Οι πιο ενδιαφέρουσες γευστικές αφίξεις στην Αθήνα

Υψηλή γαστρονομία αλλά και… famous greek souvlaki μας σερβίρουν μεταξύ άλλων οι νέες και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές αφίξεις της πόλης.
Οι πιο ενδιαφέρουσες γευστικές αφίξεις στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Και ξάφνου, εν μέσω πανδημίας είδαμε την Αθήνα να γεμίζει νέα εστιατόρια που καλύπτουν ευρύ φάσμα γευστικών προτάσεων. Ωραιότατα νέα για την γαστριμαργική σκηνή της πόλης, η οποία τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη στήριξή μας.

Από μοντέρνο σουβλάκι και λαχταριστές healthy/vegan επιλογές, μέχρι εκλεκτές ιταλικές γεύσεις και fine dining εμπειρίες για αξέχαστα δείπνα, ιδού οι γευστικές διευθύνσεις που ξεχωρίσαμε από το κύμα των νέων αφίξεων εστιατορίων στην Αθήνα.

Omnivore 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, τηλ: 210 3221865

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Omnivore • mouth habits (@omnivoreathens) on


Το νέο all day bar restaurant του ομίλου Καστελόριζο στο κέντρο της Αθήνας βρήκε στέγη στο ισόγειο του νεοκλασικού που παλιότερα στέγαζε το υφασματάδικο του Συμεωνίδη, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Σερβίρει νοστιμότατο brunch, αλλά και μοντέρνα fusion multiethnic πιάτα δια χειρός του σεφ Βασίλη Καφαλούκου: Καλαμάρι με μαύρη τεμπούρα, pickled lemon και μους ταραμά, σεβίτσε με τριλογία ψαριών, ρύζι sushi και γαλάκτωμα λεμονιού, ταρτάρ μόσχου με μαρινάτο κρόκο και μαγιονέζα μεδούλι και pulled pork bao bans με χοιρινό, μαγιονέζα sriracha και tamarind peanut butter – δείτε το μενού εδώ. Ο λογαριασμός στα 30€ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Nudibranch
Πραξιτέλους 5Α, 210 3231400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nudibranch_Athens (@nudibranch_athens) on


Λαχταριστό brunch, veggie πιάτα, healthy προτάσεις και gluten free επιλογές βρίσκουμε στη νέα γευστική άφιξη της Πραξιτέλους, η οποία διαθέτει μια νόστιμη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Nudibread γεμιστό με ζαμπόν, τυρί, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανιτό αβγό, βήγκαν στραπατσάδα με τόφου και beyond bacon, avocado toast με τυρένια κρέμια παντζαριού, αβγά ποσέ και λαχανικά, αλλά και burger με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, μαγιονέζα ρόκας και κρεμμυδάκι τουρσί, πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια σε λευκή κρέμα παρμεζάνας, νιόκι κοτόπουλου σε κρέμα ντομάτας και μοτσαρέλα μπούφαλα, ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και πέννες με χειροποίητο πέστο βασιλικού και παρμεζάνα είναι μερικές από τις επιλογές του μενού που διαρκώς ανανεώνεται. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο, το πολύ.

Dara Thai Restaurant at six d.o.g.s.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0975 5698



Μυρωδιές από κάρι σπάνε μύτες στην Αβραμιώτου χάρη στην μετακόμιση του «κρυφού» ταϊλανδέζικου του Αγίου Δημήτριου. Κάθε βράδυ μετά τις 19.00 λοιπόν, πιάνουμε θέση στον urban πολυχώρο για να απολαύσουμε φημισμένα thai πιάτα όπως Phad Thai με τηγανιτά νουντλς ρυζιού, φυστίκια, φύτρες φασολιών και κρέας επιλογής, Khao Pat με τηγανιτό ρύζι με αυγό, καρότο, κρεμμύδι, ντοματίνια, αγγούρι και κρέας επιλογές, κάρι σε κάθε πιθανή παραλλαγή, αλλά και ιδιαίτερες συνταγές όπως λαβράκι στον ατμό με λάιμ σκόρδο και τσίλι, σούπα με χοιρινό, φύτρες φασολιών, σέλινο, μαρούλι, σόγια σως και κόλιανδρο και σαλάτα λαχανικών με αγγούρι, κρεμμύδι, πορτοκάλι, σταφίδα, κράνμπερι, κάσιους και κρέμα βαλσάμικου με μέλι. Ο λογαριασμός για ένα πληθωρικό έθνικ γεύμα, στα 20-25€/ άτομο, με ταϊλανδέζικη μπύρα Chang.

