Σούπερ διευθύνσεις για σπιτικό ντελίβερι

Πεθύμησες μοσχαράκι κοκκινιστό αλλά βαριέσαι να μαγειρεύεις; Δες τα ντελίβερι που θα σου το φέρουν στην πόρτα σου, όπου και αν είσαι.
Σούπερ διευθύνσεις για σπιτικό ντελίβερι
Ωραία τα γκουρμέ και οι εξωτικές κουζίνες, δε λέμε, αλλά είναι και κάτι μεσημέρια που το μόνο που λαχταράς είναι ένα παραδοσιακό κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, όπως σου το σέρβιρε η μαμά σου την ώρα που γυρνούσες από το σχολείο. Για κάτι τέτοιες ώρες, σημείωσε στα bookmarks (ή στα τηλέφωνά σου, κάποιοι είναι παραδοσιακοί) τις παρακάτω διευθύνσεις.

Στο κέντρο…

Το Καπηλειό του Μολοντού είναι ένα ζακυνθινό οινομαγειρείο στην πλατεία Κάνιγγος που φέρνει στην πόρτα σου νοστιμιές όπως ιμάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, γεμιστά, γίγαντες πλακί, μουσακά, κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και λοιπά μαμαδίσια, σε εξαιρετικές τιμές (από 5,50€ έως 6,50€ το πιάτο). Το βρίσκεις στο efood

Το Ψωμί και Τριαντάφυλλα σχεδόν σίγουρα το έχεις ακουστά, για τις τίμιες γεύσεις που μας σέρβιρε σε μια προηγούμενη ζωή στην ταράτσα του –και για τις εξαιρετικές τιμές του. Εδώ θα βρεις μαγειρευτά με ένα κάποιο τουίστ, όπως για παράδειγμα γίγαντες στον φούρνο με ντομάτα και σέλερι ή μοσχαράκι ραγού γιουβέτσι, αλλά και παραδοσιακή ρεβυθάδα σιφνέικη και κεφτεδάκια τηγανιτά με μπόλικο δυόσμο. Σούπερ τιμές και εδώ, στα 5-7€ κυμαίνονται τα περισσότερα πιάτα. Κλικ εδώ για παραγγελίες μέσω efood.

Στα βόρεια…

Ο Κίτσουλας στο Χαλάνδρι είναι πλέον θρύλος αθηναϊκός, και καθόλου άδικα όπως θα διαπιστώσεις δοκιμάζοντας τον κρασάτο του κόκορα, το κοκκινιστό μοσχαράκι, την εξαιρετική ρεβυθάδα του, το κοτόπουλο φούρνου με πατάτες ή τα λαδερά φασολάκια που συνοδεύονται απαραιτήτως με φέτα. Ονλάιν νεοτερισμούς εδώ δεν θα βρεις, πρέπει να πάρεις παλιό καλό τηλέφωνο (στο 210 6814798) και οι τιμές είναι τσιμπημένες για μαγειρείο (στα 7-8€ τα περισσότερα πιάτα) αλλά τον αξίζει τον κόπο του.

Ο Ασβεστόλακος στο Μαρούσι φέρνει στην πόρτα σου δυσεύρετα μαγειρευτά όπως γιουβαρλάκια, κοτόσουπα αυγολέμονο, φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι, μελιτζάνες παπουτσάκια, λαχανόρυζο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και αρακά, σε τιμές που κυμαίνονται στα 5,50€-8€. Παραγγελίες μέσω efood από εδώ.

Ο Cookos της Κηφισιάς έχει ένα μενού σπιτικών εδεσμάτων που αλλάζει κάθε μέρα, και περιλαμβάνει προτάσεις όπως πίττες με χειροποίητο φύλλο, μπακαλιάρο α λα σπετσιώτα, μοσχαράκι γιουβέτσι αλλά και χουνκιάρ μπεγιεντί, γίγαντες γιαχνί στον φούρνο, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, και γιουβαρλάκια σούπα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 5,50€ (για τους γίγαντες) και φτάνουν μέχρι 12€ για το χουνκιάρ και το γιουβέτσι. Παραγγελίες μέσω efood από εδώ.

Στα νότια…

Η κοσμαγάπητη Παλιά Φάβα στο Παλαιό Φάληρο ξεκίνησε ντελίβερι όταν μας προέκυψαν τα λοκντάουν, και ανεβάζει καθημερινά το μενού της ημέρας στη σελίδα της στο Facebook. Εδώ θα βρεις τις νοστιμιές της κυρίας Ντίνας, που περιλαμβάνουν συχνά σουτζουκάκια σμυρνέικα, παστίτσιο, λαχανοντολμάδες, ρεβυθόσουπα, χταποδάκι με κοφτό μακαρόνι, παστίτσιο, γίγαντες στον φούρνο και ντολμαδάκια γιαλαντζί. Τιμές, από 6€ έως 9€, παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο 210 9311994.

Η Ραμόνα της Καλλιθέας κακομαθαίνει χρόνια τώρα τους παροικούντες τα νότια με νοστιμιές κλασικές σαν το κοκκινιστό μοσχαράκι, τα γεμιστά, το κοτόπουλο φούρνου, το λεμονάτο χοιρινό και τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, αλλά και πιο σπάνιες όπως τα σαλιγκάρια στιφάδο, το κοκκινιστό κουνέλι και το χοιρινό κότσι στη γάστρα. Οι τιμές για τα περισσότερα πιάτα κυμαίνονται από 5€ έως 7€. Παραγγελίες μέσω του efood από εδώ

Στα δυτικά…

Τα Μαμαγειρέματα στο Αιγάλεω (τι, μόνο τα σουβλατζίδικα θα κάνουν λογοπαίγνια;) ταΐζουν σπιτικά μαγειρευτά την τιμημένη δύση, φέρνοντας στην πόρτα σου νοστιμιές του τύπου μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, παστίτσιο, γεμιστά, μελιτζάνες γιαχνί, μοσχαράκι κοκκινιστό, ρολό… «τσαχπίνικο» ήτοι κιμά γεμιστό με φέτα και πιπεριά, φασολάδα, γιουβαρλάκια και κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες. Οι τιμές του είναι εξαιρετικά τίμιες, 5€-6€ για τα περισσότερα πιάτα, ενώ παραγγελίες δέχεται και μέσω efood από εδώ.

Το Μιτάτο στο Ίλιον ξεφεύγει από την πεπατημένη και σου φέρνει μαγειρευτά που δύσκολα θα βρεις αλλού, όπως γαμοπίλαφο με γίδα βραστή, αρνί τσιγαριαστό με χόρτα, κότσι χοιρινό με πατάτες στον φούρνο, και σιουφιχτά με απάκι, στάκα, αυγό και ανθότυρο. Έχει βέβαια και πιο κλασικές επιλογές, σαν τα σουτζουκάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι και τα μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες. Οι τιμές για τα περισσότερα κυμαίνονται στα 8€-9€. Παραγγελίες από το efood, εδώ.

Η Μπαμπανάτσα στο Περιστέρι αναλαμβάνει να μοσχοβολίσει το σπίτι σου μαμαδίσιο φαγητό, με προτάσεις όπως μπριάμ, γίγαντες πλακί, μουσακά, αρνάκι με πατάτες στη λαδόκολλα, μοσχάρι γιουβέτσι και κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο. Έχει και μπόλικες επιλογές στη σχάρα, σαν το πολύ δυνατό μπούτι κοτόπουλου με μπύρα και πάπρικα. Τιμές από 4,50€ έως 6,50€. Παραγγελίες μέσω efood από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v