Μαγειρεία που μυρίζουν μανούλα και κάνουν ντελίβερι

Μας έπιασε μια λιγούρα για μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα και αρνάκι φούρνου. Και λέμε να την ικανοποιήσουμε παραγγέλνοντας από αυτά τα αθηναϊκά μαγέρικα.
Μαγειρεία που μυρίζουν μανούλα και κάνουν ντελίβερι

Μοσχοβολούν παράδοση και κυριακάτικα τραπεζώματα στο σπίτι της γιαγιάς. Κρατούν τις τιμές χαμηλά, όμως διατηρούν άφθαρτη την ποιότητα και τη γεύση τους σε πείσμα των καιρών.

Τα μαγειρεία της πόλης βγάζουν καθημερινά από φούρνους και κατσαρόλες ένα σωρό λαχταριστά μαμαδίσια φαγάκια κι εμείς σπεύδουμε να παραγγείλουμε ή να πάρουμε πακέτο για να απολαύσουμε το ωραίο, το παραδοσιακό το comfort food α λα ελληνικά.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, τηλ: 210 3302933

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ροζαλια-Rozalia (@tavernarozalia) on


Από τις πιο κλασικές και όμορφες αυλές του κέντρου, η Ροζαλία σερβίρει λαχταριστά φαγητά εδώ και τριάντα (και βάλε) χρόνια. Από εδώ δοκιμάζουμε αρνάκι στη γάστρα με πλιγούρι, λαχανοντολμάδες, κοκκινιστό μοσχαράκι, χορταστικό παστίτσιο, αρνάκι λεμονάτο, μελιτζάνες στον φούρνο με φέτα, αρνάκι ριγανάτο και άλλα τέτοια ωραία, νόστιμα και παραδοσιακά. Δείτε το μενού εδώ.

Παλιά Φάβα
Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109311994

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by I Palia Fava - Η Παλιά Φάβα (@ipaliafava) on


Η κυρία Ντίνα ετοιμάζει πιάτα που εναλλάσσονται καθημερινά, από φρέσκες πρώτες ύλες στο οικογενειακό αυτό ταβερνάκι στο Παλαιό Φάληρο στο μενού του οποίου βρίσκουμε νοστιμότατες επιλογές όπως αρνάκι στη λαδόκολλα, κοκκινιστό κόκορα, μουσακά, γεμιστά, αμπελοφυλλοντολμάδες, κουνελάκι στιφάδο, λαχανοντολμάδες και κοτόπουλο φούρνου με πατάτες. Δείτε το μενού εδώ

Θεσσαλία
Ελαιών 19, Κηφισιά, τηλ: 21 0800 0614

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Εστιατόριο ΘΕΣΣΑΛΙΑ (@thessalia_restaurant) on



Παλιά καραβάνα (ή μάλλον κατσαρόλα) στην Κηφισιά, η Θεσσαλία έχει έναν όμορφο ομορφότατο χώρο με αυλή, όπου σερβίρει, μεταξύ άλλων, και λαχταριστά μαγειρευτά. Τρυφερά φασολάκια με καρότα, μπάμιες με φρέσκια ντομάτα, κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια, χοιρινό λεμονάτο, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και αρνάκι φρικασέ με μυρωδικά και άνηθο. Δείτε το μενού εδώ

Σαλματάνης
Συγγρού 18, Κηφισιά, τηλ: 21 0801 5394



Συμπληρώνει τη δυάδα της μαμαδίσιας κουζίνας στη Κηφισιά, με ιστορία από το 1920. Από εδώ παραγγέλνουμε νοστιμότατους λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, χοιρινό λεμονάτο με πουρέ φρέσκιας πατάτας, Χουνκιάρ Μπεγιεντί ήτοι μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι φρικασέ, χοιρινό με σέλινο και αρκετά ακόμα πιάτα ημέρας. Από 9 Νοεμβρίου ξεκινούν delivery και πακέτο, δείτε το μενού εδώ

Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ταβέρνα Κίτσουλας (@kitsoulastavern) on


Οι χαλανδραίοι τρώνε μοσχαράκι στο όνομά του και πώς να μην, αφού ο Κίτσουλας έχει θρέψει γενεές γενεών. Ετοιμάζει καθημερινά μαμαδίσια μαγειρευτά όπως κοκκινιστό μοσχαράκι με φρεσκοκομμένες πατατούλες, αγγινάρες με αρακά, χοιρινό με σέλινο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, γεμιστά κολοκυθάκια, φρικασέ και μουσακά. Σπεσιαλιτέ πτου πάντως ο κόκορας κρασάτος και το μοσχαρίσιο στιφάδο. Δείτε το μενού εδώ.   

Μανώλης
Σάμου 1, Πολύδροσο, τηλ: 210 6824342

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ταβέρνα Ο Μανώλης (@tavernaomanolis) on


Αναλλοίωτος στο χρόνο, ο Μανώλης και η "γιαγιάκα" που έχει στην κουζίνα του, ετοιμάζουν λαχταριστές παραδοσιακές μερακλήδικες συνταγές σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου, από τις οποίες δεν λείπουν και τα μαγειρευτά τα μεσημέρια: ρεβίθια στη γάστρα με κύμινο, μελιτζάνες ιμάμ και σουπιές με σπανάκι είναι μερικές μόνο από τις μαμαδίσιες νοστιμιές. Δείτε το μενού εδώ

Το Όμορφο
Ξενοκράτους 50, Κολωνάκι, τηλ: 21 0722 6830



Σταθερή αξία για σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό στο Κολωνάκι, το Όμορφο μετρά ογδόντα χρόνια και μας ταΐζει παραδοσιακές νοστιμιές δια χειρός των συμπαθέστατων ιδιοκτητών. Κοτόπουλο κοκκινιστό, γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι, μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας, λαχανοντολμάδες, μπριάμ, σπανακόρυζο, ρεβυθόσουπα, χταποδάκι γιουβέτσι με χυλοπίτες, κολοκυθάκια αυγολέμονο, μουσακάς, κατσικάκι γιουβέτσι, μοσχαράκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο και σουτζουκάκια είναι μερικά μόνο από τα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται στον κατάλογο. Δείτε το μενού εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v