Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στο Κουκάκι

Φάγαμε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας με τα κουτάλια, και σου μαζέψαμε τα καλύτερα ταβερνάκια, μεζεδάδικα και εστιατόριά της.
Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στο Κουκάκι
της Ηρώς Κουνάδη

Τι τραβά η όρεξή σου; Σπιτικά μαγειρευτά; Μερακλίδικους μεζέδες; Μήπως κάτι εξωτικό; Ταϊλανδέζικο ας πούμε; Κάτι λίγο πιο γκουρμέ; Ό,τι και αν ψάχνεις, στο Κουκάκι θα το βρεις. Άσε που δεν θα χρειαστεί να ψάξεις και πολύ. Το κάναμε εμείς για σένα.

H Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Αναστασίου Ζίννη 34, τηλ.: 210 9246354



Απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο έξω, είναι όμως πανέμορφη και μέσα, οπότε το δίλημμα ξεκινά από το πού θα καθίσεις, και συνεχίζεται στο τι θα παραγγείλεις. Το μενού είναι μικρό αλλά θαυματουργό, βασισμένο σε εποχικές πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει καβουρμά από τη Ροδόπη, μανούρι στη σχάρα με σουσάμι και μαρμελάδα ελιάς και λουκανικάκια φτιαγμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή σέρβικη συνταγή –γενικώς η Σερβία παίζει δυνατά στο μενού, τιμής ένεκεν στις σπουδές… θεολογίας που έκανε εκεί ο μάγειρας και συνιδιοκτήτης Γιώργος Γκάτσος (εξ ου και το όνομα: ο Ευφρόσυνος είναι, αν θες να ξέρεις, ο προστάτης άγιος των μαγείρων). Εκλεκτή και η λίστα κρασιών, με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 20-25€ το άτομο.

Park Bench
Πραμάντων 10, τηλ: 212 1065303



Κι αν είναι γκουρμέ… μην το φοβάσαι. Εδώ μιλάμε για μια από τις πιο value for money δημιουργικές κουζίνες της Αθήνας, με πραγματική διάθεση για πειραματισμούς χωρίς υπερβολές του τύπου μια μπουκιά φαγητό σε ένα τεράστιο πιάτο. Το υπέροχο Park Bench απλώνει τα τραπεζάκια του σε μια ήσυχη, ατμοσφαιρικά φωτισμένη πλατεΐτσα (κράτηση οπωσδήποτε) αλλά και στον όμορφο εσωτερικό του χώρο και μας σερβίρει δημιουργίες όπως το μοσχαρίσιο Tri Tip με μανιτάρια, πατάτες baby και κρέμα gorgonzola, τα λιγκουίνι με πέστο πατζαριού, κάσιους, γαρίδες, χταπόδι και καλαμάρι σωτέ, το τηγανιτό καλαμάρι με γκουακαμόλε και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, μοσχολέμονο, κόλιανδρο, πορτοκάλι και σχοινόπρασο σε γκασπάτσο αγγουριού με αβοκάντο. Έχει και πολύ ιδιαίτερα burger, σημειώστε οι λάτρεις. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 30€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Κούβελος 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, τηλ.: 21 1405 2418



Είναι, κατά την ταπεινή μας άποψη μια από τις ωραιότερες αυλές της πόλης: Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, με τα τραπεζάκια της απλωμένα στη σκιά ψηλών δέντρων. Εδώ, αλλά και στο ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό του χώρο, απολαμβάνουμε εκλεκτούς κρεατομεζέδες όπως το ριγανάτο κατσικάκι γάλακτος στη γάστρα ή το κοκκινιστό μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι, συνοδεία σπιτικών μεζέδων σαν την καπνιστή μελιτζάνα που φουρνίζεται με κομματάκια ντομάτας. Λογαριασμός με κρασί, στα 17-20€ το άτομο.

