Σε αυτά τα εστιατόρια θα πάτε δυο-δυο

Σε αυτά τα εστιατόρια θα βρείτε προσεγμένη διακόσμηση και ησυχία για να απολαύσετε ένα γεύμα με το έτερον ήμισυ.
Σε αυτά τα εστιατόρια θα πάτε δυο-δυο

Μπορεί να μη διανύουμε τις ημέρες του Αγίου Βαλεντίνου -σίγουρα δηλαδή- αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες αφορμές, όπως την επέτειο του πρώτου φιλιού, για να γευματίσουμε με το ταίρι μας σε ένα ρομαντικό εστιατόριο. Ιδού 7 διευθύνσεις εστιατορίων, ότι πρέπει, για να επισκεφθείτε με το ταίρι σας.

Στροφή 
Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Strofi Athenian Restaurant (@strofirestaurant) στις

Στην ιστορική γειτονιά του Μακρυγιάννη στεγάζεται η Στροφή, ένα κομψό και ρομαντικό εστιατόριο στην ταράτσα ενός πανέμορφου μεσοπολεμικού κτιρίου. Σερβίρει ιδιαίτερα πιάτα, όπως τάρτα λαχανικών με κολοκυθάκια, καρότο, πατάτα, φρέσκο κρεμμύδι και κατίκι Δομοκού, την Αιγαιοπελαγίτικη πολύχρωμη σαλάτα με ντάκο, τοματίνια Σαντορίνης, γαρίδες, χταπόδι, γαύρο μαρινάτο, και λαδόξιδο με καρότο και σέλινο, σιφνέικο χοιρινό “μαστέλο” στην γάστρα με ρεβίθια, κοκκάρι, πατάτες και ανθότυρο αρωματισμένο με μαντζουράνα. Για τους θαρραλέους μερακλήδες η Στροφή σερβίρει αρνάκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα γεμιστό με φέτα και γραβιέρα. Οι τιμές, μαζί με χύμα μοσχοφίλερο Μαντίνειας, κυμαίνονται στα 25-30€ κατ’ άτομο. Αν θέλετε κάτι πιο γκράντε, στη λίστα κρασιών συμπεριλαμβάνονται ψαγμένες ελληνικές ετικέτες σε λογικές τιμές.

Αθηναϊκόν
Μητροπόλεως 34, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 2688

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αθηναϊκόν (@athinaikon) στις

Ιστορικό εστιατόριο το οποίο ξεκίνησε την πορεία του στην οδό Σανταρόζα το 1932, μεταφέρθηκε στην Θεμιστοκλέους το 1985 και το 2013 εγκαταστάθηκε στη Μητροπόλεως. Θαμώνες του Αθηναϊκού έχουν υπάρξει ο Γιάννης Τσαρούχης, η Μελίνα Μερκούρη και του Βαγγέλη Παπαθανασίου∙ άνθρωποι της Τέχνης που «έχτισαν» το όνομα του εστιατορίου. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα ρόκα με κινέζικο λάχανο, φλέικς παρμεζάνας και σως αγριοράπανου, τη βελουτέ ψαρόσουπα Αθηναϊκόν και το κρασάτο χταπόδι. Με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25 ευρώ το άτομο.

Musique Cafe & More
Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ: 21 072 38 900

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝓜𝓾𝓼𝓲𝓺𝓾𝓮 𝓬𝓪𝓯𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓶𝓸𝓻𝓮 🎶 (@musique_cafe) στις

Ένα ντελικάτο all day resto με μποέμ πινελιές εδρεύει στην Πλατεία Προσκόπων και παντρεύει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα bistro του Παρισίου με πρώτες ύλες από Ελλάδα. Η τζαζ και σόουλ μουσική που θα ακούσετε δεν είναι από πλέιλιστ -υπάρχει dj που επιμελείται τη μουσική και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του εστιατορίου έχουν κατά βάση καταγωγή από τη Νάξο. Η σταθερή συνεργασία του εστιατορίου με παραγωγούς και κτηνοτρόφους του νησιού εγγυάται ότι ακόμη κι αν επιλέξετε ποικιλία τυριών να συνοδεύσετε το κρασί σας, θα βγείτε ασπροπρόσωποι. Δοκιμάστε την Tomahawk μπριζόλα με σάλτσα πιπεριού, τηγανιτό ρύζι και καραμελωμένες πιπεριές και το Μοσχαρίσιο ταρτάρ με σπαράγγια ψητά, μαγιονέζα τρούφας και τηγανιτό αυγό. Με κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 27 ευρώ το άτομο.

