Σε αυτές τις μοντέρνες ψαροταβέρνες θα δεις το ψάρι αλλιώς

Θαλασσινά στέκια επιπέδου που βλέπουν την ψαροφαγία αλλιώς και αρμενίζουν με άνεμο δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας.
Σε αυτές τις μοντέρνες ψαροταβέρνες θα δεις το ψάρι αλλιώς

Η μοντέρνα ψαροφαγία αρμενίζει από την Κηφισιά μέχρι την Νέα Ιωνία και από το Χαλάνδρι μέχρι το Κουκάκι και πέντε μοντέρνες ψαροφαγικές διευθύνσεις μάς βάζουν σε ιδιαίτερα γευστικές φουρτούνες.

Πρόσω ολοταχώς!

Άδολο
Ελαιών & Εχίνου 1, Ν. Κηφισιά τηλ: 2106205015



Ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης αγαπά την θάλασσα και όπως φαίνεται αυτό βγαίνει προς τα έξω, και συγκεκριμένα στα τραπέζια του μοντέρνου εστιατορίου ψαροφαγίας της Νέας Κηφισιάς, στο οποίο ο κατάλογος σε προκαλεί να γευτείς ιδιαίτερα πιάτα με τοπικές γευστικές αναφορές. Ανάμεσά τους σεβίτσε, πεσκανδρίτσα φρικασέ,λουκουμάδες μπακαλιάρου με κρόκο Κοζάνης και φρέσκο δυόσμο, πρασοτηγανιά με κύβους από ξιφία σβησμένη με μοσχολέμονο, και παστίτσιο τόνου με σκιουφιχτά και ελαφριά μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου. Τσίπουρα, ούζα, ρακί, και κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνοδεύουν το γεύμα, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30-35€/ άτομο.

Βαρκούλες
Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 3035 8767



Σε έναν φωτεινό χώρο με διακοσμητικά καραβάκια και νησιώτικη ατμόσφαιρα στην Νέα Ιωνία, ο σεφ Θεμιστοκλής Ζεάκης ετοιμάζει ποιοτική ψαροφαγία με έντονο το μοντέρνο στοιχείο σε προσιτές τιμές. Εκτός από φρέσκο ψάρι από την Ικαρία και τη Νάξο, εδώ δοκιμάζουμε επίσης σασίμι τόνου ή κουτσομούρας αναλόγως τι φέρνει η ψαριά, ταρτάρ ή καρπάτσιο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, φρικασέ σολομού, κριθαρότο με γαρίδες, μουσακά φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας. Φυσικά δεν λείπουν και οι παραδοσιακές γεύσεις, όπως το σαγανάκι γαρίδας ή τα ωραιότατα τηγανιτά καλαμαράκια. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού, στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Scorpina
Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό τηλ: 2106722223



Σε αυτό το θαλασσινό μπιστρό του Ψυχικού, η μοντέρνα ψαροφαγία έχει την τιμητική της μέσα από τα προσεγμένα και ντελικάτα πιάτα του σεφ Γιάννη Λιάκου. Στα μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια, στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα, με φόντο τον πάγκο που φορτώνεται με ολόφρεσκιες ψαριές, καταφθάνουν ολόφρεσκα όστρακα και ελληνικοί ψαρομεζέδες ιδωμένοι αλλιώς: σουδάκια με αβγοτάραχο Τρικαλινού, μαγιονέζα λεμονιού και μαύρη ταραμοσαλάτα, σεβίτσε με λαβράκι και σως εσπεριδοειδών, αλλά και με γαρίδες Αμβρακικού με πιπεριές jalapenos, χτένια σωτέ με μοσχάτο Λήμνου και τριλογία μπρικ και καρπάτσιο σκορπίνας με καραβίδες, yuzu truffle sauce και αβγοτάραχο. Ο λογαριασμός στα 30-40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Fishαλίδες
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0054



Σε κομψό περιβάλλον, με λευκές και γαλάζιες λεπτομέρειες που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί, οι Fishαλίδες φέρνουν την κλασική αλλά και τη μοντέρνα ψαροφαγία στο Χαλάνδρι, κερδίζοντας το στοίχημα σε γεύση και ποιότητα. Στο μενού τους βρίσκουμε ωραιότατους συνδυασμούς όπως καπνιστό χέλι με μαυρομάτικα και κάπαρη, καπνιστό σκουμπρί με ρόκα, καρπάτσιο φρέσκου ψαριού ημέρας με μοσχολέμονο και γλυκά φύκια, γαρίδες σχάρας με μια κρεμώδη σάλτσα ούζου και γλυκάνισου, χταποδάκι στιφάδο μελωμένο πάνω σε φάβα, σαγανάκι πεσκανδρίτσας με σάλτσα λεμονάτης μουστάρδας και αρκετές επιλογές ζυμαρικών, όπως το φρέσκο ραβιόλι με γαρίδες και παρμεζάνα σε σάλτσα ντομάτας. Ελληνικά αποστάγματα και κρασιά συνοδεύουν το γεύμα και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο με κρασί.

Seawolf
Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 9235



Αυτός ο θαλασσόλυκος που έπιασε στεριά στο Κουκάκι αγαπά την μοντέρνα ψαροφαγία, και δημιουργεί ιδιαίτερα πιάτα μπλέκοντας γεύσεις, αρώματα και υφές. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και εμπνέει το fine dining, ενώ το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως ταραμοσαλάτα με wasabi και τηγανητά φύλλα nori, τάκος με τηγανισμένο μπακαλιάρο σε κουρκούτι, γκουακαμόλε και τσίλι, σαλάτα με μπέικον τόνου που φτιάχνουν οι ίδιοι, φάβα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και ζεστό καπνιστό σκουμπρί και μια πρωτότυπη χωριάτικη χωριάτικη με βιολογικά ντοματίνια, παξιμάδια χαρουπιού και ξινομυζήθρα. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 35€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v