Στην τσίκνα: Ζουμερά κοψίδια στην Αθήνα

Ωραία τα ψητά, αλλά μετά τα μαλλιά και τα ρούχα μυρίζουν τσίκνα. Σε αυτά τα μαγαζιά δε θα σε νοιάξει.
Στην τσίκνα: Ζουμερά κοψίδια στην Αθήνα

Ο ουρανός συννέφιασε, ήρθαν και τα πρωτοβρόχια και λέμε να αφήσουμε για λίγο καιρό τα καλαμαράκια και τους γαύρους και να τιμήσουμε το παραδοσιακό κρεατάκι στα κάρβουνα. Εδώ θα βρεις πέντε διευθύνσεις οι οποίες μοσχοβολάνε τσίκνα και φρεσκοψημένο κρεατάκι.

Ταβέρνα ο Σπανός

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381



Ξεκινάμε με τον Σπανό, τον μάστερ του κοψιδιού. Αν καθόταν κάποιος σε θρόνο φτιαγμένο από σούβλες, αυτός μάλλον θα ήταν ο Σπανός. Αν έφτιαχνες εικόνες όποτε άκουγες το «Ο Μενούσης» τότε ο Σπανός έρχεται να δώσει σάρκα και οστά στις φαντασιώσεις σου με τα βαρέλια του, τους ξύλινους τοίχους του και τα καρό τραπεζομάντηλά του. Ας μην πολυλογούμε. Η ταβέρνα των Κάτω Πατησίων φημίζεται για τα αρνίσια παϊδάκια της, αλλά και το κοκορέτσι έχει τη χάρη του. Με μία μερίδα κοκορέτσι, μία σπιτική τυροκαυτερή, ένα κιλό προβατίνα και μία πατάτες θα δώσετε περί τα 37 ευρώ/2 άτομα.

Οι Μερακλήδες

Αγίας Ζώνης 60, Αθήνα, Τηλ.: 21 0862 8425



Οι μερακλήδες τιμούν το όνομά τους, καθώς έχουν φροντίσει να μην υπάρχει τίποτα προκάτ στον κατάλογό τους. Η σούβλα φαίνεται να είναι το μεσαίο τους όνομα καθώς στο ταβερνάκι τους θα βρεις: κοτόπουλο σούβλας, κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, αρνί σούβλας, κεφαλάκι αρνιού, και κοκορέτσι. Θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις με τα φημισμένα τυροπιτάκια τους και μία χωριάτικη και να κλείσεις με μπόλικο κουντοσούβλι. Για την πρότασή μας, θα δώσεις 20 ευρώ κατ’ άτομο.

Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα 145, Τηλ.: 21 0621 6250



Αν υπάρχει Παράδεισος με κοντοσούβλια, τότε βρίσκεται στη Σταμάτα. Η μυρωδιά του ψημένου κρέατος σε εντοπίζει από την ώρα που θα παρκάρεις και σαν σειρήνα σε μαγεύει και κατευθύνεσαι προς τον Πιπινιό. Αφού μπεις στην αυλή και κατευθυνθείς προς την είσοδο θα δεις ότι η ψησταριά με τις σούβλες και τις σχάρες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο και αν θέλεις ρίχνεις και μια ματιά· έτσι για να σιγουρευτείς ότι αυτό που θα φας είναι φρεσκοψημένο και ποιοτικό. Αν σε μάθουν, έχεις και την επιλογή να διαλέξεις ποιο κομμάτι θέλεις. Προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τις τυροκροκέτες, τα αγρινιώτικα παϊδάκια του και ένα συνδυασμό τηγανητών κολοκυθιών με το καθόλου φλώρικο τζατζίκι τους. Οι τιμές αρκετά καλές, καθώς δε θα δώσεις περισσότερο από 14 ευρώ/άτομο για ένα αρκετά τίμιο γεύμα.

Χριστόφορος

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, Τηλ.: 2299 048266



Λίστα με κοψίδια χωρίς μία έστω ταβέρνα από τα Καλύβια, δεν είναι λίστα για κοψίδια. Κι ο Χριστόφορος είναι η πρώτη μας επιλογή όταν πρόκειται για παϊδάκια και ωραιότατα κοψίδια. Είναι άλλωστε 53 χρόνια στο κουρμπέτι κι αυτό σημαίνει ότι θα φας κοντοσούβλι με κύρος. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο Χριστόφορος είναι από τις λίγες ταβέρνες που σερβίρουν το παλιό, το καλό το ορθόδοξο, το αμφισσιώτικο κοντοσούβλι από αρνί, αλλά και γουρουνοπούλα. Δοκίμασε τις ελιοκροκέτες και τις τηγανητές μελιτζάνες, και μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός θα σου έρθει περί τα 15 ευρώ/άτομο.

Το Ρεμούτσικο

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, Τηλ:  21 0970 4515



Αφήσαμε για το τέλος τη θεωρητικά διασημότερη ταβέρνα για παϊδάκια και λογιών κοψίδια. Τι να πεις κανείς γι’ αυτό το μαγαζάκι. Εξαιρετική σπιτική ατμόσφαιρα με ταβάνι καλυμμένο με καλαμιά, τζάκι παραδοσιακό, λυχνία σε στυλ πετρελαίου, παλιακά αντικείμενα για ντεκόρ, κουρτίνες που θυμίζουν σπίτι γιαγιάς. Το καλύτερο όμως ντεκόρ είναι το ψυγείο με τα κρέατα που δεσπόζει στην είσοδο και δε σου αφήνει κανένα περιθώριο να διστάσεις για την ποιότητα που σου προσφέρουν. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα τυροπιτάκια με την κοπανιστή. Αναλόγως και το τι θα πάρεις, θα δώσεις από 13 έως 20 ευρώ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v