Χαλαρά μεζεδοπωλεία για παρεΐστικα τσιμπούσια

Τσίπουρα και κρασιά ρέουν άφθονα, ενώ στα τραπεζάκια καταφθάνουν νόστιμοι και φτηνοί μεζέδες. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Χαλαρά μεζεδοπωλεία για παρεΐστικα τσιμπούσια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να περάσεις ένα όμορφο και νόστιμο βράδι με την παρέα. Αρκούν μερικοί προσεγμένοι μεζέδες, καλό κρασί ή τσίπουρο ή ουζάκι ή μπίρα, χαλαρή ατμόσφαιρα, και ένας λογαριασμός που δε θα σε κάνει να δαγκωθείς.

Ε λοιπόν, τα παρακάτω μεζεδοπωλεία και καφενεία πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και σε προσκαλούν σε υπέροχα βράδια με καλό φαΐ και ακόμα καλύτερες τιμές.

Μουριές
Κερατσινίου 15, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ: 210 5226805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vasilis Tzanis (@vasilistzanis)



Ένα καφενείο σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και απλώνει τραπεζάκια κάτω από τις μουριές – εξ ου και το όνομά του – για να σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια ξηράς και θάλασσας, συνοδεία ούζου, τσίπουρου, κρασιού ή ό,τι τραβάει η όρεξή του. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πιατάκια όπως χοιρινή τηγανιά, κεφτεδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, συκώτι με πατατούλες, φασόλια γίγαντες, πανσέτες, χταποδάκι ξιδάτο, γαύρο μαρινάτο, μπακαλιαράκια, μικρά ψαράκια ημέρας τηγανιτά και νοστιμότατο σαγανάκι. Ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο, συνοδεία αλκοόλ.

Γάκιας
Ευαγγελίστριας και Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 3934



Το παλιό συναντά το νέο και την πειραγμένη νοστιμιά, σε αυτό το νεο-καφενέ της Νέας Ερυθραίας, που αποτελεί στέκι για νοστιμότατους και οικονομικούς μεζέδες. Στο νέο του κατάλογο θα βρεις λουκάνικο καλαμάκι Τρικάλων με σωτέ λαχανικά, χειροποίητα λουκάνικα μοσχάρι, χοιρινό με μπαχαρικά και θρούμπι, σουτζουκομεζέδες από πρόβειο κιμά, μπεκρή μεζέ, σαλάτα πράσινη με ανθότυρο, αμύγδαλο φίλε και βινεγκρέτ βατόμουρο, ενώ δυνατά παίζουν το κλασικό σαγανάκι και το καπνιστό απάκι του. Ο λογαριασμός συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων (τσίπουρο, ούζο κ.α.) στα 12€/ άτομο.

Συγγρουόμενο
Φαλήρου 57, Αθήνα, τηλ: 21 0922 7270



Ένα συνεργατικό στέκι το οποίο λειτουργεί μια παρέα φίλων στο Κουκάκι, ετοιμάζει ωραία μεζεδάκια με προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και είναι ό,τι πρέπει για παρεϊστικο τσιμπολόγημα μετά μπίρας ή κρασιών. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πιατάκια όπως ντάκος, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπουλέ, πλιγουροκεφτέδες, ντολμαδάκια, λουκάνικο Μυκόνου, χοιρινό απάκι, καβουρμά Έβρου με φέτα και ντομάτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, γαύρο μαρινάτο και ποικιλίες τυριών και αλοιφών. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο, με αλκοόλ.

Τα Κανάρια
Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 5166



Μάνα θα πάω στα… Κανάρια πες και πιάσε στο εναλλακτικό αυτό αστικό καφενείο του Κεραμεικού, που απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και δημιουργεί την πιο χαλαρή γωνιά της περιοχής για καφεδάκι, αλλά και μεζεδάκια απλά και τίμια. Δοκίμασε κεφτεδάκια σε ωραία κόκκινη σάλτσα, ντολμαδάκια, φέτα μπουγιουρντί, πατζαροσαλάτα με σκορδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, ψητά μανιτάρια με βαλσάμικο, πανσετάκια, φιλέτο κοτόπουλο, απάκι, και καβουρμά με σύγκλινο Μάνης. Τσίπουρα, ούζα και ρακόμελα συνοδεύουν το τσιμπολόγημα, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο.

Ραφίκι
Πέλλης 22, Βοτανικός, τηλ: 21 0346 4717

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rafiki (@rafiki___)



ΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΣΟΥΒΕΝΙΑΑΑΑ! Κρυμμένο σε έναν ερημωμένο δρομάκι του Βοτανικου, αυτό το μεζεδοπωλείο βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και δέχεται ορδές από λιοντάρια παρέες που αγαπάνε τον καλό μεζέ και την καλή καρδιά. Στο Ραφίκι θα φας πειραγμένα μεζεδάκια όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, μαστέλο με τοματίνια κονφί και τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης, χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο τεριγιάκι και πουρέ γλυκοπατάτας με ξινόμηλο και κεμπάπ με πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ. Συνοδεύεις με εκλεκτές craft μπίρες (Jasmine, Chloe, Noctua) ή ουζάκι και πληρώνεις περί τα 12€/ άτομο.

