Στην εξωτική Αθήνα τρως οικονομικά

Θέλουμε εξωτική κουζίνα, αλλά δε θέλουμε να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά, γίνεται; Σε αυτά τα πέντε μαγαζιά φυσικά και γίνεται.
Στην εξωτική Αθήνα τρως οικονομικά

Τα γεμιστά νόστιμα, αλλά σαν της θείας τα γεμιστά, δεν έχει. Και το σουβλάκι ή οι μπριζόλες υπέροχες, αλλά κάπου όπα, θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα. Να παραγγείλουμε σούσι ή νουντλς; Κι αυτά λίγο μας κούρασαν. Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, εξωτικό, κάτι που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει.

Ιδού πέντε διευθύνσεις πού θα σας κάνουν να πείτε «Χμμ, ενδιαφέρον».

Από Μαροκινή μήπως να πάμε στο Fatima’s;

Ψαρών 40 και Λυκούργου, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ: +30 699 846 6951



Στους Αγίους Αναργύρους υπάρχει ένας μικρός μαροκινός μεζεδοκαφενές (έτσι αυτοαποκαλείται) με την μαντάμ Fatima να επιμελείται τα πιάτα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε Maklouba, κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι, φρέσκο βούτυρο, αμύγδαλα, κουκουνάρια και φουντούκια, μοσχάρι ταζίν (σε πήλινο δηλαδή) με δαμάσκηνα, αμύγδαλα, σουσάμι ή ταζίν κοτόπουλο με ελιές και τουρσί αλλά και κεφτέ mesouia και θα πείτε στο τέλος αλληλούια. Η Fatima έκανε το θαύμα της και φρόντισε με 10 - μάξιμουμ 15 ευρώ/άτομο να ταξιδέψει τους επισκέπτες της στα πολύχρωμα στενά του Μαρακές.

Από Αιθιοπική προτείνουμε Habesha

Σπετσών 14, Κυψέλη τηλ: +30 695 500 7833



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχουν και ποιες είναι οι αφρικανικές σπεσιαλιτέ; Το μικρούλι μαγαζάκι, με διακόσμηση που σας στέλνει πίσω στη δεκαετία του 70, στην Κυψέλη έρχεται να σας διδάξει τι εστί αιθιοπική κουζίνα. Φτιάχνει εξαιρετικό Injera, σκέψου κάτι σαν τη δική μας πίτα αλλά με αλεύρι από πόα και αφράτη υφή, λαχταριστό shiro (ένα πιάτο που μοιάζει με φάβα φτιαγμένο από αλεύρι ρεβυθιού, τομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, αιθιοπικό βούτυρο, και αιθιοπικά μπαχάρια), αλλά και Doro, την αιθιοπική βερσιόν του δικού μας στιφάδο. Για ένα χορταστικό γεύμα, δε θα πληρώσετε περισσότερα από 14 ευρώ/άτομο.

Ένα ταξιδάκι στην Καραϊβική με το Dos Gardenias;

Ήβης 21, Ψυρρή, τηλ: +30 21 0323 5349



Το κομμάτι της Isolina Carillo «Dos Gardenias» ενέπνευσε τον Διονύση Πρώιο και τον Γιάννη Καβουρτζή να βαφτίσουν το καραβαϊκανό γαστρονομικό μπαρ τους, το «Dos Gardenias». Οι τοίχοι του μαγαζιού έγιναν ο προσωπικός καμβάς του Διονύση, τα έπιπλα είναι προσεκτικά επιλεγμένα από αντικερί, μία μαρμάρινη μπάρα, και ανεμιστήρες οροφής συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις περισσότερο κομπάρσος σε ταινία με τον Danny Trejo, παρά Αθηναίος που βρέθηκε στου Ψυρρή. Δοκιμάστε τα μικροσκοπικά tapas, ή pintxos για τους Βάσκους, που σερβίρονται σε 4, 8 ή 16 κομμάτια (αντί €4, €8 ή €16 αντίστοιχα), αλλά και μικρές χειροποίητες και πεντανόστιμες πίτσες με ζυμάρι το οποίο ζυμώνεται επιτόπου. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε jamon Serrano που ταιριάζει τέλεια με το δικό τους σπιτικό μαύρο σκόρδο, ή το επίσης δικής τους παραγωγής αλλαντικό από μοσχάρι.  Με σπιτικό κοκτεϊλάκι και tapas ή πίτσα δε θα πληρώσετε περισσότερα από 14 ευρώ/άτομο.

Θα έτρωγες κάτι βιετναμέζικο στο Madame Phu Man Chu;

Πραξιτέλους 36, Τρίγωνο, τηλ: +30 21 0323 1366



Πλησίον του μετρό Πανεπιστημίου έρχεται η Madame Phu Man Chu να μας διδάξει τι είναι η βιετναμέζικη κουζίνα. Θα εκπλαγείτε από τις γεύσεις που προσφέρει, προσεκτικά σερβιρισμένες σε ντιζαϊνάτα πιατάκια με τα υλικά προσεκτικά τοποθετημένα σαν ο μάγειρας να ζωγράφισε τη δική του νεκρή φύση σε πιάτο. Σούσι με φυστίκια και γάλα καρύδας, pancake από αλεύρι καρύδας με γαρίδες, σαλάτα με μελιτζάνα φυστίκια και ντρέσινγκ λεμονιού με ψάρι, ό,τι δεν φανταζόσασταν ποτέ, θα το βρείτε άψογα συνδυασμένο στο Madame Phu Man Chu. Το εστιατόριο προτείνει τη σούπα Pho με κομμάτια μοσχαριού, νουντλς από ρύζι και φρέσκα βότανα, και φυσικά το αγαπημένο πιάτο του Obama, Bun Cha με ψιλοκομμένο χοιρινό, χοιρινά κεφτεδάκια, γαρνιρισμένο με νουντλς και λαχανικά. Με δύο πιάτα, μία σαλάτα και ένα ορεκτικό, θα πληρώσετε περί τα 13 ευρώ το άτομο.

Έχετε ένα λεπτό να σας μιλήσουμε για το Pak Tikka;

Σαπφούς 5, Γεράνι, τηλ: +30 694 683 0667



Αυθεντική πακιστανική κουζίνα έχετε δοκιμάσει ποτέ; Ίσως έχετε μυρίσει περνώντας από τα στενάκια περιμετρικά της Ομόνοιας και καλό είναι να παραδεχτείτε ότι, αν και οι μυρωδιές είναι βαριές, ανοίγουν την όρεξη. Στο Pak Tikka θα δοκιμάσετε εξαιρετικό chicken achari, δηλαδή κοτόπουλο με τζίντζερ πίκλες, σκόρδο, τσίλι, γιαούρτι και φρέσκα λαχανικά, αλλά και chana dal, δηλαδή φάβα μαγειρεμένη με πακιστανικά μπαχαρικά, τομάτα, τζίντζερ και σκόρδο. Και γι’ αυτό το πακιστανικό γαστρονομικό ταξίδι, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 10 ευρώ κατ’ άτομο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v