Αυτές οι ψαροταβέρνες βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα

Στην Πειραϊκή και στη Ραφήνα, δίπλα από ‘κει που σκάει το κύμα, τρώμε νόστιμα ψαράκια στα πιο τέλεια ταβερνάκια.
Αυτές οι ψαροταβέρνες βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα
Και η θαλασσινή αύρα νοτίζει το δέρμα μας.

Διάσημος
Ακτή Θεμιστοκλέους 308, Πειραϊκή, τηλ: 210 4517471
Από τις παλαιότερες ταβέρνες της Πειραϊκής, ο Διάσημος απολαμβάνει υπέροχη θέα στον Σαρωνικό κι εμείς απολαμβάνουμε τα φρέσκα θαλασσινά και ψαρικά του συνοδεία ουζακίων και κρασιού. Ψητό χταποδάκι πλοκάμι σε λαδόξυδο, σαγανάκι με γαρίδες, μπαρμπουνάκια τηγανιτά, σαρδέλα ψητή, καλαμαράκια, αλλά και νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό και λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ εγγυώνται πώς η ψαροκατάσταση εδώ είναι πλήρης, παραδοσιακή, αλλά και μοντέρνα. Για ένα πλήρες γεύμα με θαλασσινά, συνοδεία ούζου υπολογίστε 20-25€ κατ’ άτομο. Τα Σαββατοκύριακα απαραίτητη η κράτηση.

Τα βράχια της Πειραϊκής
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461
Έτερη κλασική, δοκιμασμένη από τον χρόνο και τίμια πρόταση στην Πειραϊκή, τα «βράχια» μας κρατούν συντροφιά για δεκαετίες με καλούς θαλασσινούς μεζέδες και όμορφη θέα στα νερά του Σαρωνικού και τα βραχάκια από τα οποία πήραν το όνομά τους. Το τηγάνι εδώ χρησιμοποιείται με μαεστρία, με αποτέλεσμα τα καλαμαράκια, και τα ψαράκια κατηγορίας γαύρου/αθερίνας να είναι ό,τι πρέπει. Κατά τα λοιπά, κολοκυθάκια τηγανιτά, σαγανάκι, χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι, κουτσομούρες τηγανιτές και καραβιδόψιχα εγγυώνται για μια νοστιμότατη ψαροκατάνυξη.  Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο, για ουζάκι μετά τσιμπολογήματος. Δεν κάνουν κρατήσεις, επομένως τα Σαββατοκύριακα υπάρχει αναμονή.

Τα Καβούρια του Ασημάκη
Ακτή Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Ραφήνα, τηλ: 2294 024551
Ατενίζει από το μπαλκόνι του τα πλοία που πηγαινοέρχονται στο Λιμάνι της Ραφήνας και σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι και νόστιμα μεζεδάκια στο όμορφο εσωτερικό του – σε δύο επίπεδα. Αν βρείτε μπαρμπουνάκια τηγανιτά βάλτε τα οπωσδήποτε στην παραγγελία, ενώ γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι ξιδάτο, σαλατούρι (σαλάχι τεμαχισμένο με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι), ψητή σαρδέλα και τηγανιτά μπακαλιαράκια, γαριδάκι συμιακό, μύδια αχνιστά, τυροκαυτερή και ψαρόσουπα για τους φαν, συγκαταλέγονται στα οπωσδήποτε του εκτενούς μενού. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ/ άτομο, για μεζεδάκια με ούζο.

Ξυπόλητος
25η Μαρτίου - Άγιος Νικόλαος, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342
Ίσως η καλύτερη τοποθεσία ψαροταβέρνας στην Αττική είναι αυτή όπου βρίσκεται ο Ξυπόλητος εδώ και δεκαετίες. Μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα, σε μια «προκυμαία» με χαλικάκι, βγάζει τραπεζάκια τις ηλιόλουστες ημέρες και σερβίρει μεζέδες θάλασσας και φρέσκο ψάρι. Οι γεύσεις είναι ικανοποιητικές, με τα τηγανιτά καλαμαράκια, τον μαρινάτο γαύρο, το χταποδάκι, το συμιακό γαριδάκι και το φρέσκο ψάρι αναλόγως ψαριάς να ξεχωρίζουν από το λιτό μενού.  Σημειώστε πώς τις ημέρες αιχμής το σέρβις είναι κάπως αργό και χρειάζεται υπομονή. Κατά τα λοιπά, οι τιμές κυμαίνονται στο νορμάλ για τη θέα εύρος των 20-25€ κατ’ άτομο για μεζέδες μετά ούζου.

Σαρδελάκι με θέα
Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913
Το «αδερφάκι» της γλυφαδιώτικης ψαροταβέρνας απολαμβάνει από τις βεράντες του υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης, έχει μοντέρνα διακόσμηση και ένα μπαρ με φρέσκα όστρακα – κλασικά αλλά και λιγότερο συνηθισμένα – για να διαλέξετε και να σας έρθουν στο τραπέζι. Κατά τα λοιπά, νοστιμότατο «τηγάνι» με φιλεταρισμένο γαύρο, θραψαλάκι, καραβιδόψιχα, μύδια σαγανάκι, αθερίνα, προσφυγάκι για να τριγκαριστούν οι ακροδεξιοί και κουτσομούρα, σαρδέλα στα κάρβουνα και γαρίδα ψητή, κακαβιά, γαύρος ριγανάτος και μανέστρα με γαρίδες είναι μερικά μόνο από τα χιτ του πληθωρικού του μενού. Για ένα πλήρες τσιμπολόγημα με θέα και ουζάκι, υπολογίστε περί τα 20€ κατ/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v