Πάμε για φαγητό στα πιο δροσερά μέρη της Αττικής

Πιάσαμε τραπέζι στα πιο δροσερά φαγητοστέκια της Αττικής και σε περιμένουμε για μεζεδοκαταστάσεις μέχρι τελικής πτώσεως.
Πάμε για φαγητό στα πιο δροσερά μέρη της Αττικής

Μέρες που είναι όσοι έχουμε ξεμείνει στην Αθήνα απολαμβάνουμε τους δρόμους χωρίς κίνηση, τα πάρκα, τα θερινά και τις πλατείες άδεια, ενώ βρίσκουμε πάρκινγκ κάτω από το σπίτι μας χωρίς να κάνουμε καμία γύρα στα στενά της γειτονιάς μας. Ωστόσο η καλοπέρασή μας δεν σταματά μόνο εκεί, μιας και υπάρχουν πολλά φαγητοστέκια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής στα οποία μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό στη δροσιά κήπων και αυλών. Πάρε ζακέτα και ξεκινάμε.

Κρυστάλλης (Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Παλαιά Πεντέλη τηλ.: 210 6136838)



Σταθερή αξία στην σκηνή εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εστιατόριο Κρυστάλλης συνεχίζει την αδιάλειπτη πορεία του, παρασύροντας στη γευστική δίνη του, τους λάτρεις της ελληνικής σπιτικής κουζίνας. Η φάση σε αυτή την θρυλική ψησταριά όπως καταλαβαίνεις είναι κοψιδοκατάσταση μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Απλωμένα τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές όσο οι ψήστες μάστορες φορτώνουν με κοντοσούβλια, λουκάνικα, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνάκι τη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, αφού στον κατάλογο θα βρεις και μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 18-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο κρασί.

Ο Τέλης Παλαιά Πεντέλη – έναντι Ιεράς Μονής, τηλ: 210 8040484



Κάθε κοψιδολάγγνος θέλει να φάει στον όμορφο Τέλη, θα μπορούσε να λέει η ταμπέλα του μαγαζιού, προϋπαντώντας τους πελάτες για να μπουν στο κλίμα εγκαίρως. Ωστόσο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί με το που μπεις στον καταπράσινο Κήπο του Τέλη, θα σε πάρουν οι τσικνομυρωδιές της κουζίνας, την ώρα που τα πιτσιρίκια των διπλανών τραπεζιών, αλαλάζουν στον τεράστιο χώρο της ονομαστής αυτής εξοχικής ταβέρνας.

Όπως κατάλαβες επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη δυνατή σχάρα του Τέλη (μπιφτέκι, κοτόπουλο και μπριζολάκια είναι στα «οπωσδήποτε») αλλά και μαγειρευτά με σπεσιαλιτέ το κουνέλι στιφάδο και τον κοκκινιστό κόκορα. Υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο με κρασί.

Γάιδαρος Σουλίου 52, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2106004724

Όταν μιλάμε για παραδοσιακές ταβέρνες που σου προσφέρουν μερακλήδικα εδέσματα και δροσιά για non stop ρέμβασμα, τότε από μόνο του το gps περνά τη διεύθυνση του Γάιδαρου στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια υποδέχεται τους πελάτες του, σερβίροντας στο τραπέζι τους κάποια από τα πιο λαχταριστά μεζεδάκια της πιάτσας.

Κράτα σημειώσεις γιατί όπου να ‘ναι έρχεται το παιδί. Λοιπόν θέλουμε μπουρεκάκια με τυρί και καπνιστό χοιρινό και φύλλο χερίσιο, μάτζα (κοκκινιστή μελιτζάνα με κολοκύθι, πιπεριά, φέτα και μυρωδικά), κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας και σπιτικά λαζάνια, ψητό μαστέλο μαστιχωτό, αλλά και αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και πουρέ γλυκοπατάτας, κόκορα κοκκινιστό με λιαστή ντομάτα και χειροποίητα λαζάνια, αρνάκι μαστέλο με πατάτες και μαστίχα και κατσικάκι λαδορίγανη. Με 20-22 ευρώ το άτομο θα παίξει γενναία φαγητοποσία!

Πίνδος (19ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Πάρνηθος, Αχαρνές, τηλ.: 210 2467883)



Ανηφορίζουμε προς Πάρνηθα μεριά τώρα, μπας και καταφέρουμε να βρούμε τραπεζάκι σε κάποιο από τα υπέροχα μπαλκονάκια της Πίνδου που η υπέροχη δροσιά τους, θα σε αναγκάσει να βάλεις ζακετούλα ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Γνωστός κοψιδοναός η Πίνδος, έχει να περηφανεύεται για το θρυλικό της κοντοσούβλι, στο οποίο έχουν ορκιστεί αιώνια πίστη οι καλοφαγάδες της περιοχής. Στον κατάλογό της θα βρεις ακόμη ζουμερά παϊδάκια, καταπληκτικό αρνάκι στη σούβλα και σπιτικές τηγανιτές πατάτες, σε τιμές που κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Ελευθεριάδης Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ: 21 0622 9003

Αν ψάχνεις να βρεις φαγητοστέκια με δροσιά και δεν κατευθυνθείς προς τη Δροσιά, μάλλον από κάπου μπάζει το σχέδιό σου. Κι αν σου πέφτει λίγο μακριά μην το φοβάσαι το ταξίδι γιατί η κουκλίστικη καταπράσινη και χαλικοστρωμένη αυλή του Ελευθεριάδη θα ευφράνει την καρδούλα σου, λίγο πριν τα πεϊνιρλί του ευφράνουν τον ουρανίσκο σου. Άλλωστε είναι τόσο κολασμένα βουτυρένια, όσο πρέπει για να αρχίσεις τους αναστεναγμούς με την πρώτη δαγκωματιά. Επιλογές για να διαλέξεις υπάρχουν πολλές, όμως εκείνα με το σουτζούκι ή τον παστουρμά είναι ασυναγώνιστα. Στον κατάλογό του θα βρεις κι άλλα μπόλικα μεζεδάκια με τα κολοκυθάκια τηγανιτά και τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο λαδόξυδο να ξεχωρίζουν.

Ο λογαριασμός στο τέλος, για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί, θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο.

Μέλισσες Ν. Τρυπιά 39-41, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2520566


Στις Μέλισσες στη Νέα Φιλαδέλφεια θα νιώσεις πιο εξοχή από τις εκδρομές στο χωριό των γονιών σου. Αυλή στρωμένη με χαλικάκι, κρυμμένη κάτω από καταπράσινα και φουντωτά δεντράκια, δεντρόσπιτο και μπόλικες άλλες γωνιές για να ανακαλύψεις, συνθέτουν ένα από τα πιο δροσερά μεζεδοπωλεία τριγύρω μας.

Ο κατάλογος των Μελισσών είναι όσο λαχταριστός χρειαζόμαστε μιας και χωρά μανιτάρια πλευρώτους με κρέμα μπαλσάμικο, πατάτες με τη σέσουλα με σως φέτας, κοτόπουλο με καπνιστό μετσοβόνε, τραγανά παστουρμαδοπιτάκια, την χειροποίητη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, το κοτόπουλο «Μέλισσες» σε πήλινο με σάλτσα, χαλούμι και πιτάκια και τα πιπεράτα μπριζολάκια, σκιουφιχτά μεσογειακά, κεμπαπάκια γιαουρτλού, σε πικάντικη σάλτσα. Με 15-18 ευρώ θα φας αρχοντικά, μαζί με τα κρασάκια σου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v