To street food έρχεται σπίτι σου!

Στις καντίνες για βρώμικο δεν πας, όμως μπορείς να το τσακίσεις στην καναπεδάρα του σπιτιού σου. Άλλος για hot dog σπέσιαλ;
To street food έρχεται σπίτι σου!

Ινδικό, hot dog, bao buns, μεξικάνικα burritos για να σου τρέχουν τα σάλια και ένα σωρό ακόμα street food νοστιμιές του… δρόμου, γίνονται πλέον του σπιτιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να παραγγείλεις, αν είσαι παραδοσιακός, ή να ανοίξεις μια εφαρμογή delivery και να κάνεις τη δουλίτσα σου.

Τι τραβάει η όρεξη σου λοιπόν; Απ’ όλα, έχουμε να σου προτείνουμε.

Feyrouz
Καρόρη 23 & Αγάθωνος, τηλ: 2130318060 - παραγγελίες μέσω Wolt, E-food

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @feyrouz_athens


Χειροποίητα λαχματζούνια να σου τρέχουν τα σάλια, όπως το ομώνυμο Feyrouz με γέμιση από καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γιαούρτι, πολύχρωμη σαλάτα και dressing ροδιού, αμαρτωλά πεϊνιρλί, αλλά και κρέμες Ανατολής, και γλυκά ταψιού (ασυναγώνιστο χειροποίητο yufka) με βελανιδάλευρο, και γέμισηε από πεκάν, πορτοκάλι και θυμαρίσιο μέλι) έρχονται σπίτι σου, από την λατρεμένη αυτή πόλιτικη γωνιά του κέντρου.

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ: 2103239759 – παραγγελίες τηλεφωνικά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by _day_of_food_ (@_day_of_food_)


Το ινδικό σουβλάκι του, θα σε κάνει να απαρνηθείς για λίγο το κλασικό πιτόγυρο, πράγμα λογικό αφού το γωνιακό μαγαζάκι της Ερμού ξέρει να  το φτιάχνει όπως πρέπει: με μεγάλη πιτούλα naan, γεμιστό με λαχανικά και κομμάτια κοτόπουλου Tika. Στο μενού του θα βρεις και ωραιότατα Samosas με γέμιση κρεατικών και μπαχαρικών, καθώς και πιάτα φούρνου Tandoori όπως το κοτόπουλο Malai Tikka μαριναρισμένο σε κρέμα γάλακτος με τζίντζερ, κάρδαμο και πράσινο τσίλι, που συνοδεύεται με ελαφριά σως μέντας. Δες το μενού εδώ

Etnico
Κολοκοτρώνη 22, τηλ:  2114113880 – παραγγελίες μέσω Wolt, BOX και e-food   

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Etnico - taste the world (@etnicostreet)


Τις παλιές καλές εποχές, ο κόσμος ερχόταν εδώ για να δοκιμάσει την υπέροχη chimichanga και τα λαχταριστά τους Burrito μετά από το ξενύχτι. Τώρα, τα φέρνουν σπίτι μας, κανένα πρόβλημα. Το μενού του κορυφαίου στρηφουντάδικου της πόλης περιλαμβάνει επίσης τιμιότατα φαλάφελ με αγγουράκι, μελιτζάνα και χούμους τυλιχτό, μερίδα κοτόπουλο curry παραδοσιακή με ρύζι μπασμάτι, tacos με κοτόπουλο, cheddar, ντομάτα, enchilada sauce, καλαμπόκι, μαρούλι και pico de gallo και fajitas με κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια, πιπεριές, μεξικάνικο ρύζι, ντομάτα, καλαμποκι και sour cream.

Mr. Pug’s Canteen
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ: 2106824001 – παραγγελία μέσω Wolt



Η καντίνα που μας σύστησε τα Bao Buns πριν γίνουν κουλ με σήμα το συμπαθέστατο κατοικίδιο, συνεχίζει να ετοιμάζει τα λαχταριστά αυτά ψωμάκια και να τα στέλνει σπίτι σε Χαλάνδρι και πέριξ. Από το μενού του παραγγέλνεις Bao Bun με γλυκοπικάντικο χοιρινό και κρεμμύδι σε πίκλα, με τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι και φυστικοβούτυρο, με τραγανό μπακαλιάρο, πίκλες και μαγιονέζα με σόγια, με γαρίδα τεμπούρα, σέλερι, curry και σάλτσα σουσάμι, με ασιατική πάπια και με ψιλοκομμένο μοσχάρι, λάχανο, τσίλι και τηγανιτό σκορδάκι. Α, έχει και νοστιμότατα churros, για να πας το γεύμα σου σε άλλο επίπεδο.

