Τα εστιατόρια που θα… χιμήξουμε μόλις ανοίξουν

Βουτάμε σε πιάτα ζυμαρικών και περιχυνόμαστε με σάλτσες από ζουμερά burger σε αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια – με το που ανοίξουν!
Τα εστιατόρια που θα… χιμήξουμε μόλις ανοίξουν

Η εστίαση, λογικά, θα ανοίξει για κάποιες μέρες εν όψει των γιορτών και εμείς ήδη ακονίζουμε μαχαιροπήρουνα, φοράμε σαλιάρες και κάνουμε διατροφή γιατί – πιστέψτε μας – όταν βγούμε έξω θα φάμε και τα τραπεζομάντιλα.

Ή τελοσπάντων θα βάλουμε πλώρη για τα παρακάτω εστιατόρια για να πιάσουμε πρώτο τραπέζι… κουζίνα.

Εσείς;

Στο Juicy Grill για να χλαπακιάσουμε κάποιο από τα τεράστια και πεντανόστιμα burger του, όπως το Bill Murray το οποίο εκτός από το όνομα του κορυφαίου ηθοποιού έχει και τη χάρη: γεμιστό μπιφτέκι με τσένταρ, chipotle mayo και onion strings – κόλαση. Α, και το συνοδεύουμε εννοείται με μια Punk IPA για την αλητεία.

Στο Kozi’s για να χιμήξουμε σε μια ζουμερή, πικάντικη, μυρωδάτη, θεϊκή Chakalaka Steak μαριναρισμένη σε αφρικάνικα μπαχαρικά με τη μυστική συνταγή του μαγαζιού. Απαραιτήτως συνοδεύεται με αφρικάνικο, κόκκινο κρασί εισαγωγής τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kozi's (@kozis_meetneat)


Στο Άμα Λάχει στα Εξάρχεια για… όλον τον κατάλογο με τα εκλεκτά μεζεδάκια με μοντέρνες πινελιές που πάντα συντρόφευαν αρμονικά τις εξόδους μας, στο κέντρο της πόλης με την παρέα. Το χοιρινό κότσι με μαύρη μπίρα, μέλι και μουστάρδα και ο κοκκινιστός κόκορας με φλωμάρια Λήμνου και γυλωμένη μανούρα Σίφνου μας έχουν σημαδέψει.


Στο Base Grill στο Περιστέρι, για τηγανιτά αυγά πάνω σε μια τραγανή φωλιά από πατάτες για αρχή, και μετά υπέροχες κοπές μοσχαρίσιων κρεάτων που θα φέρουν δάκρυα χαράς στους κρεατολάγνους: Τ-Bone, Rib Eye, Picanha,Tri-tip κ.α.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)


Στου Μιχάλη στο Χαλάνδρι, για αυτό το υπέροχο μπιφτέκι που σερβίρει στην παλιακή του σάλα εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά στους λάτρεις του εν λόγω εδέσματος. Προφανώς σκεπασμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα ε;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by George Teriakidis (@teriax)


Στις Σεϋχέλλες γιατί κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές στο Μεταξουργείο και κάποια πιάτα το ίδιο. Φέρτε μας όσες περισσότερες παπαρδέλες με βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης έχουν μείνει και τρίψτε από πάνω όλη τη γαλομυζήθρα του μαγαζιού, παρακαλούμε!


Στο Aleria, επίσης στο Μεταξουργείο για να κάνουμε τον ουρανίσκο μας να βαράει κλακέτες χάρη στο υπέροχο «παστίτσιο» του Γκίκα Ξενάκη, ένα από τα κορυφαία ίσως πιάτα του γκουρμέ γαστριμαργικού χάρτη της πόλης. 



Στο Aliento στο Γαλάτσι για να φάμε sushi μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή μέχρι να μάθουμε να μιλάμε Ιαπωνικά ή Περουβιανά, μιας και η κουζίνα του παντρεύει υπέροχα τα δύο αυτά έθνη με συνταγές από άλλον κόσμο.



Στο Peccati Di Gola στη Γλυφάδα για να αναφωνήσουμε mamma mia! δοκιμάζοντας ένα Gamberi e Tartufo, ήτοι παπαρδέλες με κρέμα τρούφας και γαρίδες, πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Και γενικά για να κάνουμε βουτιές στα ολόφρεσκα ζυμαρικά του.



Στη Γαλήνη στο Πολυδένδρι, μια χασαποταβέρνα χάρμα ουρανίσκου που ενδείκνυται για βουτιές σε πιατέλες με λαχταριστό κοκορέτσι, κοντοσούβλι ή αρνίσια παϊδάκια, τα οποία απαραιτήτως θα παραγγείλουμε σε κιλά πολλαπλάσια του δύο.



Στο Nolan στο Σύνταγμα γιατί ο Κοντιζάς δεν αστειεύτηκε με τα πιάτα και έφτιαξε κομψοτεχνήματα όπως το Nolan Fish Burger που κάποιες φορές το φτιάχνουν με ροφό, άλλες με μπακαλιάρο ή τα Soba με καπνιστό σολομό, φαγόπυρο και ταχίνι που δύσκολα θα παραγγείλεις μόνο μια μερίδα.



Στο τοσοδούλικο Tuk Tuk στο Κουκάκι, για Karipap Gai, πιτάκια με κοτόπουλο, κάρυ και πατάτα και λαχταριστά Curry σε κάθε πιθανό συνδυασμό (κοτόπουλο, μοσχάρι γαρίδες) και ένταση, που μπορεί να σε κάνει να βγάλεις καπνούς από τα αυτιά, γιατί έτσι πρέπει.



Στο Dos Hermanos για θηριώδεις Quesadillas, νάτσος περιχυμένα με τυρί και γκουακαμόλε και μεθυστικές margaritas σε διάφορες γεύσεις, που σβήνουν ιδανικά την κάψα από τις πιπεριές jalapenos.



Στο Καπλάνι κοντά στο Κάραβελ, για γεύσεις Κρήτης σε άψογες εκφάνσεις, όπως η ανοιχτή πίτα μπισκότου με γραβιέρα, ξύγαλο και λαχανικά ή μία λαχταριστή σφακιανόπιτα με μέλι που συνοδεύεται από παγωτό κανέλα. Και φυσικά, άφθονη ρακή.



Στο Δίπορτο, για εκείνη τη γεύση της αληθινής αθηναϊκής ταβέρνας που τόσο μας έλειψε, μέσα από μαμαδίσια πιάτα που μοσχοβολούν και φέρνουν στο νου ωραίες εποχές: φασολάδα, ρεβιθάδα, πατάτες γιαχνί, κόκκορας κρασάτος, κριθαράκι γιουβέτσι…

 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v