Αυτά είναι τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα

Κάναμε τα Πετράλωνα… Άνω-Κάτω, για να σου βρούμε τα καλύτερα μεζεδοπωλεία, στην πιο νόστιμη αθηναϊκή γειτονιά.
Αυτά είναι τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεχωρίσεις τα νοστιμότερα μεζεδοπωλεία σε μια γειτονιά που φημίζεται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εξαιρετικών μεζεδοπωλείων ανά τετραγωνικό μέτρο. Εμείς πάντως προσπαθήσαμε. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου.

Αστέρ 
Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0341 6668



Μεγάλη προσωπική μας αδυναμία, το Αστέρ παίρνει την κρητική κουζίνα και την απογειώνει, με ευφάνταστους πειραματισμούς από τους οποίους προκύπτουν αποτελέσματα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, σαν τις φακές μπελούγκα με πλιγούρι και ψητό μανούρι, την κρητική καρμπονάρα με σιουφιχτά και αυγό μάτι ή τον ντάκο με γιαούρτι και αβοκάντο (μη στραβομουτσουνιάζετε οι λάτρεις της παράδοσης, έχει και κανονικό). Στεγάζεται σε μια γλυκύτατη μονοκατοικία βγαλμένη από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έχει και φανταστική κρητική ρακή για να συνοδεύσουμε τα μεζεδάκια μας. Λογαριασμός στα 15€-17€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Ραντεβού 
Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0347 7961



Ξακουστό και κοσμαγάπητο, τόσο που δύσκολα βρίσκεις τραπέζι αν δεν φροντίσεις να το κρατήσεις, το Ραντεβού μας κακομαθαίνει χρόνια τώρα με νοστιμιές σαν το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το ταμπουλέ και την αρμένικη ομελέτα. Για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά, έχεις να διαλέξεις από μια τεράστια ποικιλία ούζων. Στο τέλος θα πληρώσεις γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Το Γιαβρί 
Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343



Στον πεζόδρομο έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, απλώνει τραπεζάκια καφενείου και πλημμυρίζει την (πιο ήσυχη, συγκριτικά με τα Άνω Πετράλωνα) γειτονιά του μυρωδιές από την Πόλη. Το χουνκιάρ μπεγιεντί −κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, για τους αμύητους− είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, ενώ μια δοκιμή οπωσδήποτε αξίζουν και τα αυγά με σουτζούκι, ο καβουρμάς σαγανάκι και τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Έξτρα πόντοι για την σπιτική του φάβα. Λογαριασμός με κρασί, στα 12€ περίπου το άτομο.

Το Λαμπόρι 
Αλκμήνης 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 3030 2493



Τώρα που η ζωντανή μουσική επιστρέφει στις ζωές μας, έχουμε άλλον ένα λόγο να επιστρέψουμε στο Λαμπόρι. Όχι πως λείψαμε για πολύ, τα μεζεδάκια του είναι άλλωστε λόγος υπερ-αρκετός να πιάσεις τραπεζάκι εδώ, όμως σε συνδυασμό με το παρεΐστικο κέφι του γίνονται ακόμα καλύτερα. Η ζωντανή μουσική εδώ ξεκινά συχνά αυθόρμητα, από το διπλανό τραπέζι, ενώ τα μεζεδάκια είναι φτιαγμένα από πρώτες ύλες μικρών παραγωγών σε όλη την Ελλάδα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσει τον πικάντικο καβουρμά, το δροσερό ταμπουλέ, το ψητό μανούρι, τον μαρινάτο γαύρο και τα μανιτάρια σωτέ στο τηγάνι. Με ουζάκια ή ρακές, λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο.

Πλειάδες 
Δημοφώντος 94, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 0346 4655



Θα ξεκινήσουμε από το υπέροχο σκηνικό: Οι Πλειάδες στεγάζονται σε ένα κουκλίστικο σπίτι του 1900, με μια από αυτές τις νοσταλγικές εσωτερικές αυλές που πολύ θα θέλαμε να έχουμε εκεί που μένουμε. Αυτό το τέλειο περιβάλλον συνδυάζεται με πεντανόστιμα μεζέδες που περιλαμβάνουν πατάτα ψητή στον φούρνο με τυριά, χειροποίητα ντολμαδάκια, φαβοκεφτέδες, μελιτζάνα με φέτα στον φούρνο, χοιρινό στη γάστρα και σουτζουκάκια γιαουρτλού. Με ρακές ή τσιπουράκια, ο λογαριασμός μάξιμουμ να βγει στα 15€ το άτομο.

Βόλτα
Κειριάδων και Ιπποθοντιδών 10, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0345 9172



Φημίζεται για την φαντασία και τη δημιουργικότητα που βάζει στα μεζεδάκια της, κι αν δεν έχεις ακούσει τις σχετικές φήμες, άφησέ μας να σου δώσουμε μια ιδέα και θα καταλάβεις: Χοιρινή τηγανιά με συνταγή από την Κέα −σάλτσα ντομάτας και νιφάδες πιπεριάς, φλογέρες κοτόπουλου με καραμελωμένο κρεμμύδι, μπέικον και γραβιέρα, χοιρινό με μέλι και πουρέ πατάτας και σμυρνέικα δαχτυλάκια, κεμπάπ δηλαδή με ανατολίτικα μπαχάρια. Λογαριασμός με κρασί, στα 17€ περίπου το άτομο.

Καρδερίνα 
Καλλισθένους 67, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0345 4000



Μεγάλη αυλή, στρωμένη με βοτσαλάκι και φωτισμένη ατμοσφαιρικά, δεν είναι να απορείς που έγινε γρήγορα μια από τις δημοφιλέστερες γωνιές των Άνω Πετραλώνων. Στα του μενού, εδώ κινούμαστε σε παραδοσιακά μονοπάτια και δοκιμάζουμε σαγανάκι με πέντε τυριά, μπουρεκάκια με μελιτζάνα, φέτα και μυζήθρα, σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, πατάτες τηγανιτές με φέτα, μπεκρή μεζέ, χτυπητή με πιπεριά Φλωρίνης και χοιρινή τηγανιά. Συνοδεύουμε με τσίπουρα από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.

Πετραλώνι
Αθηνοδώρου 18 & Ηούς, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 0347 8547



Πάλαι ποτέ μυστικό των κατοίκων της γειτονιάς που δικαίως διέρρευσε και συγκεντρώνει παρέες απ’ όλη την Αττική, που πιάνουν τραπεζάκι στο πλακόστρωτο όταν ο καιρός είναι καλός, ή στον γλυκύτατο εσωτερικό του χώρο, για να δοκιμάσουν την καβουρογαριδοσαλάτα του, αλλά και την τηγανιά κοτόπουλου σβησμένη με ούζο, κόκκινη σάλτσα και φέτα και τις φουρνιστές πατάτες με τυριά, μπέικον και μανιτάρι, και τα μύδια σαγανάκι με φέτα. Ναι, όπως κατάλαβες το μενού ακροβατεί με ευκολία μεταξύ στεριάς και θάλασσας. Λογαριασμός με ουζάκι ή ρακή στο τέλος, στα 15€ περίπου το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v