Baba Ghanoush
Εμπεδοκλέους 25-27, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ: 2121050351 – παραγγελία μέσω Wolt 


Ο απόλυτος χορτοφαγικός παράδεισος του street food εδρεύει στο Παγκράτι και έγινε γνωστός απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης χάρη στην πίτα του, με καπνιστή μελιτζάνα, ταχίνι και σκόρδο. Πιάτο απλό, αλλά συνάμα τόσο μα τόσο νόστιμο. Φυσικά το μενού του βρίθει κι άλλων νοστιμότατων επιλογών, με vegan/vegetarian προσανατολισμό, όπως χούμους σε πίτα με κίμινο και ελαιόλαδο, φαλάφελ, σούπες ημέρας, μπέργκερ από κινόα και γλυκοπατάτα, με κατσικίσιο τυρί, σάλτσα γιαουρτιού και πίκλες, και νοστιμότατες σαλάτες, όπως αυτή με μαύρες φακές μπελούγκα, ντομάτα, κρεμμυδάκι και καυτερή πιπεριά. Δείτε το μενού εδώ.

Johnie hot dog
Λεωφ. Συγγρού 136, Καλλιθέα / Λεωφόρος Αθηνών 107, Ελαιώνας / Λεωφόρος Ποσειδώνος (είσοδος πρώην δυτικού αερολιμένα) / Ιερά οδός 36, Κεραμεικός /– παραγγελίες από Wolt, E-food

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JohnieHotDog (@johniehotdog)

 
Από τρία καταστήματα σε Αθήνα και Προάστια, η αλυσίδα των κολασμένων hot dogs στέλνει στο σπιτάκι σου το απόλυτο «βρώμικο» έδεσμα, σε κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή: Classic dog με λουκάνικο βραστό γαλοπούλας, λάχανο, καρότο, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας, ketchup, μαγιονέζα & μουστάρδα, American dog με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης, παναρισμένο κρεμμύδι, relish Αμερικάνικη hot dog sauce, μαγιονέζα & μουστάρδα με μέλι, Chicago dog με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης, ντομάτα, αγγούρι sandwich, κρεμμύδι, πιπεριές, relish Aμερικάνικη hot dog sauce, μουστάρδα & αλάτι με σέλεριυ και άγιος ο Θεός.

Zoop Healthy Street Food Bar
Λεωφ. Αλίμου 27, Άλιμος, τηλ: 21 3099 3030/ Καψάλη 5, Αθήνα, τηλ: 21 0010 7696 – παραγγελίες μέσω Box, e-food.gr, wolt.gr 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zoop (@zoophealthyfoodbar)


Σούπερ επιλογή για υγιεινό Street Food χωρίς εκπτώσεις στη γεύση, το Ζοοp διαθέτει δύο καταστήματα σε Αθήνα και Γλυφάδα και ετοιμάζει ολόφρεσκους χυμούς και smoothies, πρωινό όπως τα αυγά ποσέ με καπνιστή γαλοπούλα & spread τυριού με ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε φέτα ψωμιού ολικής άλεσης από φυσικό προζύμι, σούπες όπως η Thai Tom Kha Goong με γαρίδες, noodles, μανιτάρια, γάλα καρύδας, τζιντζερ, fish sauce και broth, wraps, sandwiches και πολλά ακόμα νόστιμα, φρέσκα και υγιεινά καλούδια.

Η καντίνα της Μιχαλακοπούλου
Μιχαλακοπούλου 38,, Ιλίσια, τηλ: 21 0722 9129 – παραγγελία μέσω e-food



Ωραία τα υγιεινά, πάμε να γυρίσουμε τώρα στα βρώμικα. Η καντίνα που χόρταινε χιλιάδες ξενύχτηδες, συνεχίζει να τους χορταίνει στο σπίτι πλέον. Το hot dog έχει την τιμητική του μέσα από κλασικές αλλά λαχταριστές συνταγές – απλό, σπέσιαλ και με κοτόπουλο, αλμυρές και γλυκές κρέπες, και φυσικά τις παραδοσιακές της μερίδες με κοτομπουκιές βουτηγμένες σε σάλτσα μαγιονέζας, με ψητό λουκάνικο και τηγανιτές πατάτες με κέτσαπ και βραστό λουκάνικο με πατάτες τηγανιτές, σε χορταστική ποσότητα που ξυπνά και μεθυσμένο.

Καντίνα Μαβίλη
Δημ. Σούτσου 3, Αθήνα, τηλ: 21 0641 1198 - παραγγελία μέσω e-food, Wolt

Πόσα ξενύχτια κατέληξαν εκεί, πόσα αφράτα χοτ ντογκ να έχουμε καταναλώσει άραγε από την ξακουστή αυτή καντίνα; Πολλά. Κι άλλα τόσα θα παραγγείλουμε για το σπίτι, φυσικά. Hot dog special με 2 λουκάνικα Φραγκφούρτης, πατάτες τηγανητές, σάλτσα βραστού κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, ketchup, μουστάρδα και sauce μαγιονέζα και Sandwich special σουβλάκι χοιρινό με πατάτες τηγανητές, σάλτσα βραστού κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, ketchup, μουστάρδα & sauce μαγιονέζα, για πάντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v