Tarantella Locale Italiano
Αιμιλίου Βεάκη 9 & Ρούσβελτ Φραγκλίνου 8, Περιστέρι, τηλ: 21 0578 5885

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TARANTELLA ATHENS (@tarantella_locale_italiano) on


Κοντά αλλά και μακριά από την πολύβουη πιάτσα των καφέ/μπαρ του Περιστερίου, μια ταραντέλα ηχεί και μας καλεί στο θεατράλε της σκηνικό για να δοκιμάσουμε παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις δια χειρός του σεφ Παναγιώτη Γιαννόγλου, αλλά και brunch με λαχταριστά Panini, αυγά κ.α. Στο μενού του βρίσκουμε arancini, ήτοι κροκέτες από ριζότο με μανιτάρια του δάσους και τρούφα, μπρουσκέτες με ντομάτα, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού, πολέντα με ραγού μανιταριών, τηγανιτό αβγό και παρμεζάνα, κοτόπουλο φιλέτο με προσούτο, φασκόμηλο και νιόκι πατάτας, χοιρινή κοτολέτα παναρισμένη α λα μπολονέζε με πατάτες baby και φυσικά ωραιότατες μακαρονάδες: αυθεντική καρμπονάρα με πανσέτα, αβγό και πεκορίνο, παπαρδέλες με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, ζυμαρικά γεμιστά με λουκάνικο salsiccio και κρέμα πεκορίνο και φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτα, σκόρδο, πανσέτα, κρεμμύδι και πεκορίνο. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 20-25€/ άτομο – δείτε το μενού εδώ

Μαρίκα
Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι, τηλ: 2106891116

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μαρίκα (@marikasouvlakistinavli) on


Το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα, το σουβλάκι, βρίσκεται στο επίκεντρο του μοντέρνου αυτού ψητοπωλείου στο Χαλάνδρι, το οποίο στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία. Πέρα από τις κλασικές επιλογές σε τυλιχτά και τεμάχια, εδώ θα γευτείτε παστουρμά με πατάτες τηγανιτές, σάλτσα ντομάτας και λιωμένο κεφαλοτύρι, τηγανιτούς γίγαντες με γιαούρτι φρέσκων μυρωδικών, φρουτάκια με κεφαλοτύρι Ρούμελης και λουκάνικο, ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, μπιφτέκι «της Μαρίας» με σάλτσα ντομάτας, λεπτοκομμένα μπριζολάκια χοιρινού; ελευθέρας βοσκής σε μερίδα, καλαμάκια από ζυγούρι σε μερίδα και αλλιώτικο λαχματζούν με αφράτη πίτα καλαμποκιού, μοσχαρίσιο κιμά και γιαούρτι μυρωδικών με πάπρικα. Συνοδεία μπίρας,  ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο- δείτε το μενού εδώ

MFlavours
Ξεν. «Athens Capital Hotel-MGallery», Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, τηλ: 21 4444 2000



Από τον ένατο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου με θέα στην πλατεία Συντάγματος και στη Βουλή, το MFlavours ενδείκνυται για ιδιαίτερες βραδιές υψηλής γαστρονομίας με μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Το μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης περιλαμβάνει καρπάτσιο τόνου και σολομού με τσίπουρο μπλάντι Μαίρη σορμπέ, κρέμα αβοκάντο, μακαντέμια και wakame, ραβιόλι γεμιστό με πεκορίνο και αγκινάρες, σπιτικό τορτέλι καρμπονάρα με γκουαντσιάλε, προσούτο, μορταδέλα, κρόκο αυγού κομφίτ και αφρό παρμεζάνας, χοιρινά μάγουλα με πουρέ από ψητό κουνουπίδι, χρένο, κρεμμύδι και κρέμα μαΪντανού και αντζούγιας, καρέ αρνιού με κρέμα πατάτας γιαχνί και καπνιστό γιαούρτι με μαύρο σκορδό και άλλες πρωτότυπες γκουρμέ επιλογές. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 40-50€/ άτομο – δείτε το μενού εδώ

Le Pavillon
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ: 2106815774

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Pavillon Athens (@le_pavillon_athens) on


Στην πανέμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου όπου επί σειρά ετών βρίσκαμε το «Chefi», το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Jean Charles Metayer ο οποίος ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο για να μας προσφέρει μια fine dining εμπειρία για εκείνες τις λίγες φορές που θέλουμε το κάτι παραπάνω. Στον arty και πλήρως ανακαινισμένο χώρο, το μενού της «έπαυλης» συνδυάζει γαλλικές τεχνικές με την ελληνική μαγειρική κουλτούρα, και περιλαμβάνει πιάτα – έργα τέχνης, όπως πεσκανδρίτσα με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, τσιπς από κόκκινο κρασί, μανιτάρια μορίλ και κρέμα από τυρί Μετσοβόνε, σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο, μπαρμπούνι σε σάλτσα από δεντρολίβανο, το οποίο σερβίρεται με χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια, και φιλέτο Black Angus με ψητό κολοκάσι και σάλτσα τρούφας. Τις εκλεκτές αυτές δημιουργίες μπορείτε να δοκιμάσετε σε degustation menu οκτώ σταδίων με 75€ ανά άτομο, αλλά και α λα καρτ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v