Χορταίνουμε στα ωραιότερα στέκια του Παγκρατίου

Το Παγκράτι, αν μη τι άλλο, είναι περήφανο για τις γαστρονομικές γωνιές του. Εδώ θα βρεις πέντε διευθύνσεις για να γαργαλήσεις τον ουρανίσκο σου.
Χορταίνουμε στα ωραιότερα στέκια του Παγκρατίου
Ιδανικά, αν θέλαμε να είμαστε απολύτως δίκαιοι, αυτή η λίστα θα ήταν τριπλάσια σε μέγεθος αν περιλάμβανε όλα τα νοστιμότατα στέκια του Παγκρατίου. Εμείς όμως, ξεχωρίσαμε πέντε και σας τα παρουσιάζουμε.

Βασίλαινας
Βρασίδα 13, Αθήν... Παγκράτι, 210 7210501, τηλ: 21 07210501

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilenas Restaurant (@vassilenasrestaurant) στις


Μερικοί δεν το θεωρούν Παγκράτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι χαρτογραφικά να το δεις, ο Βασίλαινας δεν θα μπορούσε να μπει σε λίστα άλλη πέρα από αυτή του Παγκρατίου. Εδώ και 100 χρόνια και μερικούς Χρυσούς Σκούφους, το θρυλικό εστιατόριο του Πειραιά αποτελεί γαστρονομικό προορισμό για τους απανταχού καλοφαγάδες των Αθηνών. Στον νέο του χώρο αποδίδει τεχνηέντως με την αισθητική του την ιστορική αύρα ενός εστιατορίου 100 χρόνων δοσμένη με εκλεπτυσμένο νεωτερισμό. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε το μενού γευσιγνωσίας, ήτοι ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας», ταρτάρ φαγκρί με ξινόμηλο, φύκια και αρακά, καλαμάρι ψητό με φάβα, γλυκόξινο σταμναγκάθι, βινεγκρέτ σουτζούκι με μελάνι σουπιάς, γιουβετσάκι γαρίδας με καπνιστή τομάτα και βασιλικός, λαυράκι σχάρας με τσιγαριαστά χόρτα, ελληνική σαλάτα και πουρέ από ψητά παντζάρια και γλυκό ημέρας. Αυτό το μενού θα σας κοστίσει 39 ευρώ/άτομο και συνδυασμένο με τρία επιλεγμένα ποτήρια κρασί στα 49 ευρώ/άτομο.

To Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223466

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις


Ποιανού είσαι εσύ; Του Press Café από το Κολωνάκι αν θυμάστε, απάντησε το Μαύρο Πρόβατο και κέρασε τον πελάτη ένα σφηνάκι ρακή. Γιατί αυτό θα συμβεί μόλις μπείτε στο εν λόγω μεζεδοπωλείο. Το Μαύρο Πρόβατο χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη αισθητική του με το μαύρο στοιχείο να επικρατεί στη διακόσμηση, τους ετερόκλητους θαμώνες και τις ιδιαίτερες γεύσεις του. Πρόκειται για ένα σχεδόν καθαρόαιμο ελληνικό εστιατόριο που δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και σερβίρει συκωτάκι μοσχαρίσιο με καπνιστή πάπρικα, Τσουχτή (δηλαδή λινκγουίνι) με καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγό, αλλά και αρνάκι ψητό με θυμάρι, πατάτες φούρνου και γαμοπίλαφο. Με κρασί χύμα, υπολογίστε περί τα 17 ευρώ κατ’ άτομο.

ΑΛΦΙCON
Ηρώνδα 8, τηλ: 21 6900 5059

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alficon (@alficonathens) στις


Ανάμεσα στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό στεγάζεται το Alficon, ένα εστιατόριο-γαστρονομικό στολίδι που αποθεώνει την μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Η διακόσμηση αξιοζήλευτη, όλα απλά και κομψά με εξαίρεση το 70s πάτωμα που πέφτει πάνω το μάτι σου απευθείας. Ο κατάλογος αλλάζει διαρκώς, με τον τρέχοντα να είναι πολλά υποσχόμενος. Στο πληθωρικό μενού δια χειρός Δημήτρη Ζύμπα και Νικόλα Βοργιά, θα βρείτε σούπα κρεμμύδι με τυρί μετσοβόνε και μοσχαρίσιο λουκάνικο είναι το ορ ντεβρ, χτένι με μήλο, μοσχάρι ταρτάρ με λάδι τρούφας, φουντούκι και μανιτάρι ή τραχανάς με κολοκύθι, σαρδέλα και ελιά, κατσικάκι Νάξου με φάβα, πορτοκάλι και ελληνικό καφέ. Συνοδεία κρασιών από όλη την Ελλάδα σε φιάλη, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30-40€ κατ’ άτομο. Σερβίρει και μενού «Γευστική Εμπειρία του ΑΛΦΙCON» με 50€.

Cupola
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 211 4117444

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cupola (@cupola_trattoria) στις


Καταλαβαίνουμε ότι ίσως και να έχεις βαρεθεί λίγο τα ιταλικά εστιατόρια λόγω της στασιμότητας των μενού τους∙ και επειδή τρούφα και μοτσαρέλα έχουν γίνει βασικοί πρωταγωνιστές ακόμη και σε σουβλατζίδικα. Το Cupola όμως δεν είναι το ιταλικό που έχεις συνηθίσει. Σε έναν ζεστό και προσεγμένο χώρο, ο σεφ του Stefano Rossi, μαγειρεύει χωρίς καμία ντροπή, μπροστά στα μάτια σου αξέχαστα πιάτα με βάση την ιταλική κουζίνα. Στο μενού του θα βρεις παραδοσιακά πιάτα από όλη την Ιταλία, όπως αυθεντική Bucatini Carbonara με καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και πεκορίνo, κι αν προτιμάς κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχεις δει μέχρι σήμερα, έχει και φρέσκο ψάρι ημέρας ψητό στο grill με σάλτσα από κρασί brachetto, τάρτα φοινόκιο και πέρλες από σταφύλια. Αναλόγως και με το τι θα επιλέξεις από τον κατάλογο, ο λογαριασμός με ποτήρι λευκό κρασί, θα κυμανθεί από 25-35 ευρώ/άτομο.

Επήρεια
Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7254594

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Epireia (@epireia) στις


Την Επήρεια δε θα σου την προτείνουμε μόνο για το μενού της αλλά για τη συνολική εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει. Στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, εκεί που κάποτε στεγαζόταν η γκαλερί Titanium, βρίσκεται ένας all-day πολυχώρος με έντονο το στίγμα που έχει αφήσει πίσω της η ιστορική αυτή πλατεία. Κάθε γωνιά κρύβει και τη δική της ιστορία. Το πατάρι, με τα έργα τέχνης και την πλούσια βιβλιοθήκη, το «panic room», το ισόγειο με τη νεοϋορκέζικη διασκόσμησή του και τη θέα στην πλατεία, δίνουν τον ορισμό του all day resto. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Επήρεια burger με τη σπιτική τους μαγιονέζα, τις κοτομπουκιές που είναι παναρισμένες σε βρώμη και δημητριακά και τη σαλάτα Επήρεια με ταλαγάνι, πορτοκάλι, τσορίθο και αμύγδαλα. Με μαργαρίτα, ο λογαριασμός θα σου έρθει περίπου 26 ευρώ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v