7 Food Sins  
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 7 Food Sins | Gastro Pub (@7foodsins) στις

Πριν σας παρουσιάσουμε το 7 Food Sins, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το εστιατόριο προτείνεται από τον παλαιότερο και γνωστότερο ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια Michelin -ναι, αυτόν με τα αστεράκια. Όχι άδικα. Μόλις φτάσετε έξω από τη gastro pub θα αντικρίσετε ένα κουκλίστικο νεοκλασσικό κτίριο, τόσο προσεγμένο που νομίζετε πως είναι ψεύτικο. Εντός, θα βρείτε ένα εξίσου προσεγμένο μίνιμαλ εσωτερικό, με έναν μπάρμαν να φτιάχνει κοκτέιλ κι έναν χώρο που αποπνέει άνεση και ηρεμία -απαραίτητη συνθήκη για πρώτο ραντεβού. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το καβούρι με curry royale, φαγόπυρο και λάιμ, ενώ από κυρίως το πιάτο με τη φραγκόκοτα, το μιλφέιγ πατάτας, πέστο από φύλλα σκόρδου και σάλτσα. Αν είστε οπαδός της υψηλής γαστρονομίας, σκεφτείτε το μενού γευσιγνωσίας 8 πιάτων στα 50 ευρώ κατ’ άτομο. Διαφορετικά, με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 30 ευρώ κατ' άτομο.

Balcony  
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balcony Restaurant & Bar (@balcony_athens) στις



Στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασσικού στη Βεΐκου στέκεται αγέρωχα το Balcony, το οποίο έχει αναλάβει να σε ταξιδέψει σε γωνιές της Ελλάδας μέσα από γαστρονομικούς πειραματισμούς, ενώ εμπνέεται από τοπικές ελληνικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου. Οι επιλογές πολλές όπως το πιάτο Μαντί, με ζυμαρικά Πόντου γεμιστά με αρνί, κολοκύθα, μους αϊρανί και σάλτσας τομάτας ή ακόμη και ταλιάτα με χουνκιάρ (πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) και σάλτσα σοφρίτο. Με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25 με 35 ευρώ το άτομο.

Το τρένο στο Ρουφ  
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922


Την ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» την έχετε δει; Αν ναι, σκεφτείτε το σκηνικό της ταινίας και φανταστείτε πώς θα ήταν αν γευματίζατε με τον/η σύντροφό σας σε δερμάτινα καθίσματα με βαριούς πολυέλαιους να κρέμονται άνωθεν σας. Στο μενού θα ανακαλύψετε πιάτα με ευφάνταστες ονομασίες όπως «λινγκουίνι λαθρεπιβάτες» με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και δενδρολίβανο, την πίτα ημέρας της Ευλαμπίας (της γυναίκας του μηχανοδηγού, όπως αναφέρει ο κατάλογος) και για κλείσιμο ένα φιλί σοκολατένιο, ήτοι σουφλέ σοκολάτας με λιωμένη κουβερτούρα και σιρόπι σοκολάτας. Με ποτήρι κρασί, κυρίως και σαλάτα, ο λογαριασμός δε θα σας έρθει περισσότερα από 16 ευρώ το άτομο.

V1935 Mediterranean Τastes 
Bουλής 29, Σύνταγμα, τηλ: 21 04100603

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη V1935 Mediterranean Tastes (@v1935_mediterranean_tastes) στις

Στο κέντρο της πόλης θα ανακαλύψεις ένα ατμοσφαιρικό all day restaurant με μία εσάνς Bell Epoque, που αποπνέει μία χαλαρή και ρομαντική διάθεση με την κουκλίστικη σάλα του και την αισθητική εποχής του. Με vintage σικ πινελιές και μία πανέμορφη σάλα να υποδέχεται τους πελάτες, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην παλιά Αθήνα –άλλωστε το κτίριο κάποτε στέγαζε το «Εκλεκτό», το πρώτο ντελικατέσεν των αδερφών Βασιλόπουλου. Η κουζίνα του βασίζεται καθαρά στη μεσογειακή -δε θα είχε κι άλλη επιλογή άλλωστε με αυτό το όνομα- και σύντομα θα επιστρέψει με νέο μενού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v