Πού θα φάμε τέλεια μεζεδάκια με 10€;

Θέλεις να βγεις με την παρέα για ρακές και τσιμπολόγημα, αλλά το ταμείο είναι μείον; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε τα καλύτερα φτηνά μεζεδάκια της Αθήνας.
Πού θα φάμε τέλεια μεζεδάκια με 10€;
Αν η πρώτη γειτονιά που σου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τον τίτλο ήταν το Μεταξουργείο, μέσα είσαι. Έχουμε, όμως, κι άλλες κρυφές και φανερές διευθύνσεις της Αθήνας που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε ξεπαραδιάσουν.

Ο Λούης 
Λεωνίδου 87, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0347 6926



Κλασικό κι αγαπημένο στέκι για ρακές και τσιμπολογήματα, φιλόξενο και παρεΐστικο, γεμάτο κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, αλλά και πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, και σερβίρει νοστιμιές σαν τη σπιτική πατατοσαλάτα, τα γιαπράκια, το αρμένικο σουτζούκι, και τη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια. Φημίζεται για την εξαιρετική ρακή του, έχει και κρασιά και ουζάκια.

Η Μουριά 
Χαριλάου Τρικούπη 87 και Καλλιδρομίου, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3812607



Άρωμα παλιάς Αθήνας, σε έναν μεζεδοκαφενέ που μετρά έναν αιώνα ζωής, με μωσαϊκό στο πάτωμα και ψάθινες καρέκλες στο πεζοδρόμιο. Εδώ θα δοκιμάσεις τα κλασικά μεζεδάκια καφενείου, ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένα: Σαγανάκι, κεφτεδάκια, και ωραίους θαλασσο-μεζέδες που συνοδεύουν άψογα τα μεσημεριανά ουζάκια μετά τη βόλτα στη λαϊκή της Καλλιδρομίου.

Το Γιαβρί
Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343



Στον γλυκύτατο πεζόδρομο έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού, το Γιαβρί κάνει όλη τη γειτονιά να μοσχοβολά ανατολίτικα μπαχάρια. Πιάσε τραπεζάκι και παράγγειλε οπωσδήποτε φάβα, καβουρμά σαγανάκι, αυγά με σουτζούκι και κορυφαίο χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας).

Το Περιβολάκι 
Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 213 0237687



Κάτω Πετραλώνων συνέχεια, με αυτό το γλυκύτατο, παρεΐστικο συνεργατικό καφενείο που απλώνει τραπεζάκια έξω με θέα στη μικρή πλατεία Ηούς, και μας σερβίρει πεντανόστιμα τσιμπολογήματα σαν την χειροποίητη πατατοσαλάτα, το δροσερό ταμπουλέ, τη μελωμένη τηγανιά και το πηλιορείτικο λουκάνικο.

Το Μανταλάκι 
Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102011546



Κουκλίστικο συνεργατικό καφενείο στα Άνω Πατήσια, που σερβίρει μεζεδάκια φτιαγμένα με μεράκι και προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Μη χάσεις τη βιολογική φάβα Δομοκού, το πικάντικο μπουγιουρντί, την σφακιανή πίτα με μέλι, τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και το απάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Η Αυλή 
Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ.: 210 3217642



Πάλαι ποτέ μυστικό που διέρρευσε, και πλέον το ξέρουν όλοι, η Αυλή είναι μια παλιά… αυλή των θαυμάτων, ανάμεσα σε χαμηλά αθηναϊκά δωμάτια-σπιτάκια που επιβίωσαν από μιαν άλλη εποχή. Τα κεφτεδάκια της είναι θρυλικά, αλλά μια δοκιμή αξίζουν και η πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και κάπαρη, το κλασικό σαγανάκι και η λιτή κι απέριττη ποικιλία για όποιον δεν πεινάει, αλλά δε θέλει να πιει και το τσίπουρο του ξεροσφύρι.

Καφενείο Μπίλια 
Εθνικής Αντιστάσεως 44, Καισιαριανή, τηλ: 21 0722 5769



Ποιος είπε ότι φτηνά τσιμπολογήματα βρίσκεις μόνο στο κέντρο; Αυτό εδώ το γλυκύτατο, πολύχρωμο στέκι στην Καισαριανή φροντίζει να συνοδεύουμε τα τσιπουράκια μας με νοστιμιές σαν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, τις γαρίδες στο τηγάνι, τις τραγανές φρεσκοκομμένες πατάτες και τα τυροπιτάκια που θα σε τηλεμεταφέρουν απευθείας στα ταβερνάκια της παιδικής σου ηλικίας.

Korova
Κεραμεικού 93-95, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3030 1210



Και επιστρέφουμε Μεταξουργείο, για να κλείσουμε σε σχήμα κύκλου, με ένα από τα –κατά την ταπεινή μας άποψη– νοστιμότερα μεζεδο-μενού της περιοχής. Στην Κορόβα θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα πελμένι, ζυμαρικά γεμιστά με κιμά και σερβιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες baby, και το πεϊνιρλί με απάκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v