Διάσημοι έλληνες σεφ έρχονται στο σαλόνι σου

Βλέπεις Κοντιζά και Ιωαννίδη και λιγουρεύεσαι τις συνταγές τους; Σου λείπουν τα πιάτα του Γκίκα Ξενάκη; Τώρα μπορείς να τα έχεις όλα με ένα κλικ στο τραπέζι σου.
Διάσημοι έλληνες σεφ έρχονται στο σαλόνι σου

Γνωστοί σεφ σε γνωστά εστιατόρια σερβίρουν αγαπημένες γεύσεις, όμως η καραντίνα στέκεται εμπόδιο στο να τις απολαύσουμε σε τραπεζάκια έξω. Ε και;

Τους φέρνουμε σπίτι μας μέσα από το άγιο ντελίβερι το επιούσιο.

PS: Luncheon

Ο Σωτήρης Κοντιζάς και η ομάδα του αγαπημένου «Nolan», φέρνουν τις γεύσεις τους στο σαλόνι και την κουζίνα σου μέσα από το νέο τους πρότζεκτ, το μενού του οποίου περιλαμβάνει φρέσκο καρβελάκι με προζύμι φυσικής ωρίμανσης για βούτες στην απαλή ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών, φοκάτσια με πατάτα και δενδρολίβανο, ρύζι ατμού με σουπιά και σάκε με καραμελωμένα κρεμμύδια, ρεβίθια με σπανάκι και καπνιστή μελιτζάνα, σαλάτα με αντίδια γκοργκοντζόλα, καβουρδισμένο ρίζι Κίμτσι με μυζήθρα Κεφαλονιάς και ρύζι με καραμελωμένη Πανσέτα. Την εμπειρία συμπληρώνουν εκλεκτά signature κοκτέιλ, κρασιά για κάθε βαλάντιο, αλλά και μια δική τους, φρέσκια IPA μπίρα. Αν δεν ξέρεις τι εστί αυτό, κάνε κλικ εδώ και μορφώσου



Forky

Το ήξερες ότι τα καθημερινά, οικονομικά και νόστιμα πιάτα της εφαρμογής τα υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας; Ε, τώρα το έμαθες. Ο γνωστός σεφ μέσα από τις συνταγές του και βασισμένος στην μεσογειακή κουζίνα, δημιουργεί γευστικά πιάτα εμπνευσμένα από τις κουζίνες του κόσμου. Το μενού αλλάζει καθημερινά και περιλαμβάνει μπουκίτσες κοτόπουλο με τρίχρωμες πιπεριές, σε μια γλυκόξινη σάλτσα με σόγια και teriyaki sauce, Vegetarian μουσακά με ψητά λαχανικά και σάλτσα μανιταριών, Μπριζολάκια σχάρας με BBQ sauce και πουρέ πατάτας, κοκκινιστό σπανακόρυζο κατσαρόλας με ζουμερή σάλτσα τομάτας, άνηθο, πράσο και δυόσμο και αυθεντικό ντάκο. 



Cookoo by Cookoovaya

Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Μάνος Ζουρνατζής «πετάνε» στο σπίτι σου φέρνοντας το εμβληματικό μενού του στην κουζίνα σου. Βοδινό ταρτάρ από ελληνικό φιλέτο με κρέμα γραβιέρας, καρπάτζιο με γκοργκοντζόλα από μπούτι βοδινό με βινεγκρέτ τρούφας, ψάρι ημέρας με ντομάτα και αβοκάντο, διάφραγμα στη σχάρα με πουρέ από μανιτάρια και άγριο μαύρο ρύζι και βοδινά μάγουλα με πουρέ καπνιστή μελιτζάνας και κρέμα από γραβιέρα Κρήτης είναι μερικά από τα εκλεκτά πιάτα του εστιατορίου που καίνε καρδιές και ουρανίσκους. Σημείωσε επίσης τα λαχταριστά μπέργκερ/σάντουιτς του μενού, όπως το μπέργκερ τόνου με αρωματική μαγιονέζ με μπέικον μαύρου χοίρου και το κλαμπ σάντουιτς με φιλέτο γόπας στα κάρβουνα, σύγκλινο Οικονομάκου, τουρσί χαλαπένιο και καυτερή μαγιονέζα. 



