10 χασαποταβέρνες για κρεατοφαγικά τσιμπούσια

Παϊδάκια για όσκαρ, ζουμερές μπριζόλες, λουκάνικα, σούβλα να γυρνάει και να κλαις από χαρά. Αυτές οι ταβέρνες είναι η αποθέωση του κρέατος.
10 χασαποταβέρνες για κρεατοφαγικά τσιμπούσια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θυμάσαι τότε που πήγαινες με τους γονείς στην παραδοσιακή ταβέρνα και ξέσκιζες το φρυγανισμένο ψωμί με το ελαιόλαδο για να δεχτείς την επίπληξη «σταμάτα πια να τρως δε θα πεινάς μετά»;

Και ύστερα ερχόντουσαν τα κρέατα και τα μάτια σου γύρναγαν πίσω και κατέληγες να κοιμάσαι στα μπούτια της μάνας σου στη διαδρομή του γυρισμού έχοντας κοιλιά ταμπούρλο;

Τα χρόνια πέρασαν, αυτού του είδους οι ταβέρνες μειώθηκαν αισθητά, αλλά δεν εξαφανίστηκαν – ευτυχώς. Η θράκα δεν έσβησε και οι σούβλες δεν σταμάτησαν να γυρνάνε, τουλάχιστον όχι όλες.

Παραμένουν στις επάλξεις για να βγάλουν εκλεκτά κρεατο-εδέσματα, που φέρνουν στο νου εκείνα τα ωραία μεσημέρια που τσάκιζες το ψωμί και τις πατάτες. Το ίδιο θα κάνεις και τώρα. Μόνο που τώρα το στομάχι σου είναι μεγαλύτερο.

Ιδού μερικές αγαπημένες χασαποταβέρνες και κουτούκια για ατέλειωτα κρεατοφαγικά τσιμπούσια.

Ταβέρνα ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TavernaSpanos (@tavernaspanos)


Ξακουστή για το θεϊκό της κοκορέτσι εξ Αγρινίου, η ταβέρνα του Σπανού δεν είναι μια ακόμα ταβέρνα για κρέας, είναι ιδέα και σερβίρει σούπερ κρέατα τα οποία προμηθεύονται από την Βόρεια Ελλάδα και ψήνουν άψογα. Πλην κοκορετσίου, στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτέκια ζουμερά, παϊδάκια, προβατίνα, αρνίσια μπόλια για τους μερακλήδες και ωραιότατα ορεκτικά, όπως π.χ. οι κολοκυθοκεφτέδες. Υπολόγισε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Ταβέρνα Τζίμης
Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας, τηλ: 21 0765 8965


Μια συνοικιακή ταβέρνα από τις κορυφαίες της Αθήνας κρύβεται στον Βύρωνα και σερβίρει χορταστικές μερίδες και τοπ παϊδάκι προβατίνας, αριστοτεχνικά ψημένο. Εδώ θα δοκιμάσεις επίσης εξαιρετικό κοντοσούβλι, δυνατό κοκορέτσι, χοιρινά καλαμάκια, πανσέτες, προβατίνα σχάρας και ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά. Το μενού συμπληρώνουν χειροποίητες αλοιφές, χωριάτικη σαλάτα φρεσκοκομμένη και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο. Στα συν και η σβέλτη εξυπηρέτηση, ακόμα και αν το μαγαζί είναι τίγκα.

Κρητικός
Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210 6659061

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alejandro Gkikopoulos (@alejandrogk)


Ένα όνομα, μια ιστορία στην Κάντζα, ο Κρητικός συνεχίζει ακάθεκτος να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά. Τα ορεκτικά, όπως το τηγανιτό τυροπιτάκι σε μπουκίτσες και η σπιτική σπανακόπιτα ανοίγουν ιδανικά την όρεξη για την κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει, και η οποία είναι επικών διαστάσεων: φοβερά μοσχαρίσια φιλετάκια, εξαιρετική χοιρινή μπριζόλα και σούπερ αρνίσια παϊδάκια, τρυφερά και μικροσκοπικά, τρώγονται μέχρι το κόκκαλο. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα στα 30€ ανά άτομο, με δικό τους κρασί.

Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)


Μοντέρνα χασαποταβέρνα, η οποία πρωτοτυπεί χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της κλασικής κρεοφαγίας και σερβίρει στην όμορφη αυλή της ψημένα μπριζολάκια από χοιρινό iberico, παϊδάκια προβατίνας, χειροποίητα λουκάνικα, λαχταριστές γαρδούμπες, σούπες με κοιλιά ή ποδαράκι, τρυφερό χτένι, σιτεμένα μπούτια προβάτου, μπιφτέκια με σιτεμένο κιμά και γιγαντιαίες σταυλίσιες για όσους δεν χορταίνουν εύκολα. Νοστιμότατα και τα ορεκτικά του - φέτα βουτυράτη, πατάτες τηγανιτές, χειροποίητο τζατζίκι κ.α. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο.