Tuk Tuk
Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947



Μια σταλιά μαγαζάκι, πολύχρωμο και φορτωμένο τόσα μικροαντικείμενα που σου δημιουργεί την εντύπωση ότι μπαίνεις σε σκηνικό ταινίας του Wes Anderson, αυτό το ταϊλανδέζικο εστιατόριο κέρδισε φανατικούς φίλους με το που άνοιξε τις πόρτες του. Συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα να μας σερβίρει νοστιμιές όπως τα Karipap Gai, γεμιστά πιτάκια με κάρυ κοτόπουλο και πατάτα, η Som Tum Thai παραδοσιακή σαλάτα σε πήλινο γουδί με παπάγια, ντοματίνια, λάιμ, τσίλι και σάλτσα ψαριού, και φυσικά το κλασικό Phad Thai με κοτόπουλο ή χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια και Thai chili. Ο λογαριασμός για ένα εξωτικό γεύμα βγαίνει περίπου στα 15€ άτομο με μπύρα.

Ο Λόλος
Γ. Ολυμπίου 5, τηλ.: 21 0921 7266



Στον πολύβουο πεζόδρομο της Ολυμπίου, ο Λόλος είναι ένα κεφάτο, παρεΐστικο τσιπουράδικο που απλώνει τα τραπεζάκια του έξω στο πλακόστρωτο αλλά και μέσα, σε έναν συμπαθέστατο χώρο που θυμίζει παραδοσιακό καφενείο, και τα φορτώνει με ουζάκια, τσίπουρα και λοιπά αποστάγματα ιδανικά για τα κυριακάτικα μεσημέρια μας –και όχι μόνο. Τα συνοδεύει δε με γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς: καλαμαράκια στο τηγάνι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κουτσομουράκια, μύδια αχνιστά, αλλά και σπιτικά κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο και μπριζολάκια χοιρινά και κυπριακές σεφταλιές. Λογαριασμός με τα ανάλογα τσίπουρα, στα 17€ περίπου το άτομο.

Δυο δεκάρες η οκά
Αναστασίου Ζίννη 29, τηλ.: 21 0922 0583



Γλυκύτατο νέο-ταβερνάκι, με τα καρό του τραπεζομάντηλα, τα πολύχρωμα γλαστράκια στην πρόσοψη και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας στους τοίχους, σερβίρει σπιτικά μαγειρευτά από τα οποία ξεχωρίζουν τα σουτζουκάκια, ο μουσακάς, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το σελινάτο χοιρινό και το λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, αλλά και μερακλίδικα μεζεδάκια όπως οι φλογέρες παστουρμά, η σούπερ πικάντικη χτυπητή, η οφτή πατάτα και η σπιτικά μελιτζανοσαλάτα. Λογαριασμός για φουλ έξτρα γεύμα με κρασί, στα 15-17€ το άτομο. Αναλυτικό μενού και τιμές εδώ

Umami Panda
Γ. Ολυμπίου 8, τηλ.: 21 0921 8522



Έχει και η Γεωργάκη Ολυμπίου την εξωτική γωνιά της, που στρώνει ένα κομμάτι του πεζόδρομου με γκαζόν, το σκεπάζει με καλάμια, και μας τηλεμεταφέρει στα βάθη της Ασίας με την πρώτη ματιά –και με την πρώτη μπουκιά από το πολυσυλλεκτικό μενού της, που συνδυάζει διάφορες ασιατικές κουζίνες σε ένα αποτέλεσμα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Sushi θέλεις; Κοτόπουλο teriyaki με noodles στο wok; Ταϊλανδέζικο pad thai; Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο σε κορεάτικο miso; Curry και ramen σούπες; Ό,τι… ασιατικό τραβά η ψυχή σου εδώ θα το βρεις, και μάλιστα άψογα εκτελεσμένο. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο, με μπύρα ή κρασί.

Η Λούπα
Ερεχθείου 12, τηλ.: 215 5450985



Γλυγύτατο συνεργατικό μεζεδοκαφενείο, ξεκινά από νωρίς με καφεδάκια και πρωινά, και το γυρνά όσο μεσημεροβραδιάζει σε ελληνικά αποστάγματα και μπύρες από μικροζυθοποιίες. Συνοδεύονται γευστικά από ένα μικρό αλλά λαχταριστό μενού μεζέδων, που περιλαμβάνει προτάσεις όπως παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και φυστίκι Αιγίνης, ντάκο με κρέμα τυριών, μαριναρισμένα ντοματίνια και κάπαρη, χοιρινό παστό με αυγά, ντομάτα και πιπεριά, χταποδάκι μαριναρισμένο με φάβα και φινόκιο και τυροφλογέρες με σως από ταχίνι και μέλι. Λογαριασμός με το απαραίτητο αλκοόλ στα 10-12€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v