La bella napoli

Ο μιλανέζος Μάρκο Τζεναμπόνι φτιάχνει την πιο αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στον Νέο Κόσμο και σε καλεί να την απολαύσεις από τη θαλπωρή του σπιτιού σου μέσα από υπέροχες συνταγές, ψημένες παραδοσιακά στους 500 βαθμούς, όπως πρέπει. Σταθερές αξίες η Μαρινάρα με σκόρδο και ρίγανη, η Ντιαβολέτα με πικάντικο σαλάμι, η 4 Stagioni με ζαμπόν, μαύρες ελιές και μανιτάρια, η πικάντικη Inferno με καυτερό πατέ χοιρινού και πικάντικο σαλάμι για να καείς όπως πρέπει και η Bufalina Dop με βουβαλίσια μοτσαρέλα, βασιλικό και ελαιόλαδο. 



Aleria

Σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του στο σπίτι σου, το εστιατόριο του Μεταξουργείου προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) ένα διαφορετικό μενού που υπογράφει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου για το μενού κάθε εβδομάδας (€ 40 κατ’ άτομο), καθώς και για κάποια έξτρα είδη που βγαίνουν από την κουζίνα ή από την κάβα του. Ενδεικτικά, για αυτή την εβδομάδα ετοιμάζουν μπουκίτσες μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας, Chicken liver patè με κυδωνόπαστο και brioche ελαιόλαδου και αφράτη ταραμοσαλάτα σερβιρισμένη με χειροποίητες τραγανές πιτούλες.  



Sushi Lunchi

Προ πανδημίας θα έπρεπε να κάνεις κράτηση μια βδομάδα πριν, αν ήσουν τυχερός, για να κάτσεις στον πάγκο του εξαιρετικού Sushimou και να δοκιμάσεις τα αριστουργήματα του sushi chef Αντώνη Δρακουλάκου. Τώρα μπορείς με ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ να απολαύσεις στο σπιτάκι σου ποιοτικά sushi bowls με ολόφρεσκο ψάρι, σε κάθε πιθανό συνδυασμό: με λαυράκι, τόνο, αβοκάντο, αγγουράκι, φύκια νόρι και τζίντζερ, με λαυράκι, αβοκάντο και γουασάμπι, με τόνο, αβοκάντο και γουασάμπι, με σολομό, με πικάντικο σολομό κα πίκλα κεράσι με λάιμ, με γαριδούλες ψημένες πάνω σε λαυράκι και με οτιδήποτε άλλο ψαρικό βρει ο σεφ στον ψαρά του. Στο μενού θα βρεις και αρκετά κρασιά ή σάκε για να τα συνοδεύσεις.

Pranzo a project by Ovio

Παιδί του Ovio, του ιταλικού εστιατορίου που άνοιξε στο Σύνταγμα από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη, το Pranzo αγαπά εξίσου την καλή, ιταλική κουζίνα και την σερβίρει σπίτι σου μέσα από ένα πληθωρικό μενού. Εδώ θα βρεις σαλάτα με Burrata, μαριναρισμένα ντοματίνια, ζελέ ντομάτας και λάδι βασιλικού, τηγανητές κροκέτες από risotto, trifolata μανιταριών και dip από κρέμα pecorino – provolone, σούπα βελουτέ πράσου και πατάτας, με φρέσκο baby σπανάκι, pancetta και chives, φρέσκα spaghetti με παραδοσιακή σάλτσα από ντοματίνια και βασιλικό και φυσικά ναπολιτάνικη πίτσα για να τσακίσεις σε δεκάδες εκδοχές: με prosciutto di Parma, κρέμα pecorino, τρούφα, ρόκα και ντοματίνια confit, με σπαράγγια, prosciutto cotto, mozzarella και Parmigiano Reggiano και με mozzarella, pancetta, κρόκο αυγού, σαφράν και Parmigiano Reggiano.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v