Τίμια και μοντέρνα ουζερί για να πας

Το καλοκαίρι θέλει τον μεζέ του, θέλει και το ουζάκι του. Θέλει και καλή παρέα, θέλει και τα παρακάτω μαγαζιά που τα αγαπάμε πολύ.
Τίμια και μοντέρνα ουζερί για να πας
Τι καλύτερο μπορείς (ή και έχεις) να κάνεις τα αυγουστιάτικα απογεύματα από το να στέλνεις ένα μήνυμα στην παρέα να πάτε για ουζάκια; Τίποτα, είναι η σύντομη απάντηση, και για να άνοιξες αυτό το κείμενο, μάλλον η διάθεσή σου συμφωνεί με την δική μας. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πολύ, λοιπόν. Σε στέλνουμε εμείς συστημένο στα παρακάτω υπέροχα ουζερί που ξέρουν να περνούν καλά, να σερβίρουν ωραία μεζεδάκια – και να κάνουν και κάνα λάιβ πού και πού, όσο επιτρέπεται.

Ατλαντικός

Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ.: 213 0330850
Μικρός και χωμένος στα στενά εκείνα του Ψυρρή που πραγματικά πρέπει να αφιερώσεις κάναν μήνα για να τα γυρνάς και να ανακαλύπτεις κάθε μέρα κι από ένα νέο στέκι, ο Ατλαντικός σερβίρει σούπερ γαριδομακαρονάδες, θαλασσινά φρέσκα και φτιαγμένα με μεράκι ή και ψάρι – ένα μεγάλο ναι θα πούμε στην τσιπούρα – και συνοδευτικά μεζεδάκια για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Με το ουζάκι, ο λογαριασμός θα μας βγει περί τα 12-15€ το άτομο.

Ουζερί Η Στοά

Θεμιστοκλέους 11, πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3825961
Καλά κρυμμένο στην Κάνιγγος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το λες και άγνωστο. Έχει μεγάλη ιστορία πίσω του. Έχει ταΐσει γενιές και γενιές Αθηναίων, με τιμές σούπερ τίμιες και σερβίροντας γαυράκι φουρνιστό μαγειρεμένο στην εντέλεια (αυτή η ισορροπία ανάμεσα σε «κρατς» και «μμμ ζουμερό»), μύδια αχνιστά και σουπιές, καλαμαράκια, ό,τι φανταστείς. 12-15€ υπολογίζουμε το άτομο, αν μείνουμε στα μεζεδάκια, αλλά παραπάνω αν ζητήσουμε φρέσκο ψάρι. Για το καλαμάρι σχάρας δεν θα μιλήσουμε, μιλάει η εικόνα από μόνη της.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 210 8219406
Χειμώνα-καλοκαίρι, η Κυβέλη είναι από τις αγαπημένες μας γωνιές στην Κυψέλη. Στο τραπέζι μας έρχονται πιάτα ελληνικά, παραδοσιακά αλλά και κάπως πειραγμένα. Κάπως μαμαδίσια, κάπως πειραματικά. Γραβιέρα με αποξηραμένα φρούτα, ας πούμε, ταλαγάνι με μαρμελάδα, αλλά και τέλεια κρεατικά όπως σπαλομπριζόλες, μοσχαράκι λεμονάτο και τηγανιά κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα. Υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Το Παγκάκι

Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927
Το βλέπεις από μακριά και μοιάζει με γεμάτο μπαράκι. Δεν είναι όμως μπαράκι. Είναι ένα τέλειο «φοιτητικό καφενείο», που ανοίγει τις πόρτες του από το μεσημέρι και σερβίρει εκτός από μερακλίδικο καφεδάκι, ακόμα πιο μερακλίδικους μεζέδες, μέσα σε ένα σούπερ νεανικό, εναλλακτικό κλίμα. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 1,5€, και οι τιμές στους μεζέδες είναι εξίσου χαμηλές, στα 3-5€. Συχνά-πυκνά μπορεί να πετύχεις και μουσικούς να παίζουν ρεμπέτικα.


Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Ερμού 119, Αθήνα, τηλ. 210 3219 119
Δώσε μας μεζεδάκια από τα Καραμανλίδικα, πάρε μας την ψυχή είναι η φάση. Επειδή είναι τόσο καλά τα μεζεδάκια στα Καραμανλίδικα. Και έχουμε και τέλεια τοποθεσία στο σχετικά καινούριο αυτό μαγαζί της Ερμού. Επειδή μαζί με τα ουζάκια σου και τα μεζεδάκια σου κάνεις και χάζι την ατέλειωτη περαντζάδα του δρόμου που η περαντζάδα δεν τελειώνει ποτέ. Στα του μενού, δεν κάνουμε διακρίσεις – αλλά θα πούμε να δοκιμάσεις ό,τι δεις να γράφει «παστουρμά» πάνω. Υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057
Ακόμα μία κλασική περίπτωση μπερδέματος. Βλέπεις το Ρακούν (με το τέλειο καρτούν σήμα κατατεθέν) και λες «Μια καφετέρια». Και, εντάξει, λάθος δεν θα κάνεις, επειδή από νωρίς το Ρακούν σερβίρει ήσυχα – παρά τα δέκα μέτρα απόσταση από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας – καφεδάκια για να πας και να απολαύσεις διαβάζοντας το βιβλίο σου. Όσο περνάει η ώρα, όμως, τα καφεδάκια γίνονται ουζάκια ή παγωμένες μπύρες και στο τραπέζι καταφτάνουν εκλεκτά μεζεδάκια. Και σούπερ τίμια μεζεδάκια, δεν θα βγει πάνω από 12€ το άτομο ο λογαριασμός.

Σερσέ Λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα, τηλ: 210 3222029
Συστήνεται ως «αστικό καφενείο», και είναι ακριβώς αυτό που λέει: ένας χώρος που ταυτόχρονα θα σε γεμίσει με μια αίσθηση νοσταλγίας, αλλά θα φέρει και μια πνοή φρέσκου αέρα στα βράδια σου. Άσε τις υπέροχες μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα και φτάνουν στο τραπέζι μας· mπακαλιάρος σε κουρκούτι, σαρδελάκι ψητό και κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικο χωριάτικο και κεφτεδάκια. Μαζί με ts;ipoyro ή ούζο, υπολογίζουμε τον λογαριασμό γύρω στα 15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v