Ταβέρνα Τριχωνίδα
Δομοκού 7, Πλατεία Αττικής, τηλ: 2108233123

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by forfree.gr (@forfree.gr)


Η κλασική, παραδοσιακή, οικογενειακή ταβέρνα στα καλύτερά της βρίσκεται κρυμμένη στα Πατήσια κοντά στον ΗΣΑΠ Αττική και διαθέτει μια μίνιμαλ αυλίτσα για κρεατοφαγικά τσιμπούσια με την παρέα. Το μενού απλό, αλλά πεντανόστιμο: αρνίσια παϊδάκια άψογα ψημένα και τραγανά, προβατίνα για έρωτα, ψητό παϊδάκι κοτόπουλο, συκώτι μοσχαρίσιο μαλακό, μπριζόλες χοιρινές, ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές φρεσκοκομμένες, κοκορέτσι (όχι κάθε μέρα), τζατζικάκι, αγγουροντομάτα, χόρτα βραστά και καλή καρδιά. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με χύμα κοκκινέλι απαλό, και κερασμένο μήλο με κανέλα.

Αξώτης
Παπαρσένη 15, Πολύγωνο, τηλ. 210 6459130



Φανταστικό κουτούκι με ιστορία δεκαετιών στα Τουρκοβούνια, ο Αξιώτης είναι ένα νόστιμο μνημείο στο χρόνο που στέκει αγέρωχο σε πείσμα των καιρών. Στην αυλή του θα δοκιμάσεις παϊδάκια ψημένα όπως πρέπει, ζουμερό μπιφτέκι, κοτόπουλο παϊδάκι νοστιμότατο, εξαιρετική σπαλομπριζόλα και προσεγμένα ορεκτικά όπως βελούδινη σκορδαλιά, πικάντικο σαγανάκι και ψιλοκομμένες πατάτες τηγανιτές τραγανές και πεντανόστιμες. Με δική τους βαρελίσια ρετσίνα, δεν θα πληρώσεις παραπάνω από 15-17€/ άτομο.

Το Ρουμελιώτικο Στέκι της Λίζας
Αγίου Γεωργίου 2, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 5991



Κρυμμένο διαμάντι στην Κηφισιά, το Στέκι της Λίζας σε τηλεμεταφέρει στην ελληνική επαρχία μέσα από την όμορφη αυλή του που θυμίζει χωριό, αλλά και χάρη στο εκλεκτό μενού του που είναι καμωμένο με μεράκι και αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς. Νοστιμότατα μπριζολάκια, πικάντικο κεμπάπ, ζουμερά μπιφτέκια, λουκάνικο κλασικό χωριάτικο αλλά και από αγριογούρουνο, κοκορέτσι, γαρδουμπίτσες, σεφταλιές πικάντικές και σουτζουκάκια στη σχάρα είναι μερικά από τα καλούδια του μενού. Στα συν η τεράστια χωριάτικη με άφθονο παρθένο ελαιόλαδο για βούτες. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.

Η Ρούμελη
Θράκης 1, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 1748


Μια οικογενειακή, χαλαρή ταβέρνα δίπλα σε μια παιδική χαρά στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του ποιοτικού, πεντανόστιμου κρεάτος. Η Ρούμελη σε πάει χρόνια πίσω με τις γεύσεις της που θυμίζουν χωριό: ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και πλάθεται επί τόπου, άψογα ψημένο ψαρονέφρι, νοστιμότατη χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα με τρυφερό κρέας, μερίδα συκωταριά, τραγανές πανσέτες και μπόνους τις Παρασκευές το λαχταριστό κοντοσούβλι. Η χωριάτικη έρχεται σε… βουνό, ενώ το τζατζίκι είναι όσο σκορδάτο και κρεμώδες οφείλει . Ο λογαριασμός στα 15-20€/  άτομο, με ελαφρύ κρασάκι που κατεβαίνει ευχάριστα.

Τα σκαλάκια
Αιγινήτου 32, Ιλίσια, τηλ: 210 7229290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diana (@peponovampire)


Κρυμμένο «διαμάντι» στα Ιλίσια, αυτό το παλιό, φιλόξενο ταβερνάκι υπάρχει εδώ από το 1967 και έκτοτε σερβίρει αδιάκοπα εκλεκτά εδέσματα. Στα ξύλινα τραπεζάκια του θα απολαύσεις ονειρεμένα παϊδάκια, μοσχαρίσιο συκώτι ζουμερό με πατατούλες τηγανιτές, πεντανόστιμο λουκάνικο αγριογούρουνο, σουβλάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μαγικά αμελέτητα στη σχάρα, μπον φιλέ μαλακό και φυσικά όλα τα καλούδια ενός παραδοσιακού κουτουκιού σε ορεκτικά: τυροκαυτερή, χόρτα βραστά, μελιτζανοσαλάτα και τζατζικάκι. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο, με κρασί.

Μαγγίνας
Πλ. Εθ. Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 6143

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manginas Melissia (@manginasrestaurant)


Σταθερή αξία στην κρεατοφαγία εδώ και δεκαετίες, η απλή και λιτή ταβέρνα του Μαγγίνα σερβίρει νοστιμότατα κοψίδια σε χορταστικές μερίδες, με highlight τα παϊδάκια του. Όμως και οι σούβλες του δεν πάνε πίσω: γυρνούν ασταμάτητα και φιλοξενούν αρνάκι, γουρουνόπουλο και εξαιρετικό κοκορέτσι. Για ένα απλό αλλά νοστιμότατο και τίμιο γεύμα στον Μαγγίνα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ με καλό κρασί δικό τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v