαση και θέλουμε να τα φάμε τα μεζεδάκια μας και να πιούμε τα κρασάκια μας. Γίνεται; Φυσικά και γίνεται. Και με μέχρι μόνο 12 ευρώ.

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934



Ο ιδιοκτήτης του πολυαγαπημένου Bronco, ναι του Bronco, έχει ανοίξει ένα μεζεδοκαφενείο στην Ν. Ερυθραία σκέτη κόλαση. Βγαλμένο από την Αθήνα των 60s με τα ξύλινα κλασικά καρεκλάκια ταβέρνας, την επιγραφή στο χέρι, τη διακόσμηση με τα βίντατζ μπιμπελό και επιγραφές, καλωσορίζει τους πελάτες του με έξτρα περιποίηση. Τα μεγάλα σουξέ του είναι τα μπιφτέκια κοτόπουλου, το αμοργιανό τυροπιτάρι, κι αν είσαι για τον οποιοδήποτε λόγο σε περίοδο νηστείας ή είσαι απλώς pesketarian, δοκίμασε τον ντάκο με ξυδάτο γαύρο. 

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ: 21 0942 9027



Ένας όμιλος ονόματι Καστελόριζο υπάρχει στην Καλλιθέα και έχει για μέλος του ένα μεζεδοπωλείο, το Ρακί Μεζέ. Σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες σε ένα παλαιο-μοντέρνο περιβάλλον με κουρελούδες στις καρέκλες του και καναπέδες περιμετρικά του εσωτερικού χώρου. Ντολμάδες θαλασσινών, μπακαλιαράκι καπνιστό με πιπεριές τουρσί και ξύσμα λάιμ, αθερίνα ή μαριδάκι για τους παραδοσιακούς και σαγανάκι γραβιέρας θα προτείναμε στα οπωσδήποτε. Αν προτίθεστε να δώσετε 2,5 ευρώ παραπάνω, υπάρχει και το μενού της παρέας με ποικίλες λιχουδιές.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057



Θα το αναγνωρίσεις από το τεράστιο ρακούν που κοσμεί τον κάθετο τοίχο του μαγαζιού. Με κόκκινη ξύλινη πρόσοψη και χωρίς νεωτερισμούς στη διακόσμηση, το Ρακούν έχει φροντίσει να ικανοποιεί τους θαμώνες του και γευστικά, και αλκοολικά και σε θέματα τιμής. Στο μενού του συνήθως βρίσκεις μαραθοπιτάκια, χοιρινή τηγανιά και γεμιστά μανιτάρια, ωστόσο ρίξε μια ματιά στον μαυροπίνακα γιατί όλο και κάτι καινούριο μπορείς να πετύχεις. Η ρακή του είναι εξαιρετική.

4 Νάνοι

Καρύστου 23, Μενεμένη, τηλ: 215 5301501



Σε ένα στενάκι στην περιοχή της Μενεμένης ή Νέας Φιλοθέης (μέχρι και οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν ακριβώς να σου πουν με ακρίβεια τι περιοχή είναι εκεί) βρίσκεται αυτό το συνεργατικό, χρωματιστό καφενείο, μακριά από τη φασαρία της Πανόρμου. Σε ένα ευρύχωρο, ευάερο ημιυπόγειο, σερβίρει ελληνικά αποστάγματα και συνταγές τους, όπως κρητική ρακί, οινόμελο, εκλεκτά κρασιά από φρέσκα εγχώρια οινοποιεία και μπίρες από μικρές, επίσης εγχώριες, ζυθοποιίες. Αραβική πίτα με τσαλαφούτι, μελόπιτα, ντάκος με ρόκα, ξυδάτο χταποδάκι, ποικιλία με μεζέδες για τη μέση, γίγαντες γιαχνί με λουκάνικο και φέτα και μαραθόπιτα είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές του μενού.

Οι νοστιμιές της Μαίρης

Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8229239



Αν θες οι μεζέδες σου να μπλέκουν αρώματα παραδοσιακού ελληνικού μαγειρείου και μανούλας, οφείλεις να πας να δοκιμάσεις τις νοστιμιές της Μαίρης. Το όνομα του μαγαζιού δεν είναι τυχαίο· τις νοστιμιές τις επιμελείται η ίδια η Μαίρη, σωστή οικοδέσποινα του γλυκύτατου καταστήματος. Καθημερινά σερβίρει τα γνωστά ελληνικά μαγειρευτά πιάτα που μάθαμε και αγαπήσαμε, όπως κεφτεδάκια και σουτζουκάκι, μοσχάρι κοκκινιστό, θαλασσινά με κοφτό μακαρόνι, φοβερούς λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, σπιτικές πίτες, μπακαλιάρο πλακί, γεμιστά κι ό,τι ελληνική συνταγή τραβάει η όρεξή σου -ανάλογα με τη μέρα βεβαίως. Εκτός από τα μαγειρευτά, από τη σχάρα βγαίνουν μπιφτέκια, μπριζόλες και αφράτο συκώτι.

Extra tip: Η Μαίρη εκτός από εξαιρετική μαγείρισσα, είναι και φιλότεχνη κι αυτό είναι που δίνει στο μαγειρείο της ένα άρωμα Κυψέλης. Δεν αποκλείεται αν κοιτάξεις τριγύρω σου να πετύχεις κάποιον καλλιτέχνη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v