Αραμπάς
Σολωμού 37, Εξάρχεια, τηλ: 21 1735 0463



Στο χώρο που βρισκόταν ο Σαλίγκαρος, ο Αραμπάς άνοιξε τις πόρτες του για να σερβίρει εναλλακτικά μεζεδάκια και άφθονη τσικουδιά από τα Χανιά σε φουλ χαλαρό και απροσποίητο κλίμα. Το νοστιμότατο μενού του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοτοτηγανιά, με λαχανικά, μανιτάρια, μουστάρδα και μπίρα, πανσέτα μαριναρισμένη σε ροζέ κρασί, με μουσταρδόμελο και πιπεριά τουρσί, χοχλιούς σε κάθε πιθανή εκδοχή, ψητή μελιτζάνα με φέτα και μυρωδικά, σαγανάκι με σουτζούκι, γιουβετσάκι χοιρινό με κριθαράκι και τυρί και σκιουφιχτό με σύγκλινο, αυγό και γραβιέρα. Με κρασί ή αποστάγματα, ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο.

Byράκι
Ν.Τρύπια 39-41, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2525259



Μπράβο για το λογοπαίγνιο, και πολλά μπράβο για τις γευστικές επιλογές αυτού του συμπαθέστατου ρακάδικου/μεζεδοπωλείου σε μια όμορφη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Η μεζεδοκατανάλωση εδώ δεν έχει προηγούμενο, με επιλογές όπως τηγανόψωμο Κύμης με φέτα Ελασσόνας και θυμαρίσιο μέλι, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου, αυγά στο τηγάνι με πατάτες και κασέρι Διβάνη, χοιρινή τηγανιά με πράσινες πιπεριές, μπουκίτσες κοτόπουλου με κάρυ και ταντούρι και σκιουφιχτά με κοτόπουλο και ανθότυρο. Συνοδεία τσίπουρου ή ρακής, ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο.

Μοτοκούζι
Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 8523



Στέρεο Νόβα, ψαγμένες μπίρες και νόστιμοι μεζέδες μπλέκονται όμορφα σε αυτό το συνεργατικό και καλλιτεχνικά ανήσυχο καφενείο στο Περιστέρι, με τις πολύχρωμες καρέκλες και το μποέμ εσωτερικό. Εδώ θα δοκιμάσεις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις μεζεδοκαφενέ όπως λουκάνικο γεμιστό, κεφτεδάκια τηγανιτά, πατατοσαλάτα, πατάτες baby, ντάκο, ταλαγάνι με μαρμελάδα τομάτας, φακοσαλάτα με πλιγούρι και ποικιλία τυριών από τη Νάξο. Συνοδεύεις με κρασάκι, τσίπουρο ή craft μπίρες από την αγαπημένη Strange Brew και δεν πληρώνεις παραπάνω από 10€.

Ραντεβού
Καλλισθένους 85, Πετράλωνα, τηλ: 21 0347 7961


e-table
Σε αυτήν την boho διεύθυνση των Πετραλώνων, παρέες και ζευγάρια δίνουν ραντεβού για να απολαύσουν νοστιμότατους μεζέδες σε πολύ καλές τιμές και να τσουγκρίσουν κρασιά και μπίρες. Σε σκηνικό που θυμίζει κάτι από Αθήνα των 60s θα δοκιμάσεις εξαιρετικό φαλάφελ και ταμπουλέ, αλλά και τηγανιτό κουνουπίδι σε σάλτσα ταχινιού, λιβανέζικη τυροσαλάτα, στάκα με αυγά, μαυρομάτικα με χόρτα, τυροσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, σουτζούκι ψητό, γαύρο μαρινάτο, γιουβετσάκι με θράψαλο, αρμένικη ομελέτα και ζουμερά λουκάνικα Εύβοιας. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο.

Laika
Πέλλης 30, τηλ: 21 5501 3801



Tο bar resto της Laika έχει «χειροποίητη», σπιτική αίσθηση και πολυσυλλεκτική αισθητική: Ξύλινη μπάρα και μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου μέσα, λίγα σιδερένια τραπεζάκια για ανοιξιάτικο άραγμα έξω, όπου προσγειώνονται λαχταριστά μεζεδάκια όπως πικάντικο χούμους, φάβα με ψητό ντοματίνι, κρεμμυδόπιτα με μπέικον, μπαμπαγκανούς με μελιτζάνα και ταχίνι, γκιουζλεμέ με καπνιστό τυρί και λιατή ντομάτα, αρμένικο ψητό σουτζούκι, στραπατσάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μπριζολάκια μαριναρισμένα σε ουίσκι με ψητή ντομάτα και μοσχαρίσιο συκώτι με πάπρικα και κύμινο. Για τσιμπολόγημα μετά κρασιών, υπολόγισε περί τα 12€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v