Νοστιμότατες προτάσεις για μπακαλιάρο ντελίβερι

Δεν θα τον απολαύσεις σε τραπεζάκια έξω, με ουζάκια, αλλά δεν πειράζει. Φέτος ο μπακαλιάρος θα έρθει στην πόρτα σου αφράτος, με απαλή σκορδαλιά.
Νοστιμότατες προτάσεις για μπακαλιάρο ντελίβερι

Μπορεί φέτος να μην μαζευτείς με την παρέα για να λιαστείς σε τραπεζάκια έξω και να απολαύσεις έναν τραγανό, τηγανιτό μπακαλιάρο με άφθονη σκορδαλιά, όμως μη στεναχωριέσαι.

Οι παρακάτω διευθύνσεις δηλώνουν πανέτοιμες να σ’ τον στείλουν στην πόρτα σου με ένα κλικ ή ένα τηλεφώνημα, ολόφρεσκο και αφράτο, παρέα με λοιπές σαρακοστιανές λιχουδιές.

Κάνε κλικ στα ονόματα των εστιατορίων για να παραγγείλεις.

Υπερωκεάνειον

Πειραιάς ακούει; Πειραιάς θα δοκιμάσει. Αν είσαι κάτοικος του Λιμανιού ξέρεις για το Υπερωκεάνειον, την κλασική ψαροταβέρνα στο Χατζηκυριάκειο, η οποία λειτουργεί κανονικότατα ντελίβερι, για να μπορέσεις να παραγγείλεις νοστιμότατο μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά και πάσης φύσεως τηγανιτά ψαράκια και θαλασσινά. 

Fish point

Το ψαροφαγικό στέκι στο Παγκράτι πέρα από ένα εκλεκτό σαρακοστιανό μενού με συμιακό γαριδάκι, ψητό χταποδάκι, τηγανιτό καλαμάρι, σουπιές κρασάτες, πέννες με χταπόδι και άλλα τέτοια ωραία, ετοιμάζει και τηγανίζει αφράτο μπακαλιάρο σκορδαλιά με γαρνιτούρα της επιλογής σου. Αν θες να πας την 25η ένα γκουρμέ επίπεδο παραπάνω, έχει και sushi, nigiri και sashimi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fish Point (@fishpointathens)



Tα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Ρεύμα μπορεί να μην είχες στον Διόνυσο μετά την κακοκαιρία, όμως τον μπακαλιάρο σου θα τον εφάς και θα πιείς και ένα κρασάκι. Το κλασικό ψαρόφιλο στέκι στην Άνοιξη ετοιμάζει και στέλνει στις κοντινές περιοχές την 25η μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά και γαρίδες κριθαρότο, χταποδάκι, σουπιά κρασάτη, γαρίδες σαγανάκι και αφράτη ταραμοσαλάτα, μεταξύ άλλων. 

Ψαράκια & Θαλασσινά

Σε Βάρκιζα, Κηφισιά και Χαλάνδρι, ετοιμάζουν, πανάρουν και τηγανίζουν θαλασσινές νοστιμιές, και νοστιμότατα μπακαλιαράκια τραγανά με ολόφρεσκη σκορδαλιά για τον ουρανίσκο σου μόνο. Στο μενού τους θα βρεις και αρκετές ψαγμένες θαλασσο-νοστιμιές όπως γλυκόξινη καβουροσαλάτα με κάπαρη και σελινόριζα, καπνιστό σκουμπρί με λιαστή ντομάτα και γλυκό κρεμμύδι και λιαστό χταπόδι σχάρας με κενέλ φάβας.



Ψωμί και Αλάτι

Η 25η Μαρτίου βρίσκει τον σεφ Γιάννη Λουκάκο και την ομάδα του στην κουζίνα του εστιατορίου στο Χαλάνδρι να ετοιμάζουν μια πρωτότυπη σκορδαλιά με πατάτα και αμύγδαλο και μπακαλιάρο παστό σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα παντζαριού. Φυσικά δε θα λείψουν και οι λοιπές ψαρο-συνταγές ένεκα ημέρας, όπως γαρίδες πανέ με κρέμα ταραμά, παντζαροσαλάτα µε πράσινο µήλο, καρύδια & φρέσκα µυρωδικά και γιουβέτσι θαλασσινών.

Πυξίδα της γεύσης

Την φοράς και σε καθοδηγεί στο Μαρούσι, εκεί όπου το αγαπημένο μαγέρικο ετοιμάζει καθημερινά μαμαδίσια πιάτα ημέρας και παραμένει ανοικτό για να τηγανίσει πληθωρικό μπακαλιάρο με «αέρινη» σκορδαλιά. Ταυτόχρονα θα ετοιμάσει ειδικά για την 25η σαλάτα με κινόα, χταπόδι και σταμναγκάθι, σπρινγκ ρόλς λαχανικών, κροκέτες μπακαλιάρου, γαριδομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, και καλαμαράκια τηγανιτά με πατάτες. 

Μπουκιά και συχώριο

Kαι τα τρία «Μπουκιά και συχώριο» του Ηλία Μαμαλάκη, που βρίσκουμε στα βόρεια προάστια ξεκινούν το τηγάνισμα μπακαλιάρου και στο φέρνουν σπίτι μαζί με άλλα εκλεκτά πιάτα ένεκα ημέρας, όπως μπακαλιάρος πλακί, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, γαριδομακαρονάδα με ολόκληρες γαρίδες, σκορδαλιά μερίδα και καλαμαράκια τηγανιτά. 

Και μην ξεχνάς…

Τα δεκάδες ιχθυοπωλεία/ψησταριές που βγάζουν από τον πάγκο τους ολόφρεσκο ψαράκι, το ψήνουν στη σχάρα ή το τηγάνι και το φέρνουν σπίτι. Προφανώς θα έχουν και μπακαλιάρο. Σημείωσε οπωσδήποτε την ψαραγορά Θάλασσα, με εννιά καταστήματα σε όλη την Αττική, το Αιγαίον στον Κορυδαλλό, το Δια θαλάσσης στο Χαλάνδρι, το Κρέτσης fresh & grill σε Νίκαια και Κερατσίνι και το ΨΨΨαράκι στην Καισαριανή, το οποίο θα λειτουργήσει μόνο ως take away. h

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v