10 ταβερνάκια που μας λείπουν αλλά κάνουν ντελίβερι

Σε πολύχρωμα τραπεζάκια και ολάνθιστες αυλές, δεν θα κάτσουμε, αλλά ευτυχώς αυτές οι ταβέρνες φέρνουν τα καλούδια σπίτι μας.
10 ταβερνάκια που μας λείπουν αλλά κάνουν ντελίβερι

Τα πολύχρωμα τραπεζάκια του Εξωστρεφή στα Εξάρχεια και το υπόγειο με τα κρασοβάρελα της Ραμόνα στην Καλλιθέα μας περιμένουν αδειανά, το ίδιο και η αυλίτσα της Παλιάς Φάβας στο Φάληρο, όμως εμείς δεν στεναχωριόμαστε.

Μπορούμε όμως να απολαύσουμε τα λαχταριστά τους μεζεδάκια και πιάτα ημέρας στο σπίτι, με ένα τηλεφώνημα.

Ναι, καλά διαβάσατε, αποφεύγουμε τα «κλικ» και στηρίζουμε τις επιχειρήσεις παραγγέλνοντας τηλεφωνικά – όπου μπορούμε. Το αξίζουν.

Πεινάσατε λοιπόν; Κι εμείς. Για πάμε να δούμε τα μενού.

Κατσούρμπος

Αμύντα 2, πλατεία Μάνου Χατζιδάκι, Παγκράτι, τηλ: 21 0722 2167



Κρητική, μαμαδίσια κουζίνα στα καλύτερά της στο Παγκράτι κι από εκεί στο τραπέζι του σπιτιού μας. Ο Κατσούρμπος ετοιμάζει μεταξύ άλλων χορτοπιτάκια με σπανάκι και άγρια χόρτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, κρητικό ντάκο, «παπούδια» ήτοι σαλάτα με ανάμεικτα όσπρια και φρέσκο κρεμμυδάκι και εξαιρετικό τζατζίκι με σταμναγκάθι και τριμμένο καρύδι – αξίζει να το δοκιμάσετε. 

Το γιαβρί

Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343



Το μικρό μαγαζάκι των Κάτω Πετραλώνων με τον νοσταλγικό χώρο συνεχίζει να φτιάχνει καθημερινά λαχταριστά πιάτα πολίτικης κουζίνας και μεζεδονοστιμιές που έρχονται σπίτι μας. Ντολμαδάκια γιαλαντζί ατύλιχτα με μυρωδικά και σάλτσα γιαουρτιού, λαχανοντολμάδες, εξαιρετικό χουνκιάρ μπεγιεντί το οποίο φτιάχνουν ελαφρώς καυτερό, αλλά και νοστιμιές θάλασσας όπως γαρίδες σαγανάκι με φέτα και καλαμαράκια συνθέτουν το παραδοσιακό του μενού.

Εξωστρεφής

Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8082



Μέχρι να ξανανταμώσουμε και να τσουγκρίσουμε ρακές στα πολύχρωμα τραπεζάκια του στον Λόφο του Στρέφη (αλλά και στου Ζωγράφου και στην Καλλιθέα), ο Εξωστρεφής θα μας στέλνει σπίτι τις αγαπημένες γεύσεις του που τόσο λαχταράμε. Σημειώστε την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα, το παστίτσιο με την αφράτη μπεσαμέλ και τη γραβιέρα Κρήτης, την τηγανιά λουκάνικο με πέννες και κρεμμυδάκι, την κλασική του ψαρόσουπα και τα μυρωδάτα κανελόνια με κιμά κοτόπουλο, πράσο και τυριά.

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3302933



Η σταθερή αξία για μαγειρευτό φαγάκι στα Εξάρχεια παραμένει ανοιχτή στην καραντίνα για παραδόσεις κατ’ οίκον κι εμείς μόνο ευχαριστημένοι θα μπορούσαμε να είμαστε. Χιτ του καταλόγου τα ρεβίθια φούρνου, οι γίγαντες με ανάμεικτες πιπεριές, το μαλακό αρνάκι στη γάστρα και ο σολομός σχάρας. Στα πιάτα ημέρας βρίσκουμε διάφορες νοστιμιές όπως σπιτικό γύρο κοτόπουλο από φιλέτο και μπούτι, βακαλάο με σκορδαλιά και μοσχαράκι με ημίγλυκο κρασί.

