Πού θα φας τα καλύτερα παϊδάκια στην Αθήνα;

Αρνίσια ή προβατίνας, μερακλίδικα ψημένα και πεντανόστιμα, τα παϊδάκια σε αυτούς τους ναούς του κρέατος τρώγονται με το κιλό – και το χέρι.
Πού θα φας τα καλύτερα παϊδάκια στην Αθήνα;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν είσαι κρεατοφάγος και μερακλής, ξέρεις πως τα παϊδάκια δεν είναι παίξε γέλασε. Απαιτούν μεράκι στην προετοιμασία, ποιοτικό κρέας και σωστό ψήσιμο για να κάτσουν όμορφα όμορφα στο στομάχι σου.

Στις παρακάτω διευθύνσεις θα τα απολαύσεις λοιπόν όπως τους πρέπει και τους αρμόζει, οπότε ξεκίνα να σημειώνεις γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα (κιλό).

Μαύρος Γάτος
Πολέμωνος 4, τηλ: 210 7236903



Η παραδοσιακή χασαποταβέρνα του Παγκρατίου ξέρει από καλό κρέας και φημίζεται για το εξαιρετικό αρνίσιο παϊδάκι της, το οποίο φέρνει ορδές κρεατολάγνων στα τραπέζια της. Φυσικά δεν υστερούν σε τίποτα και τα υπόλοιπα κρεατικά: λαχταριστές μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, κοντοσούβλι και ψαρονέφρι εγγυώνται ένα άρτιο τσιμπούσι.  Με περίπου 12-15€/ άτομο, θα φας, θα πιεις και θα σε κεράσουν και γλυκό.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515



Κάτι καλό ψήνεται εδώ και δεκαετίες στον Άγιο Δημήτριο σε αυτήν την οικογενειακή ταβέρνα που παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα κρέας και ποιότητα και βγάζει από την σχάρα της ένα σωρό καλούδια. Ανάμεσά τους και τραγανά, υπέροχα παϊδάκια αρνίσια και προβατίνας, τα οποία βλέπεις φάτσα φόρα με το που θα μπεις τη βιτρίνα τους. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ το άτομο, με καλό χύμα κρασί.

Μιχάλης - Στου Κουτρούλη
Βαρίκα 8, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106913542



Σε αυτό το κρυμμένο και ζεστό κουτούκι στους Αμπελόκηπους, στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας που δεν το παίρνει το μάτι σου, κάτι όμορφο συμβαίνει. Μυρωδιές σπάνε τη μύτη και ο κόσμος βγαίνει χαμογελαστός και χορτασμένος. Μάλλον θα ευθύνονται τα λαχταριστά κρεατικά του, ανάμεσα στα οποία τα παΐδάκια αλλά και η καλλιτεχνική γαρδούμπα κατέχουν τα πρωτεία της γεύσης, μαζί με το μπιφτέκι – ντομάτα. Ο λογαριασμός με κρασί τα 15-18€/ άτομο.

Ταβέρνα ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381



Ξακουστή για το θεϊκό της κοκορέτσι εξ Αγρινίου, η ταβέρνα του Σπανού δεν είναι μια ακόμα ταβέρνα για κρέας, είναι ιδέα. Και θα το καταλάβεις δοκιμάζοντας μεταξύ άλλων και τα αρνίσια παϊδάκια, άψογα ψημένα και τραγανά, που τρώγονται σαν φρουτάκι. Πολύ ωραία και τα σαλιγκάρια του, όπως επίσης και η σπιτική τυροκαυτερή «μπόμπα». Υπολόγισε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, τηλ: 2103458052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ: 2103422407, Θησείο



Σε δύο γειτονικούς πεζοδρόμους του Θησείου απλώνει τραπέζια ο Ηλίας, κάτω από τα δέντρα σε σκηνικό που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι στην πόλη. Διαλέγεις και παίρνεις που θα κάτσεις, όμως το σίγουρο είναι ότι θα φας ωραιότατο αρνίσιο παΐδάκι, αλλά και λοιπά κοψίδια, ζουμερά μπιφτέκια και ωραίο αρνί σούβλας. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Τα σκαλάκια
Αιγινήτου 32, Ιλίσια, τηλ: 210 7229290



Σούπερ οικονομικό, παραδοσιακό και μερακλίδικο, αυτό το κουτούκι στα Ιλίσια αποτελεί κρυμμένο διαμάντι για τους απανταχού κρεατοφάγους. Ανακάλυψέ το και βυθίσου στην μαγεία που μπορεί να σου προσφέρει μια πληθωρική μερίδα χορταστικά αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, αλλά και λοιπά μπινελίκια (κολοκυθάκια τηγανιτά, τζατζίκι, πιπεριές Φλωρίνης, μπιφτεκάκια και κοτόπουλο σχάρας. Ο λογαριασμός στα 12€-15€/ άτομο με κρασί.

Τσομπανάκος
Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, τηλ: 21 0724 8441



Θρυλική συνοικιακή ταβέρνα στην Καισαριανή, με άκρως οικείο περιβάλλον, ο Τσομπανάκος σερβίρει φοβερά παϊδάκια (εδώ τα αποκαλούν «φρούτα του δάσους»), αλλά και εξαιρετικά μαγειρευτά για συνοδεία – κεμπάπ, σαλιγκάρια σε κόκκινη σάλτσα, μπριζόλες κ.α. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί και κέρασμα γιαουρτάκι με γλυκό βύσσινο.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη και Αγίας Παρασκευής 24, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 6658



Στην κορυφαία oldschool ταβέρνα με τις τεράστιες μερίδες και τα φοβερά κρέατα, τα παϊδάκια δε θα μπορούσαν να μην κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στους καλοφαγάδες. Δεν απογοητεύουν προφανώς, και έρχονται σε πλούσια μερίδα, για τον ουρανίσκο σου και μόνο. Συνοδεύονται εξαιρετικά με «μπόμπα» τζατζίκι, ενώ το γεύμα τελειώνει με κερασμένους λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με πακέτο για το σπίτι και κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v