O Τάσος

Μεγ. Αλεξάνδρου & Νέστου, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5616106



Χρόνια και ζαμάνια στο Αιγάλεω, ο Τάσος είναι η κλασική, η παραδοσιακή, η οικογενειακή ταβέρνα για τους καλοφαγάδες των νοτίων προαστίων. Αν βρίσκεστε στα πέριξ, τότε πάρτε τον τηλέφωνο για να παραγγείλετε καλούδια όπως τυροκαυτερή και τζατζικάκι, μπουγιουρντί, χόρτα εποχής βραστά, κοκορετσάκι ή γαρδούμπα, συκωταριά στο τηγάνι από αρνάκι και ψητά κρεατικά της ώρας όπως μοσχαρίσια μπριζόλα, σουβλάκι ψαρονέφρι και κοτόπουλο σχάρας παϊδάκι.

Παλιά Φάβα

Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109311994



Η κυρία Ντίνα ετοιμάζει πιάτα που εναλλάσσονται καθημερινά, από φρέσκες πρώτες ύλες στο οικογενειακό αυτό ταβερνάκι στο Παλαιό Φάληρο στο μενού του οποίου βρίσκουμε νοστιμότατες επιλογές όπως αρνάκι στη λαδόκολλα, κοκκινιστό κόκορα, μουσακά, γεμιστά, αμπελοφυλλοντολμάδες, κουνελάκι στιφάδο, λαχανοντολμάδες και κοτόπουλο φούρνου με πατάτες.

Μπάρμπας της Κορώνης

Χρυσοστόμου Σμύρνης 93, Πεύκη, τηλ: 21 0805 0003



Φέρνει τη μεσσηνιακή κουζίνα στην Πεύκη και στο Γαλάτσι (Τραλλέων 130, τηλ.: 21 0292 9966) και σερβίρει λαχταριστή γουρνοπούλα όχι μόνο με τα κλασικά ντομάτα-πατάτες-τζατζίκι αλλά και με αυθεντικά μεσηνιακά λαλάγγια κολασμένα. Το μενού λιτό κι απέριττο: ωραιότατο τζατζίκι, πατάτες τηγανητές, ντοματοσαλάτα με φέτα και μια επιλογή σε μπέργκερ με γουρουνοπούλα και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες για συνοδεία. Μια χαρά.

Κατσαρίνα

Λεωφόρος Κηφισίας 311 και Π. Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ: 2106254072



Δεκαετίες ολόκληρες στην Κηφισιά, η κυρία Αγγελική και η ομάδα της μαγειρεύουν λαχταριστές μαμαδίσιες νοστιμιές παραδοσιακής ταβέρνας και τις φέρνουν σπίτι μας. Εξαιρετική η σπαλομπριζόλα ταΐζει άνετα δύο άτομα, συνοδεία φρεσκοτηγανισμένων πατατών. Μπακαλιάρος τηγανιτός φιλέτος, μελιτζάνες με φέτα στον φούρνο, μαμαδίσιο παστίτσιο, σουτζουκάκια σμυρνέικα, μοσχαράκι κοκκινιστό και μπούτια κοτόπουλο στη σούβλα συμπληρώνουν τη πανδαισία γεύσεων.

Το Βραστό

Ρόδων 3, Χαλάνδρι, τηλ: 2106813776



Η οικογενειακή ταβέρνα του Χαλανδρίου ετοιμάζει κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και μαμαδίσιο για να μας στείλει σπίτι, με την ποιότητα που τόσες δεκαετίες τη διακρίνει. Το μενού εναλλάσσεται και πέρα από την κλασική κρεατόσουπα – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε σαρακοστιανά (γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, κριθαρότο θαλασσινών, φέτα ξιφία κ.α.), αλλά και χοιρινό κότσι μελωμένο, γιουβετσάκι στην παραδοσιακή του συνταγή με μανέστρα, μοσχαράκι λεμονάτο, σουφλέ, μπριάμ, μουσακά με σπιτική μπεσαμέλ και κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο.

Ραμόνα

Μίνωος 11-13, Καλλιθέα, τηλ: 21 0951 5952



Κρυμμένη στα στενά της Καλλιθέας, η Ραμόνα ετοιμάζει καθημερινά στο υπόγειό της νοστιμιές της μαμάς που αδημονούμε να δοκιμάσουμε δίπλα στα κρασοβάρελα και στο ρουστίκ της χώρο. Μέχρι τότε, παραγγέλνουμε φοβερά κρεατικά σχάρας – προσφάτως φέρανε και black angus – τυροπιτάρι δικό τους με χωριάτικο φύλλο, φάβα με κρεμμυδάκι, μελιτζάνες φούρνου και ένα κάρο μαγειρευτά: σουτζουκάκια, κόκορα κοκκινιστό, μπεκρή μεζέ, σαλιγκάρια στιφάδο, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και φοβερό παστίτσιο. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v